Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior is dé methode met een compleet nieuwe aanpak. Samenhang tussen taal, spelling en lezen staat centraal. Een methode voor het vak Nederlands dus! Waarin leerlingen de kans krijgen om te groeien en stap-voor-stap te leren. Een methode die ook nog eens optimaal aansluit op Nieuw Nederlands, de meest gebruikte methode in het voortgezet onderwijs.

Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior

Waar taal beleving wordt

  • Succeservaring door groei
  • Taal, spelling en lezen in samenhang
  • Klaar voor de toekomst
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Taal is communicatie en kom je overal tegen

Weet je nog hoe trots je was toen je voor het eerst in een kringgesprek in geuren en kleuren over je uitstapje naar de dierentuin vertelde? En hoe enthousiast je klasgenoten daar op reageerden?
Taal is communicatie, laat je groeien, maakt je zelfredzaam en heb je overal voor nodig. Taal is dan ook veel meer dan een los lesje grammatica of een werkwoordspellingles. Met Nieuw Nederlands Junior ontdek je de wereld van taal door te doen en taal te beleven!

Nieuw Nederlands Junior Spelling en Lezen leggen de basis om taal goed te kunnen toepassen. En dat doe je bij Nieuw Nederlands Junior Taal. Daar pas je alle vaardigheden toe doordat je toewerkt naar een eindproduct waarin alle taaldomeinen een plek hebben.

Taal is communicatie en kom je overal tegen

Nieuw Nederlands Junior

Dé methode met samenhang tussen taal, spelling en lezen. Lees hieronder meer over de verschillende vakken:

Klaar voor de toekomst

De meest recente opvattingen over taal-, spelling- en leesonderwijs en de inzichten over wat werkt in de klas zijn in Nieuw Nederlands Junior verwerkt. Denk daarbij aan 21e -eeuwse vaardigheden, de nieuwste opvattingen over schrijven, woordenschat en begrijpend leesonderwijs, formatieve toetsing en de leerdoelen informatievaardigheden. Jij kan als leerkracht zelf invulling geven aan de onderwerpen en het integreren met wereldoriëntatie, een zaakvak of een actuele gebeurtenis op school.

Klaar voor de toekomst ben je vooral met ons nieuwe digitale leerplatform Junior Cloud. Leren is het proces van proberen, leren van feedback en succes beleven. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt: klaar voor de toekomst! Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kan leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert!  

Klaar voor de toekomst

Het beste onderwijs begint bij jou

Met Nieuw Nederlands Junior en Junior Cloud  begint het beste onderwijs bij jou! We ondersteunen jou gedurende je hele leerdag. Van je lesvoorbereiding tot het periodiek analyseren van de groei van je leerlingen; van je dagstart met de hele groep tot de verlengde instructie met een klein groepje leerlingen. We helpen jou bij de organisatie van je lessen zodat jij het beste onderwijs kan geven.

Het beste onderwijs begint bij jou

Digitaal én op papier

Nieuw Nederlands Junior bieden we aan in Junior Cloud. Hierin vind je een volledig aanbod voor alle vakken. Daarbij kies je zelf hoe je werkt. Volledig digitaal of met leerwerkboeken én digitaal lesmateriaal. Je kiest per klas en kan elk schooljaar wijzigen. Heb je gekozen voor een combinatie van leerwerkboeken en digitaal lesmateriaal? Dan bepaal je zelf welke vakken, blokken of lesfases je met de boeken wilt doen en welke digitaal.

Beschikbaarheid materiaal Nieuw Nederlands Junior
Voor schooljaar 2021-2022 is al het materiaal voor leerjaar 4 en 5 klaar voor Taal en Spelling. Voor Lezen kun je dan aan de slag met het complete materiaal voor leerjaar 4, 5 en 6. Het materiaal voor leerjaar 7 en 8 is volledig beschikbaar na de herfstvakantie. Wil je hiermee ook al in augustus starten? Dat kan zeker. We hebben hiervoor een prima oplossing bedacht. Neem daarvoor contact op met je methodespecialist.

Nieuwsgierig naar Junior Cloud? Alle leerkrachten en leerlingen hebben via Basispoort gratis toegang en kunnen Junior Cloud nu al uitproberen. Klik hiervoor binnen Basispoort  op de tegel met het logo van Junior Cloud. Zodra er materiaal voor Nieuw Nederlands Junior beschikbaar is, laten we je dit weten!

Digitaal én op papier

Wil je meer weten?

Vraag dan een presentatie aan. Onze methodespecialisten komen graag bij je langs om je alles over Nieuw Nederlands Junior te vertellen. 

Wil je meer weten?