Skip to Content


Ons management

Jeroen Kuerble, Managing Director

Jeroen Kuerble, per 1 december 2017 Managing Director van Noordhoff, is een gedreven directeur met ruime ervaring in (online) uitgeven en veranderprocessen. Zijn loopbaan bestrijkt diverse commerciële, management- en directiefuncties in binnen- en buitenland, voor Noordhoff bij Sdu en Reed Elsevier. In zijn vorige baan was Jeroen Managing Director bij Sdu, een multimediale leverancier van vakinformatie. Voor Sdu werkte hij ongeveer achttien jaar bij Elsevier (onderdeel van de internationale RELX Group), onder meer als Managing Director / Commercial- & Publishing Director. Jeroen deed de Master Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Reinout van Tuyll van Serooskerken, Financieel directeur

Sinds 1 november 2016 is Reinout van Tuyll Financieel Directeur bij Noordhoff. Daarvoor was hij Adjunct Directeur bij het bedrijf Spotta. Reinout heeft gedurende zijn carrière bij PostNL/TNT verschillende financieel-managementfuncties bekleed. Hij studeerde Economie aan de Washington and Lee University (USA) en de Rijksuniversiteit Groningen, en voltooide daarna de postdoctorale opleiding Executive Master Finance & Control (RC) aan de Erasmus Universiteit.

 

Gitte van Soest, Directeur Human Resources & Development

Gitte van Soest is sinds 1 april 2020 Directeur Human Resources & Development bij ons bedrijf. Zij heeft uitgebreide HR-ervaring in verschillende bedrijfstakken, waaronder de educatieve branche. Voor Noordhoff werkte Gitte als HR-directeur bij The Learning Network, een educatieve service provider in Nederland en België. Ook heeft Gitte als Organisatieontwikkelaar gewerkt bij Bureau Kikken, als Management consultant, als Bestuursadviseur/HR Teamleider bij de Rechtbank Noord Nederland en had ze verschillende HR-Managementfuncties in de retailbranche. Gitte studeerde Personeel & Arbeid aan de HAN en Verandermanagement aan Nyenrode Business Universiteit..

 

Erwin Eikema, Director Marketing

Erwin Eikema is per 1 juni 2018 Director Marketing van Noordhoff. Erwin heeft een uitgebreide achtergrond op het gebied van "digitale' marketing, marketing automation en organisatieverandering. Hij deed zijn ruim 15 jaar ervaring in diverse managementfuncties op in verschillende sectoren en branches, waaronder Liberty Global, Spilgames, Emesa en Iprospect. Voor zijn start bij Noordhoff werkte hij als zelfstandig Business Consultant & Coach vanuit zijn bedrijf OAK digital marketing consultancy & coaching. Erwin studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Jeffrey Raskeyn, Sales Director

Sinds 1 februari 2019 is Jeffrey Raskeyn Sales Director bij Noordhoff. Jeffrey heeft een uitgebreide achtergrond in Sales en Marketing. Hij werkte bij verschillende technologiebedrijven in commerciële-, management- en directiefuncties: IBM, HP Enterprise, SAP en Oracle. Jeffrey koos voor Noordhoff vanwege zijn betrokkenheid bij goed onderwijs en de maatschappelijke betekenis van Noordhoff. Jeffrey haalde aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn Master Business Administration.

Maarten Cleeren, Director Learning Solutions Operations

Director Learning Solutions Operations Maarten Cleeren is sinds 1 september 2018 in dienst bij Noordhoff. Maarten is een groot deel van zijn werkzame leven actief geweest in de wetenschappelijke uitgeverij, waar hij zich sterk heeft gericht op het implementeren van nieuwe technologieën in het uitgeefproces. Na het behalen van een MA in filosofie en een MSc in Filosofie en Geschiedenis van de Wetenschap was hij 10 jaar bij Elsevier werkzaam in zowel operationele als productrollen, met als meest recente functies Director of Product Management en Strategy Director Operations. Hij heeft een voorliefde voor ‘smart content’ en het innoveren van werkprocessen.

 

Maureen van Bruinessen, General Manager Marktgroep Primary Education

Maureen van Bruinessen is in september 2018 bij Noordhoff benoemd als General Manager Marktgroep Primary Education. Daarvoor was zij al bij ons werkzaam als Commercial Manager in hetzelfde segment. Maureen werkte voor Noordhoff in verschillende, vaak commerciële rollen voor diverse andere bedrijven in de educatieve uitgeefsector, o.a. voor Malmberg, VanDijk en Studystore. Maureen studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde de Master Language and culture.

 

 

Kees Karremans, General Manager Marktgroep Secondary Education

Kees is gepromoveerd als experimenteel natuurkundige aan de Vrije Universiteit op het onderwerp kwantum chaos (1999). Daarna was hij drie jaar werkzaam als consultant aan de Universiteit van San Carlos (Filipijnen), waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het opzetten van een nieuw curriculum. Kees werkt sinds 2002 bij Noordhoff. Gestart als Uitgever wiskunde, werd hij in 2008 Uitgeefmanager in het werkveld Exact. In de acht jaar als Uitgeefmanager heeft hij die rol voor alle werkvelden binnen de marktgroep Voortgezet Onderwijs ingevuld. Sinds 2016 is hij lid van het directieteam van Noordhoff. Sinds september 2017 is Kees als General Manager verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Secondary Education.  

 

Paul Emons, General Manager Marktgroep Vocational & Higher Education

Paul Emons is sinds 1 augustus 2018 bij Noordhoff als General Manager verantwoordelijk voor Hoger en Middelbaar beroepsonderwijs. Paul begon zijn carrière bij Reed Business Information, waar hij onder meer actief was als Publishing Director van portfolio’s in de Gezondheidszorg, Finance, Human Resources en Juridisch, en als Directeur van Reed Business Opleidingen en Koninklijke PBNA. De afgelopen jaren was hij werkzaam als interim-manager bij onder meer ANWB Media, New Skool Media, Noordhoff Health en Vakmedianet. Hij heeft zich daar, naast het optimaliseren van traditionele uitgeefportfolio's, vooral beziggehouden met het ontwikkelen van online-business-modellen en het transformeren van deze mediabedrijven. Paul studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit in Leiden en hij is afgestudeerd organisatiepsycholoog aan de Universiteit Utrecht.

 

Patrick Hendriks, General Manager Marktgroep Professional

Na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam en het halen van zijn PhD Communication aan de Amsterdam School of Communication Research liep Patrick’s carrièrepad langs grote bedrijven in publishing, software en informatie services. In de rol van strategieadviseur en (interim)manager werkte hij hij o.m. voor Wolters Kluwer, Reed Business, Springer en Sanoma Learning. De afgelopen twee jaar was bij als directeur (a.i.) bij Sdu verantwoordelijk voor de uitgeefactiviteiten. Met zijn sterke focus op digitale transformatie heeft hij zich altijd gericht op innovatie, digitale strategieontwikkeling en online oplossingen-/productontwikkeling. Sinds oktober 2019 is hij bij Noordhoff verantwoordelijk voor de resultaten van de Marktgroep Professional.

 

 

 

Terug >>