Skip to Content

NU Voorbereiding HBO

Willen uw studenten naar het hbo? Dan moeten ze goed uitzoeken wat ze willen en wat ze kunnen. Wat zijn de struikelblokken? Hoe leren ze om zelfstandig en in projectgroepen te werken? Daarnaast leren ze met deze uitgave ook hoe je effectief studeert, hoe je informatie verzamelt en wat er allemaal komt kijken bij hbo-studiemateriaal en toetsing.

NU Voorbereiding HBO

NU Voorbereiding HBO

  • Wisselwerking boek – online omgeving
  • Gericht op realiseren van het portfolio
  • Geschikt voor alle mbo-opleidingen
Beoordelingsexemplaar aanvragen

De kracht van NU Voorbereiding HBO

NU Voorbereiding HBO bevat uitleg over het kiezen van een hbo-vervolgopleiding en uitleg over de benodigde studievaardigheden. Die uitleg wordt steeds afgewisseld met opdrachten om stappen te zetten in het keuzeproces en opdrachten om studievaardigheden te oefenen.

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar NU Voorbereiding HBO? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

Kenmerken NU Voorbereiding HBO

Er is veel aandacht voor de aansluiting op de leefwereld van mbo-studenten. De uitgave bevat filmpjes, voorbeelden en tests, hierbij kunnen de docent en medestudenten resultaten bespreken en feedback geven.

  • De uitgave helpt studenten bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding
  • De student oefent zijn studievaardigheden
  • Resultaat is een portfolio

Kenmerken NU Voorbereiding HBO

Voor de student

NU Voorbereiding HBO is bedoeld voor studenten van alle studierichtingen. Het bevat daarom voorbeelden uit diverse domeinen met verwijzingen naar keuzedelen over specifieke voorkennistekorten zoals rekenen en taal.

Verder zijn er paragrafen opgenomen over het doen van onderzoek, het rapporteren van projectresultaten en de samenwerking in teams.

Voor de student

Maken portfolio

Het maken van een portfolio voor de keuze van een hbo-opleiding is verwerkt in een doorlopende serie opdrachten in de acht thema’s. De bedoeling is dat elke student na dit keuzedeel een eigen portfolio heeft van zijn of haar stappen in het keuzeproces en de verworven studievaardigheden.

Zo kan de student gedocumenteerd laten zien wat zijn of haar motivatie is en hoe de voorbereiding op een succesvolle start van de nieuwe opleiding is verlopen. Een student kan dit nodig hebben bij binnenkomst in het hbo en de eventuele selectie door het hbo voorafgaand daaraan.

 

Maken portfolio

Assortiment en prijzen

Op zoek naar juiste titels, IBSN’s en prijzen van NU voorbereiding hbo.

We maken het je graag gemakkelijk. Hier vind je onze assortimentslijst van 2020/2021 met alle informatie die je nodig hebt.

Assortiment en prijzen

Wij staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met je in contact!

Met vragen over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag jouw vragen.

Wij staan voor je klaar!