Digitaal werken in het basisonderwijs

Ga je met een nieuwe methode werken, verandert de visie op digitaal lesgeven op jouw school of moet je door omstandigheden lesgeven op afstand? Noordhoff ondersteunt scholen in het basisonderwijs bij het digitaal lesgeven.

BAO header digitaal werken

Les op afstand

Aan de slag met digitaal lesmateriaal

resource-not-found
Van mijnklas.nl naar Junior Cloud

Op dit moment vind je het digitale lesmateriaal van Noordhoff in mijnklas.nl. Op deze pagina vind je meer informatie over het werken met mijnklas.nl.

*Voor mijnklas.nl kun je het beste Chrome of Edge als browser gebruiken.

Daarnaast werken we hard aan een heel nieuw leerplatform: Junior Cloud. Vanaf schooljaar 2021-2022 kun je met groep 4 en 5 kennismaken met Junior Cloud en vanaf schooljaar 2022-2023 zijn alle methodes en Ambrasoft daarin beschikbaar.

resource-not-found
Hoe wil je werken?

Wil je jouw leerlingen volledig digitaal laten werken? Hiervoor is de licentie ‘Leerlingsoftware compleet’ beschikbaar. Wil je jouw leerlingen laten werken met een mix van boeken en online? Hiervoor is de Blender beschikbaar.

Voor extra oefenen en remediëren met rekenen, taal en Engels kunnen je leerlingen werken met Junior Cloud Trainer.

resource-not-found
Ook vanuit huis

Wil je jouw leerlingen vanuit huis volledig digitaal laten werken met een methode of Ambrasoft? Hiervoor is toegang via Basispoort noodzakelijk. Lees hieronder wat je moet doen om thuiswerken voor je leerlingen mogelijk te maken: 

resource-not-found
Eerste hulp bij thuisonderwijs

Is er bijvoorbeeld een leerling met corona en moet de hele klas thuisblijven? Dan kun je met onze digitale leermiddelen gewoon verder waar je was gebleven. Heb je (nog) geen digitale licentie(s), dan kun je dit oplossen door een gratis proeflicentie aan te vragen. Hiermee heb je vier maanden toegang tot al het digitale materiaal van je methode, en kun je het schooljaar dus rustig afronden. Om de leerlingen digitaal te laten verwerken, moet je in elk geval kiezen voor de proeflicentie van leerlingsoftware.

resource-not-found
Lesgeven met het digitale materiaal

In dit filmpje vind je in drie minuten een korte uitleg over het gebruik van het digitale lesmateriaal voor jou als leerkracht.


Wil je een uitgebreide uitleg over het werken met Mijnklas? Niels Bak vertelt je in deze video een kwartier over de functionaliteiten en waar je welk materiaal kunt vinden.


Praktische informatie voor ouders

Klantenservice

Kunnen we je helpen?