Home   Nieuws     Vlog #11 - Wilma Geldof vlogt over 'Het meisje met de vlechtjes'

10 augustus 2021

Vlog #11 - Wilma Geldof vlogt over 'Het meisje met de vlechtjes'

Vlog #11 - Wilma Geldof vlogt over 'Het meisje met de vlechtjes'
#11 - Wilma Geldof vlogt over 'Het meisje met de vlechtjes'

Auteur Wilma Geldof vertelt in haar vlog over de totstandkoming van haar boek 'Het meisje met de vlechtjes. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nederlands jongste verzetsmeisje.’

Ze vertelt over Freddie van 14, en hoe zij en haar zus zich in 1941 aansluiten bij het gewapend verzet. Ze verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. De zusjes krijgen zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Kun je een ander mens doden zonder zelf te veranderen? Wilma spreekt met warmte over Freddie die ze goed heeft leren kennen om dit indrukwekkende filmische boek te kunnen schrijven.

Auteur

resource-not-found

Wilma Geldof

Auteur

Wilma Geldof (geboren 18 januari 1962 te Alphen aan den Rijn) begon te schrijven zodra zij dat kon, maar schrijven was altijd iets wat zij ‘ernaast’ deed. Wilma werkte gedurende vijftien jaar als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg: in psychiatrische ziekenhuizen, in een crisiscentrum en in de acute dienst van de Riagg. Daarna werkte zij gedurende twaalf jaar voor de Raad voor de Kinderbescherming.