Lezen? Bekijk het maar! Vlogs van topauteurs

26-06-2020

In deze reeks van vlogs vertellen enthousiaste Lijstersauteurs Maren Stoffels en Anna Woltz over hun Lijstersboeken, én hoe je geraakt kunt worden door een ander leven.

Trigger je leerlingen met deze toegankelijke filmpjes om ze te gaan lezen!

Maren Stoffels
‘Hoe is het nou om je te hechten aan iemand waarvan je zeker weet dat diegene niet heel erg oud zal worden’? Maren Stoffels, schrijver van het boek ‘Ik zie je tussen de wolken’ heeft hierover geschreven. In deze vlog vertelt ze kort hoe ze het verhaal op een realistische manier neer heeft kunnen zetten. Laat deze persoonlijke en informatieve vlog aan je leerlingen zien en breng ze aan het lezen. Bekijk de vlog van Maren Stoffels »  

 

Anna Woltz
Een lange tocht heeft Vicky moeten doormaken om van een jongen een meisje te worden. Anna Woltz vertelt in deze vlog waar haar boek ‘Meisje van mars’ over gaat en wie haar inspiratie is geweest. Laat deze vlog aan je leerlingen zien om ze nieuwsgierig te maken naar dit bijzondere verhaal. ‘Verhalen geven je de kans om je echt even te verplaatsen in iemand die totaal anders is dan jij’. Bekijk de vlog van Anna Woltz »