Skip to Content


Wat leuk dat jullie voor Taal en Spelling op maat hebben gekozen!

Graag helpen we jullie op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Materialen bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Taal en Spelling op maat.

Noodzakelijke en additionele materialen om aan te schaffen
In de stroomdiagrammen kun je zien welke materialen je nodig hebt op basis van verschillende keuzes, en welke materialen je additioneel kunt aanschaffen. Voer je beide methoden in, neem dan ook beide stroomdiagrammen door.

Bestel je materiaal bij je gebruikelijke schoolleverancier 
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je gebruikelijke schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen.
 
 

Materialen bestellen

Overstapprogramma Taal op maat

Om de overstap van jullie oude taalmethode naar Taal op maat te vergemakkelijken, is er een leerstofoverzicht beschikbaar. In dit overzicht vind je alle onderdelen van taalbeschouwing in Taal op maat. Leg het naast het leerstofoverzicht van je oude taalmethode en je ziet in één oogopslag welke onderdelen eventueel extra aandacht verdienen. Wij adviseren om indien mogelijk al in de weken voor de vakantie aandacht te besteden aan de hiaten van de oude naar de nieuwe methode. 

Overstapprogramma Taal op maat

Extra materiaal Taal en Spelling op maat

Zowel voor Taal op maat als Spelling op maat is er een gebruikerswebsite met veel extra informatie. De logins voor de gebruikerswebsites ontvangen jullie start schooljaar per e-mail. Houd je mailbox dus goed in de gaten voor deze e-mail.

Extra materiaal Taal en Spelling op maat

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Wil je alles uit je methode halen?

Speciaal voor de start met Taal op maat en Spelling op maat biedt Noordhoff Academy de online methodetraining en een training over het lesgeven met de software aan. Handig en heel praktisch! Het systeem onthoudt waar je bent, dus je kunt altijd even stoppen en een andere dag weer verder gaan.

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Keuzes over de inzet van Taal en Spelling op maat

Voordat je aan de slag gaat met Taal op maat en/of Spelling op maat, is het handig een aantal onderwerpen te bespreken met je collega’s. Zoals keuzes in de toetsing. Om jou en je collega’s te helpen, hebben wij een aantal dingen op een rij gezet, die jullie kunnen gebruiken in een teamvergadering:

Keuzes over de inzet van Taal en Spelling op maat »

Keuzes over de inzet van Taal en Spelling op maat

Jaarplanning

De jaarplanning is een hulpmiddel waarmee je per week kunt zien welke taal- of spellinglessen er op welke dagen gegeven kunnen worden in een schooljaar. Daarnaast biedt Taal op maat ook een overzicht van de taaldomeinen die aan de orde komen. De vakanties zijn in de jaarplanning per regio aangegeven.
 

Jaarplanning

Ouders informeren

Wellicht willen jullie als school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor taal en spelling. Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Opzet brief voor ouders » 

Ouders informeren

Digitaal lesmateriaal

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

De Instructiesoftware, Oefen- en toetssoftware en Leerlingsoftware compleet, worden uitgeleverd via mijnklas.nl (toegankelijk via Basispoort). 

Koppeling Basispoort – mijnklas.nl maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.
 

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff jullie School ID uit Basispoort in jullie account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om jullie School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Inloggen via Basispoort

Doorloop voor het inloggen de volgende stappen:

Stap 1: Klik in Basispoort op "mijnklas"
Stap 2: Klik in mijnklas.nl op "Mijn producten"
Stap 3: Kies in het scherm Mijn producten voor "Taal op maat" of "Spelling op maat".

Resultatenmonitor
De ICT-coördinator kan (na bestelling) instellen dat er een link mag worden gelegd met Parnassys. Als dat is gebeurd, kun je vanuit de Resultatenmonitor de gegevens zo doorsturen naar Parnassys. Rechts bovenin je scherm staat dan ‘verstuur resultaten.’ Meer informatie vind je in de handleiding.

Digitaal lesmateriaal


Nieuwsbrief Noordhoff Basisonderwijs

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen van Taal en Spelling op maat. Daarnaast organiseren we regelmatig interessante webinars, publiceren we diverse whitepapers van experts en delen we leuke lestips. Wil je deze nuttige en leuke updates ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal één nieuwsbrief per maand en je kunt je te allen tijde weer uitschrijven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.