Noordhoff bouwt haar sterke positie in Health verder uit door de overname van LearnLinq

05-06-2018

Utrecht, 5 juni 2018 – Om de sterke organische groei van Noordhoff Health (onderdeel van Noordhoff Uitgevers) goed te ondersteunen en verder te kunnen versnellen neemt zij softwareontwikkelaar L&M Software bv en daarmee het leerplatform LearnLinq over.

Hierdoor zal Noordhoff Health nog beter in staat zijn om haar klanten te bedienen met flexibele en innovatieve digitale proposities. Door de komst van L&M verstevigt Noordhoff haar leidende positie in de markt voor e-learning in de zorgsector, en kan ook de groei in andere professionele marktsegmenten verder worden versneld.

L&M is al sinds de jaren ’90 actief in de markt voor opleidingsmanagementsystemen en heeft recentelijk LearnLinq geïntroduceerd als nieuw LMS (Learning Management System) en opvolger van Edumanager. Met deze acquisitie werkt Noordhoff Health verder toe naar een modulair opgebouwd, state-of-the-art Learning Experience Platform, waarin content, techniek en systeemintegratie gezamenlijk kunnen worden aangeboden.

Directeur van L&M, Rob van der Leer, is ervan overtuigd dat de bundeling van krachten ervoor zal zorgen dat klanten nog beter bediend kunnen worden. ‘De gecombineerde expertise en energie van onze beide organisaties stelt ons in staat om een complete en geïntegreerde oplossing aan te bieden. Dat is precies wat we willen.’

Robert Gorter, Directeur Noordhoff Health, voegt toe: ‘De overname van L&M past perfect in onze strategie om de allerbeste full-service oplossing voor leren en kwaliteit in (zorg)organisaties te kunnen leveren, nu en in de toekomst. De combinatie van de oplossingen van L&M en Noordhoff Health zorgt voor een mooie, toekomstbestendige roadmap waarmee we, samen met onze klanten, verder toewerken naar het integreren van werken en leren.’

Over Noordhoff Health
Noordhoff Health ontwikkelt krachtige en slimme leeroplossingen voor studenten en professionals in de zorg – van mbo en hbo naar beginnende en gevorderde zorgprofessionals. Hiermee ondersteunen wij hen in het continu ontwikkelen en bijhouden van hun kennis en vaardigheden, zodat zij aantoonbaar bekwaam zijn en de beste zorg kunnen bieden aan hun patiënten en cliënten. Noordhoff Health is onderdeel van Noordhoff Uitgevers en ontwikkelt de leeroplossingen voor de zorg in co-creatie met partners, klanten en zorgprofessionals. Want samen kom je tot het juiste resultaat: de beste zorg voor iedereen.

Over L&M
L&M Software bv ontwikkelt al meer dan 20 jaar software op het gebied van cursusadministratie, opleidingsmanagement en e-learning. L&M helpt organisaties bij het digitaliseren en optimaliseren van hun opleidingsprocessen. Ons doel is om onze klanten volledig te ondersteunen in hun opleidingsbehoefte, het kennispotentieel maximaal te ontwikkelen, en kennis en vaardigheden van de klantenorganisatie inzichtelijk en toegankelijk te maken op alle niveaus van de organisatie. De strategische en operationele doelstellingen achter het leerproces staan centraal.