Skip to Content

NU Ondernemend gedrag

Met het mbo-keuzedeel NU Ondernemend gedrag leren studenten initiatief nemen en zelfredzaamheid. Essentiële eigenschappen wanneer je de arbeidsmarkt betreedt. Aan de hand van acht thema’s zoals Wat is ondernemend gedrag?, Omgaan met feedback en Marktverkenning leren studenten hoe ze zich ondernemend opstellen.

Ondernemend Gedrag

Ondernemend Gedrag

 • Een goede combinatie van theorie en praktijk
 • Stimuleert zelfstandig werken
 • Met een uitgebreide online omgeving
Bestel uw beoordelingsmateriaal

De kracht van NU Ondernemend gedrag

Het keuzedeel NU Ondernemend Gedrag benadert de thematiek vanuit de praktijkcontext en is gericht op het samenstellen van een examinerend portfolio. Al onze keuzedelen combineren boek en online leeromgeving en zijn geschikt voor studentgroepen die zijn samengesteld uit verschillende opleidingsrichtingen. 

NU Ondernemend Gedrag heeft de ambitie invulling te geven aan de persoonlijke ontwikkeling van werkprocessen. Aan de hand van thema’s worden deze werkprocessen theoretisch belicht en door middel van opdrachten door de student geïnternaliseerd. In totaal komen acht thema’s aan bod, uiteenlopend van omgaan met feedback tot marktverkenning.

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar NU Ondernemend gedrag? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

Kenmerken NU Ondernemend Gedrag

De wijze waarop de theorie en opdrachten aan de student worden aangeboden, stimuleert zelfstandig werken.

Alle hoofdstukken beginnen met een praktijkvoorbeeld. Dat sluit aan op de belevingswereld van studenten. Hierna komen afwisselend theorie en verwerkingsopdrachten aan bod. Door de gestructureerde en zelfstandige opzet kunt u uw begeleide onderwijstijd tot een minimum beperken.

Met de opbrengsten van de opdrachten kunnen studenten hun examinerend portfolio samenstellen.

 

Kenmerken NU Ondernemend Gedrag

NU Ondernemend gedrag online

 • Voor de docent
  In de online leeromgeving vinden docenten het digitale boek met presentatiemogelijkheden voor beamer of digibord, toetsen en antwoorden. Ook heb je de handvatten om de voortgang en resultaten van uw studenten te monitoren en vind je een uitgebreide docentenhandleiding met beoordelingsformulieren en voorbeelduitwerkingen van de opdrachten uit het boek.
   
 • Voor de student
  Studenten vinden in de online omgeving het e-book van NU Ondernemend gedrag. Ook kunnen ze online de opdrachten uit het boek maken. Het digitale boek biedt directe links naar de gevraagde video’s en webpagina’s.

NU Ondernemend gedrag online

Assortiment en prijzen

Op zoek naar juiste titels, IBSN’s en prijzen van NU Ondernemend Gedrag? 

We maken het je graag gemakkelijk. Hier vind je onze assortimentslijst van 2020/2021 met alle informatie die je nodig hebt.

Assortiment en prijzen

Wij staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met je in contact!

Met vragen over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag jouw vragen.

Wij staan voor je klaar!