Online Congresweek Toetsbeleid voortgezet onderwijs - 2 tot 13 oktober 2020

30-09-2020

De COVID-19-periode gaf (en geeft) een enorme druk op het onderwijs. Er zijn bergen verzet, tradities doorbroken en boven alles zijn er veel nieuwe inzichten opgedaan. Maar wat betekent dit voor het toetsbeleid? En hoe benut je deze ervaringen bij de implementatie van formatief evalueren?

Graag gaan we - samen met jou - in op deze actuele vraagstukken tijdens de online editie van het Congres Toetsbeleid. Na de succesvolle eerste editie staat dit jaar in het teken van de vraag: Hoe benut je de positieve ervaringen vanuit de COVID-19-periode bij de implementatie van formatief evalueren?

Save the dates!

Omdat deze tweede editie een online congres is, hebben we het programma opgesplitst in meerdere dagen. Zo hoef jij niet een hele dag naar je scherm te kijken. Op 2 oktober 2020 openen we met een talkshow gepresenteerd door Minchenu Maduro en een lezing van Valentina Devid. Tijdens de online workshops op 6, 8 en 13 oktober gaan we in op vragen als: 

  • Hoe gebruik je de COVID-19-periode ervaringen om formatief evalueren een boost te geven? En, hoe implementeer je dit schoolbreed?
  • Hoe voer je oudergesprekken als je kiest voor een formatieve aanpak?
  • Hoe implementeer je formatief evalueren in je les? 
  • Hoe ontwikkel je kwalitatief goede digitale en formatieve toetsen?

Ben jij erbij?

Wil je meer weten over de congresweek, welke workshops je kunt bijwonen of je direct aanmelden?

Lees meer over het programma >>

Schrijf je direct in >>