Themakatern Mediawijsheid

15-10-2020

Jongeren besteden veel tijd online en gebruiken massaal social media. Een gemiddelde leerling appt, swipet en liket wat af op een dag. Maar… hoe mediawijs zijn jouw leerlingen eigenlijk als het gaat om:

  • Online informatie zoeken?
  • Betrouwbaarheid van informatie inschatten?
  • Bewustzijn van het eigen mediagebruik en mogelijke risico’s. Bijvoorbeeld rondom identiteitsfraude, nepnieuws en online pesten?

In het themakatern Mediawijsheid gaan leerlingen op een praktische en toegankelijke manier met deze onderwerpen aan de slag. Ze verkrijgen kennis, vaardigheden en een houding aan die nodig zijn om bewust kritisch en actief om te gaan met media. Mediawijs dus!

Het katern is beschikbaar voor vmbo en havo/vwo en flexibel inzetbaar bij diverse vakken, voor in de mentorles of in een projectweek. 

Het doel van het katern: leerlingen in het Voortgezet Onderwijs kritisch leren omgaan met media. In deze video wordt kort verteld waarom dit thema zo actueel is, voor wie de katernen zijn ontwikkeld en hoe je deze kan inzetten in de les. Zo ben je in 1.40 min. helemaal op de hoogte!

Bekijk de video 'Hoe mediawijs zijn jouw leerlingen?'

 

Bestellen
U kunt de themakaternen bestellen in onze webshop. Bekijk het katern en neem alvast een voorproefje.


€2,95 p/st

€3,25 p/st

Bekijk themakatern 1-2 vmbo

Bekijk themakatern 1-2 havo/vwo