Hoe krijg ik toegang tot het docentenpakket?

Toegang via de ELO (Elektrische Leeromgeving)

Is het pakket al besteld en geleverd en maakt de school gebruik van een ELO, bijvoorbeeld Somtoday of Magister, vraag dan de ELO-beheerder om de licentie voor je klaar te zetten in de ELO. De linkjes naar de producten van je bestelling zijn na ontvangst van het leveringsbericht beschikbaar voor de ELO-beheerder op jouw school. Middels een link in de ELO kom je uit bij Noordhoff, vervolgens log je in met je docentaccount. Als je dit nog niet eerder gedan hebt word je gevraagd om een docentaccount te koppelen waarna je wordt gevraagd met je docentaccount in te loggen.

Hoe koppel ik mijn Noordhoff docentaccount aan de Elektronische Leeromgeving (ELO)? 

Toegang zonder ELO
Is het pakket al besteld en geleverd maar gebruikt je school geen ELO, dan heb je een activeringscode nodig om toegang tot het docentenmateriaal te krijgen. De activeringscodes staan in het downloadportaal. 

De besteller van het pakket en de ‘Download Platform User’ doorgaans de ICT-coördinator zijn de enigen die toegang tot het downloadportaal hebben. De besteller ziet alleen de activatiecodes voor het pakket dat hij of zij heeft besteld, de Download Platform User kan voor alle bestelde pakketten de codes ophalen.

Heb je een activatiecode gekregen log dan met je docentaccount in op het digitale platform en klik bij ‘Boekenplank beheren’ op ‘Nieuwe licentie activeren’. Voer de code in en klik op ‘Licentie activeren’. Het activeren is gelukt, je kan de boeken koppelen aan je klassen of toevoegen aan je persoonlijke boekenplank.

Wil je later toch via een ELO werken dan kan de ELO-beheerder de licentie daar alsnog voor je klaarzetten.

Toegang zonder ELO en zonder Downloadportaal
Een heel kleine groep scholen ontvangt de activatiecodes via de mail. De codes worden verzonden naar het e-mailadres wat de besteller heeft ingevoerd.

Heb je een activatiecode gekregen log dan met je docentaccount in op het digitale platform en klik bij ‘Boekenplank beheren’ op ‘Nieuwe licentie activeren’. Voer de code in en klik op ‘Licentie activeren’. Het activeren is gelukt, je kan de boeken koppelen aan je klassen of toevoegen aan je persoonlijke boekenplank.

Kunskapsskolan
Via de Learning Portal van Kunskapsskolan kan je het docentenmateriaal activeren. Klik rechtsboven op het lampje zodat je bij de 'KnowHow' uitkomt. Klik tot slot rechtsboven op ‘Werken met het Noordhoff leermateriaal’.

Zonder docentaccount is toegang tot het docentenmateriaal niet mogelijk.

Docentenpakketten worden besteld per school locatie, ga bij je sectieleider of ICT-coördinator na of het betreffende docentenpakket al besteld en geleverd is op jouw locatie.

Is het juiste docentenpakket nog niet besteld dan kan dat alsnog gedaan worden via docentenpakket.nl.

Voor meer informatie over het aanmaken van een docentaccount, klik hier.