Kan ik als mbo docent opdrachten inplannen voor mijn studenten?

Ja, in het online lesmateriaal kan je via de knop 'Planning' (bovenaan in het scherm) opdrachten inplannen. Dat kan voor de hele klas of voor een individuele student.

In de planning kun je alleen lesstof toevoegen uit het boek waarbij je de planning maakt. Wil je lesstof uit meerdere boeken inplannen? Maak dan voor elk boek een aparte planning

Je bepaalt zelf welke onderdelen je in de planning opneemt en wat de einddatum is.
De studenten zien de planning met de onderdelen/opgaven terug in hun leeromgeving.
Je kunt een bestaande planning wijzigen, bijvoorbeeld door een opdracht of een student toe te voegen. Ook kan je een planning kopiëren, zodat je hem niet helemaal overnieuw hoeft te maken.

Wil je een gemaakte planning delen met een collega? Je hebt hiervoor toegang nodig tot het methode dat bij de planning hoort. Je hoeft niet aan dezelfde school of klassen te zijn gekoppeld.

  1. Klik in het planningsoverzicht op de drie puntjes achter de planning te klikken;
  2. Kies 'Kopieer de link naar deze planning'. De link naar de planning wordt dan gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens zelf delen met je collega's, bijvoorbeeld door deze in een e-mail of chat te plakken.

Als je de link opent, krijg je een overzicht van de planning te zien met start- en einddatum, aanmaakdatum en inhoud van de planning. Als je de planning wil overnemen kan dat door op de knop ‘Gebruik deze planning’ te klikken. Je komt dan in de reguliere planningstool terecht bij stap 2, en kan de planning vanaf daar desgewenst aanpassen en zelf inplannen.