Home   Nieuws     Podcast #19: Gevoelige geschiedenis - Annemiek Houwen

14 juli 2022

Podcast #19: Gevoelige geschiedenis - Annemiek Houwen

Podcast #19: Gevoelige geschiedenis - Annemiek Houwen
resource-not-found
Podcast #19: Gevoelige geschiedenis - Annemiek Houwen


Waarom leren we bij geschiedenis dat het algemeen kiesrecht in 1917 is ingevoerd? Maar hoe bekend is het onder leerlingen dat vrouwen pas vanaf 1919 mochten stemmen? Waarom gaan geschiedenislessen vooral over de geschiedenis van Europa? En waarom worden mannen in geschiedenisboeken bij hun volledige naam en functie genoemd terwijl vrouwen vaak alleen met hun voornaam worden vermeld? Het Nederlandse geschiedenisonderwijs wordt vaak vanuit het perspectief van de witte man bekeken. Gelukkig is dit aan het veranderen.

In deze aflevering is geschiedenisdocent en promovenda Annemiek Houwen te gast. Zij vertelt ons alles over multiperspectiviteit, waarbij je je los kan maken van je eigen perspectief. Ook geeft ze tips om leerlingen met een brede, kritische blik naar geschiedenis, maar ook naar andere lesstof te laten kijken.

Luister naar de Podcast met Annemiek Houwen via:


Bekijk hier alle afleveringen van de podcast 'Tussenuur met Noordhoff' »

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.