ZorgPad Zorg & Welzijn

Met ZorgPad Zorg & Welzijn kies je voor een flexibele leeroplossing om studenten klaar te stomen voor de beroepspraktijk. Zij bouwen op eigentijdse manier de benodigde kennis en vaardigheden op. Als docent kun je eenvoudig eigen lesmateriaal toevoegen, leerpaden samenstellen en de voortgang van studenten monitoren. ZorgPad Zorg & Welzijn biedt mogelijkheden om studenten extra te ondersteunen όf juist uit te dagen. Speel in op persoonlijke leerbehoeften en prestaties.

ZorgPad Zorg & Welzijn

ZorgPad Zorg & Welzijn

  • Kies voor blended learning met boeken of volledig digitaal
  • Richt zelf leerpaden in met de ZorgPad Zorg & Welzijn leeractiviteiten
  • Voeg eenvoudig eigen lesmateriaal toe
  • Help studenten op maat om hun leerdoelen te realiseren
  • Bereid studenten optimaal voor op hun examens
Proeflicentie aanvragen

De kracht van ZorgPad

ZorgPad Zorg & Welzijn is ontwikkeld voor de opleidingen Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg/Verzorgende-IG en mbo Verpleegkunde. Als docent kun je vol vertrouwen aan de slag; wij zorgen voor kwalitatief goede en actuele inhoud op het niveau van jouw studenten. ZorgPad Zorg & Welzijn is samen met inhoudsdeskundigen uit de beroepspraktijk en didactisch experts samengesteld. Bovendien sluit ZorgPad Zorg & Welzijn volledig aan op het huidige kwalificatiedossier en de examenproducten van het Consortium Beroepsonderwijs en Prove2move.

ZorgPad Zorg & Welzijn wordt voorbereid op het nieuwe Kwalificatiedossier 2020. Ook voor het nieuwe KD wordt ZorgPad Zorg & Welzijn dekkend. Uiteraard zorgen we ervoor dat het aansluit bij de nieuwe examens.

 

De kracht van ZorgPad

ZorgPad Zorg & Welzijn KD2020

Inhoud
Ben jij ook volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe kwalificatiedossier? Na een onzekere periode zijn de nieuwe KD2020 dossiers voor verzorgende-IG en Mbo-verpleegkundige definitief vastgesteld. Scholen kunnen bij aanvang van het nieuwe studiejaar starten met het nieuwe of het oude curriculum. Uiterlijk na een half schooljaar of uiterlijk 1 februari 2021, moet de opleiding overstappen op het nieuwe curriculum.

Om je zo goed mogelijk te informeren over het nieuwe kwalificatiedossier en de gevolgen daarvan voor het onderwijs, hebben we een uitgebreide presentatie gemaakt. We lichten de nieuwe structuur en inhoud van ZorgPad Zorg & Welzijn toe en vertellen meer over de didactiek, (nieuwe) thema’s en planning.

Op aanvraag is voor scholen ook een blauwdruk beschikbaar. Op basis van dit gedetailleerde overzicht schrijven, herordenen en actualiseren onze auteurs de lesmaterialen. Dit document helpt je om ZorgPad Zorg & Welzijn en het curriculum van jouw opleiding op elkaar af te stemmen.

De actuele leermiddelenoverzichten voor het nieuwe kwalificatiedossier vind je onderaan deze pagina bij Prijzen en licenties. Aankomend studiejaar kunnen eerstejaarsstudenten aan de slag met het pakket Zorg Algemeen. Dit pakket bevat de belangrijkste thema’s voor het eerste leerjaar: werkproces overstijgend en met betrekking tot kerntaak 1. In het overzicht staan de titels, EAN’s en licentieprijzen voor de boekenlijst vermeld.

KD 2016
Voor het lopende cohort blijven al onze bestaande lesmaterialen vanzelfsprekend leverbaar. Ook voor 2016 passen we leerpaden aan en voegen we leerpaden toe.

ZorgPad Zorg & Welzijn KD2020


Ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen met ZorgPad Zorg & Welzijn? Hoe is ZorgPad Zorg & Welzijn tot stand gekomen? Hoe wordt ZorgPad Zorg & Welzijn ervaren en wat zijn de mogelijkheden? Op deze pagina vind je verschillende ervaringen van zowel gebruikers als ontwikkelaars van ZorgPad Zorg & Welzijn.

In ZorgPad staat alles uit het kwalificatiedossier 2016.
Lees meer...

Anne-Ruth Oosterbroek Docent verpleegkunde, ROC van Twente

Voor onze onderwijssituatie is ZorgPad het ideale lesmateriaal.
Lees meer...

Marianne Wielink Specialist leren en ontwikkelen, Zorgorganisatie Beweging 3.0.

ZorgPad biedt alle mogelijkheden om de student van nu op te leiden.
Lees meer...

Brigitte Nijenhuis Docent Verpleegkunde, ROC van Twente

Studenten zien in ZorgPad precies wat ze moeten doen.
Lees meer...

Lieke Huijbregts Docent en onderwijscoördinator Verpleegkunde, ROC West-Brabant

Met ZorgPad kun je je onderwijs op jóuw manier inrichten.
Lees meer...

Anneke Ormel Eindredacteur ZorgPad

ZorgPad is makkelijk voor verschillende groepen studenten te gebruiken.
Lees meer...

Stefan Hart Docent verpleegkunde, ROC Horizon College

Didactiek

De werkprocessen uit het kwalificatiedossier vormen de hoofdstructuur van ZorgPad Zorg & Welzijn. ZorgPad Zorg & Welzijn bestaat uit 18 thema’s. Ieder thema bevat de kennis en vaardigheden die een student nodig heeft om één of meerdere werkprocessen in de praktijk uit te kunnen voeren.

Een thema is opgebouwd uit leerpaden. Deze leerpaden bestaan uit verschillende leeractiviteiten waarmee studenten kennis en vaardigheden eigen maken. Van tekst, casuïstiek en video tot praktijkgerichte opdrachten en kennis- en vaardigheidstoetsen. Door de afwisseling en uitdaging vinden studenten het prettig leren en verwerken ze gemakkelijk nieuwe kennis. De leeractiviteiten zijn zorgvuldig gekozen op basis van leerdoelen, onderwerpen en doelgroep.

In het docentendashboard zie je in één oogopslag welke onderdelen jouw studenten al beheersen en waar ze nog moeite mee hebben. Zo kun je je lessen optimaal voorbereiden en studenten beter ondersteunen.

Wij bereiden ZorgPad Zorg & Welzijn voor op het nieuwe Kwalficatiedossier 2020, zodat je bij invoering aan de slag kunt binnen de nieuwe structuur. De structuur van het kwalificatiedossier is de kapstok van ZorgPad Zorg & Welzijn, de CanMEDS rollen komen hierbij centraal te staan.

Didactiek

Aan de slag

Ga je aankomend schooljaar met ZorgPad Zorg & Welzijn aan de slag? Aan jou de keuze of dit volledig digitaal is of in combinatie met boeken. Uiteraard helpen we je graag op weg. Zo bieden we verschillende trainingen en workshops, van een praktische starttraining voor docenten, een verdiepende training ZorgPad Zorg & Welzijn tot een workshop blended learning. Daarnaast bieden we didactisch implementatieadvies en een deskundige helpdesk.

Aan de slag

Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over ZorgPad Zorg & Welzijn? Wil je graag een presentatie op locatie? Heb je behoefte aan advies ten aanzien van het curriculum? Een deskundig salesteam staat voor je klaar! 

Met vragen over levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice of kijk bij veelgestelde vragen

Wij staan voor je klaar!
 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Social Media
We delen ook regelmatig nieuws, leuke weetjes en tips via social media. Houd onze Facebook-pagina of onze LinkedIn-pagina in de gaten.

                                                     

Volg ons via LinkedIn                                            Volg ons via Facebook

Nieuws