Grandes Lignes onderbouw

  • Met plezier Frans leren, dankzij het gevarieerde aanbod en de uitgedachte didactische aanpak
  • Volop differentiatiemogelijkheden
  • Alle toetsen RTTI-gecertificeerd
  • Adaptief lesmateriaal: Slim stampen en studieadvies op maat
Bestel uw beoordelingsmateriaal
Probeer 30 dagen gratis het digitale lesmateriaal.

Gemakkelijk en met plezier Frans leren

Met Grandes Lignes 5e editie onderbouw verzamelen uw leerlingen snel de juiste bagage om zich in het Frans te kunnen redden. Daarbij staat het plezier in het leren van de Franse taal centraal. In het didactische concept staat samenhang tussen de verschillende taalvaardigheden voorop: doordat de stof op zoveel verschillende manieren aangeboden wordt, gaat het leren bijna vanzelf. En dat motiveert!

Volop variatie, volop keuze
Plezier in het leren van de Franse taal staat voorop! Grandes Lignes bevat alle ingrediënten om de liefde voor het vak Frans en de Franstalige cultuur te delen. 
Aanknopingspunten genoeg in de nieuwe editie van Grandes Lignes. Drie complete filmseries, het onderdeel la chanson en de grote variatie in opdrachtvormen. Dit is nog maar een kleine greep uit de manieren waarop Frankrijk en de Fransen werkelijk gaan leven in de lessen. Aan u de keuze!

Maak kennis met alle differentiatiemogelijkheden
U wilt het beste leerresultaat voor uw leerlingen. En uw leerlingen zo veel mogelijk op individueel niveau bedienen. Grandes Lignes 5e editie geeft u daarvoor alle tools in handen, zoals online voortgangsregistratie en RTTI-analyses. 

Bij de 5e editie zijn er bovendien voor elk niveau – van vmbo-gt tot en met vwo – aparte delen. Daarnaast bevatten alle delen STER-opdrachten op een hoger niveau voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben.  

Alle toetsen RTTI-gecertificeerd
Alle hoofdstuktoetsen bij de 5e editie zijn opgezet volgens de RTTI-methodiek en zijn RTTI-gecertificeerd. De cognitieve niveaus reproductie, toepassing en inzicht (RTTI) ziet u door middel van labels direct in de toetsen terug. Dat betekent voor u als docent: inzicht in de onderdelen waar de leerling goed en minder goed in is.

Adaptief lesmateriaal
In de online omgeving, krijgt de leerling studieadvies op maat en leert hij zijn vocabulaire met het unieke leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Ook bevat het digitale lesmateriaal De Leeshulp, een online instrument speciaal voor taalzwakke of dyslectische leerlingen. In de Leeshulp staan alle leesteksten met een voorleesfunctie. De teksten zijn gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van de leerling, met bijvoorbeeld een grotere letter, grotere interlinie, en een leesliniaal.


Bekijk de video over Slim Stampen

Doeltaal = voertaal
Een docent Frans zou het liefst alleen maar Frans spreken in de klas. In Grandes Lignes zijn de meeste opdrachtinstructies vanaf leerjaar 1 havo/vwo en vwo in het Frans. Leerlingen raken er heel snel aan gewend en voelen zich ‘thuis’ bij het Franse geluid, waar Grandes Lignes bewust voor heeft gekozen.

Strategietraining: hoe en waarom
Hoe lees je een tekst? Waar let je op als je gaat luisteren? Hoe leer je woordjes? In de nieuwe editie is er expliciet aandacht voor dit soort strategieën. Zodat voor leerlingen niet alleen duidelijk wordt wat ze moeten doen, maar ook hoe ze de opdracht het beste kunnen aanpakken en waarom.

 

Slim stampen en studieadvies op maat

Grandes Lignes is volledig interactief beschikbaar: alle opdrachten kunnen online gemaakt worden. De antwoorden van leerlingen worden hierbij direct nagekeken en de leerling ziet in het dashboard direct zijn/haar score terug.

Adaptief lesmateriaal
De lesstof in Grandes Lignes en ligne is adaptief. Zo volgt uit de oefentoets een studieadvies op maat. De leerling krijgt extra opdrachten en extra uitleg waarmee hij zichzelf kan verbeteren. 

Slim stampen
Grandes Lignes bevat het unieke leer- en overhoorprogramma: Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Slim Stampen is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling; het past de aanbiedingsvolgorde van de te leren feiten aan. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit algoritme is ingebouwd in alle vocabulaireopdrachten bij Grandes Lignes 5e editie. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Geheel digitaal werken
Met Grandes Lignes en ligne kunt u de lesstof zowel in boekvorm als digitaal aanbieden. Lees meer over geheel digitaal werken >>

Grandes Lignes 5e editie bestaat uit:

Voor de leerling:

  • Livre de textes
  • Livre d'exercices
  • Grandes Lignes en ligne


Voor de docent is er een online Docentenpakket met:

  • docentenhandleiding, antwoorden en toetsen
  • hoofdstukopeningen en lesideeën, voor gebruik met digitaal schoolbord

Bestel het Docentenpakket online >>

Kijk- en luistermateriaal
Per jaardeel is er voor de docent een kijk- en luisterbox beschikbaar met alle audio en video op cd en dvd. Voor een overzicht van de isbn's van de kijk- en luisterboxen verwijzen we u naar de catalogus. 

Werkt u nog met de 4e editie, download dan hier vrij toegankelijke kijk- en luistermateriaal.

Methodelicentie en geheel digitaal licentie
Grandes Lignes 5e editie onderbouw is ook als licentie te bestellen. Een compleet pakket met lesmateriaal, papier en digitaal, voor een vaste prijs per leerling per jaar. Ook kunt u geheel digitaal werken.
 

Trainingen & Webinars van Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers biedt trainingen en webinars die u op weg helpen met het (digitale) lesmateriaal en u wegwijs maken in de methode. Daarnaast geven we didactische verdiepingstrainingen waarin u stappen zet op het gebied van gedifferentieerd lesgeven. Tijdens de trainingen worden verschillende werkvormen ingezet waarmee u de vertaalslag maakt naar de praktijk. De trainingen worden uitgevoerd door bevlogen trainers met oog voor individu en de groep. Wilt u meer halen uit het (digitale) lesmateriaal of meer weten over E-didactiek voor het vak Frans?

Liever een training op uw eigen school? Neemt u dan contact op via: training@noordhoff.nl

Instructievideo’s
Maak kennis met onze instructievideo’s waarin wij u ondersteunen in het gebruik van onze online leeromgeving. Kies ‘Licentie & Activatie’, ‘Inrichting & Functionaliteit’, ‘Lesgeven & Innovatie’ of ‘Trainingen & Webinars’ voor meer uitleg per onderwerp.

 

 

Détail intéressant: de training "Het effectief inzetten van digitale leermiddelen in de klas" is bekroond met de Publieksprijs NOT Innovatie Award!

 

Bij deze methode

Ervaringen - Docent aan het woord...

Docenten en leerlingen van het Corlaer in Nijkerk aan het woord over Grandes Lignes. Wat vinden leerlingen van het werken met Grandes Lignes 5e editie onderbouw? En hoe werkt docent Bertrand Dibandjo ermee op het Corlaer in Nijkerk? Bekijk hier het filmpje!

De opbouw van de hoofdstukken en de combinatie met de herhalingshoofdstukken werkt voor ons ontzettend goed. In de brugklas geven we drie uur Frans en we werken alle hoofdstukken, ook Je révise helemaal door. Ik was erg enthousiast over de schrijftoets, geweldig dat mijn leerlingen na vijf maanden al zo een stukje kunnen schrijven!
Lees meer...

Docent Frans, Revius Lyceum Doorn

Vraag nu uw beoordelingsmateriaal aan

Selecteer hieronder de materialen uit de nieuwste editie die u wilt beoordelen. Wilt u daarnaast ook producten uit andere jaren bestellen? Ga naar de webshop voor het complete overzicht.

Searchform
Titel
ISBN
Type product
Prijs per stuk
Aantal