Skip to Content


Ons management

Jeroen (J.) Kuerble, Managing Director

Jeroen Kuerble, per 1 december 2017 Managing Director van Noordhoff, is een gedreven directeur met ruime ervaring in (online) uitgeven en veranderprocessen. Zijn loopbaan bestrijkt diverse commerciële, management- en directiefuncties in binnen- en buitenland, voor Noordhoff bij Sdu en Reed Elsevier. In zijn vorige baan was Jeroen Managing Director bij Sdu, een multimediale leverancier van vakinformatie. Voor Sdu werkte hij ongeveer achttien jaar bij Elsevier (onderdeel van de internationale RELX Group), onder meer als Managing Director / Commercial- & Publishing Director. Jeroen deed de Master Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Jurriaan (J.D.) Graaff, Group HR Director Infinitas Learning & HR Directeur Noordhoff

Sinds 1 januari 2017 is Jurriaan Graaff Group HR Director bij Infinitas Learning en HR Directeur bij Noordhoff. Jurriaan heeft een uitgebreide achtergrond in HR. Hij werkte bij verschillende bedrijven met Nederlandse roots en een sterke internationale context; Shell, Friesland Campina en Fokker Aerostructures. Jurriaan heeft een passie voor het verbinden van mensen. Zijn keuze voor Infinitas en Noordhoff sluit goed aan bij zijn passie. Verbinden is in zijn ogen de sleutel voor een succesvolle ontwikkeling van Noordhoff. Jurriaan heeft ruime ervaring in het faciliteren van leiderschapsontwikkeling, talentontwikkeling, team-journey ontwikkelingstrajecten en trajecten om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Jurriaan haalde aan de Universiteit Maastricht zijn Master Fiscaal recht/Belastingrecht. 

 

Reinout (R.) van Tuyll van Serooskerken, Financieel directeur

Sinds 1 november 2016 is Reinout van Tuyll Financieel Directeur bij Noordhoff. Daarvoor was hij Adjunct Directeur bij het bedrijf Spotta. Reinout heeft gedurende zijn carrière bij PostNL/TNT verschillende financieel-managementfuncties bekleed. Hij studeerde Economie aan de Washington and Lee University (USA) en de Rijksuniversiteit Groningen, en voltooide daarna de postdoctorale opleiding Executive Master Finance & Control (RC) aan de Erasmus Universiteit.

 

Erwin (E.) Eikema, Director Marketing

Erwin Eikema is per 1 juni 2018 Director Marketing van Noordhoff. Erwin heeft een uitgebreide achtergrond op het gebied van "digitale' marketing, marketing automation en organisatieverandering. Hij deed zijn ruim 15 jaar ervaring in diverse managementfuncties op in verschillende sectoren en branches, waaronder Liberty Global, Spilgames, Emesa en Iprospect. Voor zijn start bij Noordhoff werkte hij als zelfstandig Business Consultant & Coach vanuit zijn bedrijf OAK digital marketing consultancy & coaching. Erwin studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Jeffrey (J.) Raskeyn, Sales Director

Sinds 1 februari 2019 is Jeffrey Raskeyn Sales Director bij Noordhoff. Jeffrey heeft een uitgebreide achtergrond in Sales en Marketing. Hij werkte bij verschillende technologiebedrijven in commerciële-, management- en directiefuncties: IBM, HP Enterprise, SAP en Oracle. Jeffrey koos voor Noordhoff vanwege zijn betrokkenheid bij goed onderwijs en de maatschappelijke betekenis van Noordhoff. Jeffrey haalde aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn Master Business Administration.

Maarten (M.) Cleeren, Director Learning Solutions Operations

Director Learning Solutions Operations Maarten Cleeren is sinds 1 september 2018 in dienst bij Noordhoff. Maarten is een groot deel van zijn werkzame leven actief geweest in de wetenschappelijke uitgeverij, waar hij zich sterk heeft gericht op het implementeren van nieuwe technologieën in het uitgeefproces. Na het behalen van een MA in filosofie en een MSc in Filosofie en Geschiedenis van de Wetenschap was hij 10 jaar bij Elsevier werkzaam in zowel operationele als productrollen, met als meest recente functies Director of Product Management en Strategy Director Operations. Hij heeft een voorliefde voor ‘smart content’ en het innoveren van werkprocessen.

 

Maureen (M.) van Bruinessen, General Manager Marktgroep Primary Education

Maureen van Bruinessen is in september 2018 bij Noordhoff benoemd als General Manager Marktgroep Primary Education. Daarvoor was zij al bij ons werkzaam als Commercial Manager in hetzelfde segment. Maureen werkte voor Noordhoff in verschillende, vaak commerciële rollen voor diverse andere bedrijven in de educatieve uitgeefsector, o.a. voor Malmberg, VanDijk en Studystore. Maureen studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde de Master Language and culture.

 

 

Kees (C.F.A.) Karremans, General Manager Marktgroep Secondary Education

Kees is gepromoveerd als experimenteel natuurkundige aan de Vrije Universiteit op het onderwerp kwantum chaos (1999). Daarna was hij drie jaar werkzaam als consultant aan de Universiteit van San Carlos (Filipijnen), waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het opzetten van een nieuw curriculum. Kees werkt sinds 2002 bij Noordhoff. Gestart als Uitgever wiskunde, werd hij in 2008 Uitgeefmanager in het werkveld Exact. In de acht jaar als Uitgeefmanager heeft hij die rol voor alle werkvelden binnen de marktgroep Voortgezet Onderwijs ingevuld. Sinds 2016 is hij lid van het directieteam van Noordhoff. Sinds september 2017 is Kees als General Manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Secondary Education.  

 

Paul (P.) Emons, General Manager Marktgroep Vocational & Higher Education

Paul Emons is sinds 1 augustus 2018 bij Noordhoff als General Manager verantwoordelijk voor Hoger en Middelbaar beroepsonderwijs. Paul begon zijn carrière bij Reed Business Information, waar hij onder meer actief was als Publishing Director van portfolio’s in de Gezondheidszorg, Finance, Human Resources en Juridisch, en als Directeur van Reed Business Opleidingen en Koninklijke PBNA. De afgelopen jaren was hij werkzaam als interim-manager bij onder meer ANWB Media, New Skool Media, Noordhoff Health en Vakmedianet. Hij heeft zich daar, naast het optimaliseren van traditionele uitgeefportfolio's, vooral beziggehouden met het ontwikkelen van online-business-modellen en het transformeren van deze mediabedrijven. Paul studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit in Leiden en hij is afgestudeerd organisatiepsycholoog aan de Universiteit Utrecht.

 

Robert Gorter, General Manager Marktgroep Health

Na het halen van zijn master Business Economics aan de Universiteit Maastricht startte Robert bij IBM, waar zijn carrière zich ontwikkelde van consultancyprojecten naar accountmanagement voor global accounts, eerst nationaal en sinds 2003 bij Elsevier ook internationaal. Vanaf 2006 bekleedde hij bij Elsevier vanuit Singapore verschillende managementposities in Sales en Marketing. In 2014 werd Robert Managing Director Australia & New Zealand (standplaats Sydney). In zijn laatste functie voor Noordhoff was hij Director Sales Effectiveness and Operations bij Elsevier. Sinds november 2017 is Robert bij Noordhoff als General manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Health. 

 

Terug >>