Nieuw Nederlands Junior Spelling

Nieuw Nederlands Junior is dé methode met een compleet nieuwe aanpak. Samenhang tussen taal, spelling en lezen staat centraal. Een methode voor het vak Nederlands dus! Waarin leerlingen de kans krijgen om te groeien en stap-voor-stap te leren. Een methode die ook nog eens optimaal aansluit op Nieuw Nederlands, de meest gebruikte methode in het voortgezet onderwijs.

Leer op een speelse manier spellen met Nieuw Nederlands Junior Spelling!

Met Nieuw Nederlands Junior Spelling is spellen nog nooit zo makkelijk geweest! Uniek zijn de uitlegfilmpjes waarin leerlingen op een speelse manier de spellingregels aanleren. Je leert spelling extra goed door te luisteren immers. 

Kinderen worden door te werken met Nieuw Nederlands Junior spellingbewust en kunnen de opgedane kennis behalve in hun eigen spellinglessen ook toepassen in de eindproducten van Taal.
Nieuw Nederlands Junior Spelling kent dezelfde lesfasen als Taal, maar je levert geen eindproduct op. 
 
Opbouw van Nieuw Nederlands Junior Spelling
 
Acht blokken per leerjaar
Vier weken per blok = zestien lessen
Vier lessen van elk 30 minuten per week
Elk blok kent een vaste opbouw per week.

 

Leer op een speelse manier spellen met Nieuw Nederlands Junior Spelling!

Ondersteuning op elk niveau

In Nieuw Nederlands Junior Spelling staat de ondersteuning die leerlingen krijgen centraal. Je leerlingen worden altijd uitgedaagd en krijgen de juiste instructie en lesstof; ieder op zijn of haar eigen niveau. 
 
Hoe doen we dat? 
 
  • Na de gezamenlijke basisinstructie stel je als leerkracht controlevragen aan je leerlingen. Zo weet je wie op welk niveau gaat werken en wie extra hulp nodig heeft. Zo hoeven sterke spellers niet te oefenen met stof die ze al beheersen en krijgen zwakke spellers verlengde instructie en extra inoefening waar nodig. 
  • Iedere les is er een plusopdracht voor leerlingen die 80% of hoger scoren, hierdoor worden ze extra uitgedaagd.
  • Als leerkracht vind je veel ondersteuning in de handleiding. Zo geven we tips hoe je jouw les opbouwt van meer naar minder leerkracht. Waardoor het onderwijs niet hoeft te worden verarmd voor spellingzwakke leerlingen.
  • Met preteaching, een kwartier voor elke les. Waarin je niet nog een keer hetzelfde herhaalt met verlengde instructie, maar zorgt dat leerlingen goed mee kunnen komen met de les. 

Ondersteuning op elk niveau

Succesbeleving door groei van je leerlingen

Leerlingen merken snel hoeveel ze kunnen. Spelling is nog nooit zo makkelijk geweest met Nieuw Nederlands Junior Spelling. Door de differentiatie haalt iedere speller het beste uit zichzelf naar boven!

Succesbeleving door groei van je leerlingen

Klaar voor de toekomst

De meest recente opvattingen over spellingonderwijs en de inzichten over wat werkt in de klas zijn in Nieuw Nederlands Junior verwerkt. Denk daarbij aan 21e -eeuwse vaardigheden, de nieuwste opvattingen over schrijven, woordenschat en begrijpend leesonderwijs, formatieve toetsing en de leerdoelen informatievaardigheden. Jij kan als leerkracht zelf invulling geven aan de onderwerpen en het integreren met wereldoriëntatie, een zaakvak of een actuele gebeurtenis op school.

Klaar voor de toekomst ben je vooral met ons nieuwe digitale leerplatform Junior Cloud. Leren is het proces van proberen, leren van feedback en succes beleven. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt: klaar voor de toekomst! Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kan leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert!  

Klaar voor de toekomst

Het beste onderwijs begint bij jou

Met Nieuw Nederlands Junior en Junior Cloud  begint het beste onderwijs bij jou! We ondersteunen jou gedurende je hele leerdag. Van je lesvoorbereiding tot het periodiek analyseren van de groei van je leerlingen; van je dagstart met de hele groep tot de verlengde instructie met een klein groepje leerlingen. We helpen jou bij de organisatie van je lessen zodat jij het beste onderwijs kan geven.

Het beste onderwijs begint bij jou

Digitaal én op papier

Nieuw Nederlands Junior bieden we aan in Junior Cloud. Hierin vind je een volledig aanbod voor alle vakken. Daarbij kies je zelf hoe je werkt. Volledig digitaal of met leerwerkboeken én digitaal lesmateriaal. Je kiest per klas en kan elk schooljaar wijzigen. Heb je gekozen voor een combinatie van leerwerkboeken en digitaal lesmateriaal? Dan bepaal je zelf welke vakken, blokken of lesfases je met de boeken wilt doen en welke digitaal.

Beschikbaarheid materiaal Nieuw Nederlands Junior
Voor schooljaar 2021-2022 is al het materiaal voor leerjaar 4 en 5 klaar voor Taal en Spelling. Voor Lezen kun je dan aan de slag met het complete materiaal voor leerjaar 4, 5 en 6. Het materiaal voor leerjaar 7 en 8 is volledig beschikbaar na de herfstvakantie. Wil je hiermee ook al in augustus starten? Dat kan zeker. We hebben hiervoor een prima oplossing bedacht. Neem daarvoor contact op met je methodespecialist.

Nieuwsgierig naar Junior Cloud? Alle leerkrachten en leerlingen hebben via Basispoort gratis toegang en kunnen Junior Cloud nu al uitproberen. Klik hiervoor binnen Basispoort  op de tegel met het logo van Junior Cloud. Zodra er materiaal voor Nieuw Nederlands Junior beschikbaar is, laten we je dit weten!

Digitaal én op papier

Wil je meer weten?

Vraag dan een presentatie aan. Onze methodespecialisten komen graag bij je langs om je alles over Nieuw Nederlands Junior te vertellen. 

Wil je meer weten?