Informatie Documentatiecentrum: Ars Scribendi neemt Documentatiecentrum over van Noordhoff

16-05-2018

Uitgeverij Ars Scribendi heeft in november vorig jaar het Documentatiecentrum overgenomen van Noordhoff Uitgevers. De bij basisschoolkinderen populaire informatieve leesseries en website zullen bij de nieuwe eigenaar volop worden doorontwikkeld.

Het aanbieden van meer online mogelijkheden met de leesboekenseries en informatieverwerking zal al voor de zomer van 2018 zijn beslag krijgen.

Ga hier naar het Documentatiecentrum >>

Het Documentatiecentrum, destijds gestart als De Ruiter’s Documentatiecentrum, is al decennia populair in alle groepen van het basisonderwijs. Met de vier boekenseries Kijkdoos, Mini-informatie, Junior Informatie en Informatie en de website docukit.nl ontdekken kinderen op een voor hen begrijpelijke en betrouwbare manier de wereld. Het Documentatiecentrum wordt (overwegend) in abonnementsvorm aan scholen en bibliotheken geleverd. 

Noordhoff Uitgevers concentreert haar kernactiviteit in het basisonderwijs steeds meer op gedifferentieerde, blended lesmethodes die naadloos aansluiten op het aanbod voor het voortgezet onderwijs. In deze context zag Noordhoff dat een andere, daartoe meer gespecialiseerde uitgeverij meer aandacht zou kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van het Documentatiecentrum.

Als uitgever van de Corona informatiereeksen, Maretak leesseries en de online onderwijsplatformen Plannex21 en Leesplaneet ziet Ars Scribendi het Documentatiecentrum als een waardevolle uitbreiding van haar activiteiten in het primair onderwijs. Bovendien is zij als geen ander in staat om de huidige abonnees meer online mogelijkheden met de leesboekenseries en informatieverwerking te bieden, hetgeen al voor de zomer van 2018 zijn beslag zal krijgen.

Simon van der Sluijs, directeur van Ars Scribendi: “Wij zien reële kansen om het  Documentatiecentrum-concept uit te breiden met nieuwe gebruiksmogelijkheden voor leerkrachten en kinderen, offline en online.”