In 6 checks aan de slag met het digitale lesmateriaal!

Fijn dat u komend jaar (weer) gaat werken met een NU Methode. Voor een optimale start met het digitale lesmateriaal is het handig om de volgende checks te doen.

Heeft u eerder gewerkt met een NU Methode? U kunt starten bij Check 5.

 • In deze video ziet u hoe u een account aanmaakt. 

  Om te voorkomen dat niet-docenten bij docentenmateriaal kunnen komen, controleren we iedere aanvraag. Dit neemt ongeveer 2 werkdagen in beslag. U ontvangt een e-mail wanneer u uw account kunt activeren. 

  Met een docentenaccount heeft u toegang tot digitaal (docenten)materiaal en kunt u gebruikersexemplaren van boeken aanvragen.

 • Uw digitale (docenten)materiaal bestelt u in onze webshop. Klik op het tabblad inloggen, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in. 


                                                  U zoekt het gewenste product, klikt op 'bestellen' en rondt de aanvraag/bestelling af.  

   

 • Met de activeringscode (die u heeft ontvangen per e-mail) activeert u uw docentenlicentie.

  In deze video ziet u hoe.

   

   

   

   

 • De automatische zelftest controleert of uw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken. In de NU Methoden worden Java en Flash niet gebruikt. Het geeft dus niet als uit de test blijkt dat deze een update nodig hebben. Blijkt dat er nog iets moet worden aangepast op uw computer? Vraag iemand van uw ICT-afdeling om hulp.  

  Wat gebeurt er met de gegevens van het afgelopen schooljaar?

  • Antwoorden van opdrachten blijven niet bewaard, de scores wel.
  • Status/voortgang en score van toetsen in het toetsportaal blijven bewaard.
  • Indien er zittenblijvers zijn, raden we aan dat deze leerlingen zelf hun resultaten wissen.
  • Vanwege de overgang naar een nieuw online platform raden we aan om Taken en Eigen materiaal te bewaren in de eigen leeromgeving. Deze functionaliteiten zijn vooreerst niet toegevoegd aan het nieuwe platform.
 • Deze video demonstreert hoe u een klas aanmaakt. U kunt ook in de instructie lezen hoe u dit doet. Sommige mbo-instellingen maken de klassen centraal aan. Wanneer uw klas (al) is aangemaakt, kunt u door naar check 6.

   

   

   

   

   

 • Als uw studenten nog geen account hebben, is het noodzakelijk dat ze eerst een account aanmaken om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal. Studenten kunnen in deze video zien hoe zij een account aanmaken en vervolgens het digitale lesmateriaal activeren.

  Hebben uw studenten al wel een account? Voor een soepele start raden wij u aan om samen met uw studenten in te loggen en het digitale lesmateriaal te activeren.

  Deze video laat zien hoe studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal. Leest u liever? Raadpleeg dan deze instructie.

  Wanneer u samen met uw klas wilt inloggen, is het belangrijk dat studenten het lesmateriaal hebben besteld én (wanneer van toepassing) hun activeringscode bij zich hebben.

  Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier waar het lesmateriaal is besteld. 

   

 • Hoera u bent er helemaal klaar voor! 

  Handig om te weten:

  • Wanneer studenten werken op een eigen laptop, computer of tablet, is het handig om een systeemcheck te doen. 
  • Benieuwd wat er eigenlijk allemaal mogelijk is in de online omgeving? Deze video geeft u een digitale rondleiding door het lesmateriaal.
  • Er is ook een digitale rondleiding voor studenten.
  • Er zijn meer filmpjes met uitleg over het gebruik van het digitale lesmateriaal van Noordhoff. Ook via de knop ‘Ondersteuning’ in de online leeromgeving heeft u toegang tot alle filmpjes.

   

   

  Inloggen voor uw digitale lesmateriaal NU Methoden >>

   

Hulp nodig?

Op www.mijnnoordhoff.nl vindt u antwoord op allerlei vragen.
Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 en 17.00 voor u klaar.
U kunt ze bereiken op: 088 - 522 6888.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal
kunnen u en uw studenten terecht bij de schoolboekenleverancier
waar het lesmateriaal is besteld.