Home   Nieuws     Podcast #10: Digitale geletterdheid & mediawijsheid - Wim Hilberdink

8 november 2021

Podcast #10: Digitale geletterdheid & mediawijsheid - Wim Hilberdink

Podcast #10: Digitale geletterdheid & mediawijsheid - Wim Hilberdink
resource-not-found
Podcast #10: Digitale geletterdheid & mediawijsheid - Wim Hilberdink

Deze week te gast; Wim Hilberdink. Docent Nederlands én expert op het gebied van mediawijsheid. Wim werkt op de Thorbecke scholengemeenschap in Zwolle. De scholengemeenschap ging jaren geleden al aan de slag met mediawijsheid. Zij wonnen hiervoor o.a. de nationale onderwijsprijs en een internationale award. Hierop besloot Wim samen met anderen een stichting op te richten, die scholen die aan de slag willen met mediawijsheid ondersteunt. Ook was Wim lid van Curriculum.nu.
Deze commissie adviseerde de minister over de actualisatie van het curriculum. 


In deze aflevering vertelt Wim hoe we mediawijsheid en digitale geletterdheid in het onderwijs vorm kunnen geven. Want hoe integreer je mediawijsheid in het -toch al overvolle- curriculum? Wat kan het Nederlandse onderwijs nog leren van andere landen? En hoe ga je om met leerlingen die vaak digitaal vaardiger zijn dan docenten, maar nog veel kunnen leren op het gebied van mediawijsheid? Daarnaast geeft Wim veel praktische tips, waarmee je op een speelse manier aan de slag kan met mediawijsheid in de les.  
Tip 1: Experiment in de klas
Tip 2. Waar gaat je les over

 
Luister naar de Podcast met Wim Hilberdink via:

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.