Skip to Content
NIEUW: Nectar vmbo bovenbouw

NIEUW: Nectar vmbo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Geef je liefde voor biologie door met prachtig beeldmateriaal, uitlegvideo’s en NU actueel
 • Formatief leren met individuele leerroutes per leerdoel en Slim Stampen
 • Doelgericht naar het examen met dunnere boeken en examentraining
 • Voor schooljaar 2021/2022: Leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen


Nectar, boeiende biologie

Met Nectar geef je jouw liefde voor biologie door aan je leerlingen. De methode zit boordevol prachtige, rijke beelden. Het digitale lesmateriaal bevat actuele nieuwsartikelen, uitlegvideo’s en ontelbaar veel oefenopdrachten. Er is veel afwisseling tussen boek en online. De werkvormen zijn divers en er zijn o.a. interessante practica (inclusief snij- en veldpractica), groepsopdrachten en tekenopdrachten.  

Zo houd je alle leerlingen bij de les!
 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Nectar? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Geef je liefde voor biologie door met prachtig beeldmateriaal, uitlegvideo’s en NU Actueel

De nieuwe 5e editie vmbo bovenbouw bevat prachtig beeldmateriaal waardoor biologie gaat leven voor jou en je leerlingen. De uitlegvideo’s van Joost in ieder hoofdstuk helpen de leerling bij het begrijpen van de stof. 

Met Nectar zijn je biologielessen altijd actueel. Via NU Actueel publiceren we 2-wekelijks gedidactiseerd lesmateriaal met bijbehorende opdrachten. De uitwerkingen zijn beschikbaar via het Docentenpakket.

Geef je liefde voor biologie door met prachtig beeldmateriaal, uitlegvideo’s en NU Actueel

Formatief leren met individuele leerroutes per leerdoel en Slim Stampen

De stof in de online omgeving van Nectar past zich aan aan het niveau van de individuele leerling. In plaats van één aanpak voor de hele klas zijn er drie adaptieve leerroutes. Leerlingen die de stof moeilijk vinden, krijgen extra uitleg. En voor de betere leerlingen zijn er uitdagende opdrachten.

Wil de leerling zich voorbereiden op een toets?
Met SlimStampen kan dit op eigen tempo. Dit adaptieve overhoorprogramma past zich aan aan het niveau van de leerling. En dat werkt! Leerlingen die “SlimStampen” gebruiken, scoren gemiddeld 2 punten hoger op toetsen.

Formatief leren met individuele leerroutes per leerdoel en Slim Stampen

Doelgericht naar het examen met dunnere boeken en examentraining

We hebben kritisch naar alle lesstof gekeken en dat wat niet bij het examen hoort geschrapt. Hierdoor zijn de 5e editie boeken ruim 20% dunner ten opzichte van de vorige editie. Zo hebben jij en je leerlingen alle tijd om de relevante lesstof te behandelen.

Daarnaast bevat ieder hoofdstuk het onderdeel Samenhang, hierin komen alle voorgaande hoofdstukken in een nieuwe context tot leven. Zo traint Nectar de leerling concepten met elkaar te verbinden. Een vaardigheid die onmisbaar is op het examen.

Veel leerlingen zien als een berg op tegen het eindexamen. Welke vragen kan ik verwachten en kan ik het niveau wel aan? Met de strategietraining en Examensprint van Nectar zijn je leerlingen verzekerd van een goede examenvoorbereiding. 

Met Examensprint:

 • oefenen je leerlingen met echte examens;
 • trainen je leerlingen alleen de stof die ze nog niet beheersen;
 • krijgen je leerlingen gerichte feedback en tips.

Zo beginnen jouw leerlingen vol vertrouwen aan het eindexamen.

Doelgericht naar het examen met dunnere boeken en examentraining
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Nectar 5e editie vmbo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving ondersteuning in leren en overhoren met Slim stampen en voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Nectar 5e editie vmbo bovenbouw uitziet.

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

FLEX: de ideale mix

Nectar is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Nectar. 

FLEX: de ideale mix

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket van Nectar heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Nectar online voor jouw leerlingen
 • e-books
 • Word-bestanden bij de practica
 • docentenhandleidingen
 • uitwerkingen
 • materiaallijsten
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • KTI-geclassificeerde toetsen
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen. 
  Let op: als je Digitaal toetsen wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Nectar

Nectar biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Nectar – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Nectar