Lezen? Bekijk het maar! Vlogs van topauteurs

23-10-2020

In deze reeks van vlogs vertellen enthousiaste Lijstersauteurs over hun Lijstersboeken, én hoe je geraakt kunt worden door een ander leven. Trigger je leerlingen met deze toegankelijke filmpjes om ze te gaan lezen!

Charles den Tex

Lezen? Bekijk het maar! Een ander die jouw identiteit gebruikt om criminele activiteiten te verrichten. Identiteitsfraude is een nachtmerrie. De hoofdpersoon uit het boek CEL overkomt dit.
Bekijk de vlog van Charles den Tex

 

Margje Woodrow

Lezen? Bekijk het maar! Letterlijk gelukkig. Lijster auteur Margje Woodrow vertelt in deze vlog waar haar super spannende thriller ‘Snitch’ over gaat. Een boek waarbij je vanaf het begin in het verhaal wordt getrokken. Het leest heerlijk weg, zeker in je vakantie hangmat.
Bekijk de vlog van Margje Woodrow »

 

Buddy Tegenbosch
De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury, Buddy Tegenbosch vertelt over zijn Lijstersboek ‘Oog om oog’. We geven tegenwoordig snel onze mening. We scannen nieuwskoppen op onze telefoon, zien berichten op social media en we vinden overal iets van. Maar wat als we het verhaal erachter te weten komen? Dit is de insteek van het boek ‘Oog om oog’. Met het thema 'gepest worden (en terugslaan) is het een superspannend boek.
Bekijk de vlog van Buddy Tegenbosch »

 

Anna Woltz
Een lange tocht heeft Vicky moeten doormaken om van een jongen een meisje te worden. Anna Woltz vertelt in deze vlog waar haar boek ‘Meisje van mars’ over gaat en wie haar inspiratie is geweest. Laat deze vlog aan je leerlingen zien om ze nieuwsgierig te maken naar dit bijzondere verhaal. ‘Verhalen geven je de kans om je echt even te verplaatsen in iemand die totaal anders is dan jij’. Bekijk de vlog van Anna Woltz »   

 

Maren Stoffels
‘Hoe is het nou om je te hechten aan iemand waarvan je zeker weet dat diegene niet heel erg oud zal worden’? Maren Stoffels, schrijver van het boek ‘Ik zie je tussen de wolken’ heeft hierover geschreven. In deze vlog vertelt ze kort hoe ze het verhaal op een realistische manier neer heeft kunnen zetten. Laat deze persoonlijke en informatieve vlog aan je leerlingen zien en breng ze aan het lezen. Bekijk de vlog van Maren Stoffels »