Skip to Content
FLEX, speciaal voor jou!

FLEX, speciaal voor jou!

Speciaal voor Carmel biedt Noordhoff FLEX vanaf schooljaar 2019/2020. Met FLEX benut je de volle kracht van blended leren. Altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden, gecombineerd met gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak. Daarbij kies jij zelf hoe jij en je leerlingen met onze nieuwe blended lesmethodes werken.

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Met een FLEX-methode benut je de volle kracht van blended leren. Altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden, gecombineerd met gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Gepersonaliseerde leeromgeving

De gepersonaliseerde leeromgeving is beschikbaar bij alle methodes die vanaf 2017 zijn verschenen. Bij maar liefst 31 lesmethodes en niveaus is het digitale lesmateriaal in de gepersonaliseerde leeromgeving te vinden. De leeromgeving heeft een intuïtieve en simpele navigatie, doordat de structuur van het boek en online lesmateriaal overeenkomen. De leerling ziet direct waar hij is, wat hij moet doen en wanneer hij klaar is.

 • In de nieuwe leeromgeving werkt iedere leerling op zijn eigen niveau, door de unieke geautomatiseerde leerroutes. De opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan: met extra hulp voor leerlingen die de stof lastig vinden of extra uitdaging voor de leerlingen voor wie het makkelijk is.
 • Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Doordat alle gesloten vragen voorzien zijn van directe, inhoudelijke feedback, kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren.
   

 • 180 toetsen per jaar, dat is het aantal dat leerlingen in het Voortgezet onderwijs gemiddeld per jaar moeten maken. Dat is bijna elke schooldag een toets. Kan dat ook anders? In de gepersonaliseerde leeromgeving vormen de leerdoelen het startpunt van het leerproces. Door de feedback en de resultatenpagina's zien leerlingen direct wat ze beheersen en wat nog niet. Met de oefentoets is het eenvoudig evalueren, waarna er studieadvies op maat volgt.

 • Met de resultatenpagina's kunt u uw leerlingen bijsturen en coachen. De handige samenvattingen per hoofdstuk, paragraaf, opdracht of leerling geven snel inzicht en overzicht. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo geeft u de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt u het overzicht en de regie.

   

Noordhoff Academy - onze trainingen

Begin je met één van onze methoden en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van een van onze methoden en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Noordhoff Academy - onze trainingen
 

Nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies of heb je vragen over onderstaande onderwerpen?

Bel de Carmellijn op tel. 088 522 6882 of mail naar carmelsupport@noordhoff.nl voor de volgende onderwerpen: 

 • Algemene vragen over FLEX voor Carmel
 • Noordhoff Carmel opstartservice
 • Inhoudelijke vragen over methoden
 • Presentaties
 • Advies
 • EAN’s
 • Digitale toegang en ELO
 • Technische en inhoudelijke ICT vragen
 • Overige vragen

Voor de volgende onderwerpen bel je onze algemene klantenservice op tel. (088) 522 6888:

 • Bestellingen & leveringen rechtstreeks (Docentenpakketten, gebruikersexemplaren)
 • Facturering docentenexemplaren

Nieuws