Noordhoff.nl   Middelbaar beroepsonderwijs   Beroepsgerichte methodes     ZorgPad Zorg & Welzijn

Middelbaar beroepsonderwijs

ZorgPad Zorg & Welzijn

Waar de zorg van nu om vraagt

icon Actuele kennis, vaardigheden én soft skills
icon Naadloze aansluiting op praktijk én KD2020
icon Volledig digitaal, maatwerk mogelijk
resource-not-found

Voor de zorg van nu

De zorg in Nederland verandert snel. Taken verschuiven, zorgvragers veranderen en technologie is steeds belangrijker bij het verlenen van goede zorg. Dat betekent dat verpleegkundigen en verzorgenden nieuwe kennis en vaardigheden moeten ontwikkelen tijdens hun opleiding.


ZorgPad Zorg & Welzijn is daarom compleet vernieuwd, om perfect aan te sluiten op de zorg van nu. Door een andere manier van leren, met nieuwe vaardigheden en door steeds mee te bewegen met de veranderingen in de praktijk houden wij continu de aansluiting. Zodat jouw studenten zelfverzekerd en goed voorbereid kunnen starten als verzorgende-IG of verpleegkundige.

Optimale voorbereiding

Beroeps-gericht opleiden

Onderwijskennis en zorgkennis gebundeld in een actuele beroepsgerichte leeroplossing. Kies je voor ZorgPad, dan kies je voor:

Bekijk de productflyer

Anders leren

Een volledig digitale oplossing met heldere theorie, nieuwe en interactieve werkvormen en overzichtelijke eenheden met theorie en verwerking dicht bij elkaar.

Nieuwe vaardigheden

Actueel lesmateriaal met als rode draad de nieuwe vaardigheden: regie bieden en omgaan met technologische ontwikkelingen.

Naadloze aansluiting

Studenten zijn klaar voor een goede start in de praktijk. Dat zorgt voor gelukkige studenten, docenten én werkgevers.

de diepte in

Lesgeven met ZorgPad Zorg & Welzijn

resource-not-found

Gemakkelijk curriculum vormgeven - ZorgPad Zorg & Welzijn sluit volledig aan op de inhoud en structuur van Kwalificatiedossier 2020 en de CanMEDS-rollen. ZorgPad biedt één thema of een serie complete thema’s per werkproces bij kerntaak 1 en 2. Door deze opbouw kunnen scholen snel hun curriculum vormgeven. Docenten en studenten zien in één oogopslag welk thema de voorbereiding biedt voor een bepaald examenonderdeel.


Didactiek -
De thema’s bestaan uit meerdere leerpaden. Leerpaden volgen de stappen van het leerproces (introductie-inhoud-integratie) en bestaan uit compacte leereenheden (theorie + opdrachten). Zo hebben studenten alles bij elkaar om op een actieve manier een
beroepstaak onder de knie te krijgen.


Regie -
Met de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving kunnen docenten zorgeloos aan de slag. ZorgPad geeft docenten de regie en vrijheid om hun kennis, ervaring en passie optimaal in zetten. Studenten blijven daardoor gemotiveerd en kunnen de best mogelijke zorgverleners worden voor hun toekomstige patiënten en cliënten.


Met zorg samengesteld -
De leerpaden en thema’s zijn met zorg samengesteld door onze auteurs en inhoudelijk experts. Zij zijn allen in de zorg- en onderwijspraktijk werkzaam. Hierdoor sluiten we continu aan bij de laatste ontwikkelingen en behoeften in de praktijk. Met onze eindredactie en kwaliteitsraad borgen we de kwaliteit. Samen zorgen wij voor inhoudelijk sterk en didactisch verantwoord lesmateriaal.


Een leven lang leren en ontwikkelen -
ZorgPad Zorg & Welzijn is geschikt voor BOL, BBL, de derde leerweg en contractonderwijs. Uniek is dat je met ZorgPad een leven lang leert en
ontwikkelt. ZorgPad wordt namelijk aangeboden op verschillende niveaus; van mbo en hbo tot bij- en nascholing. Zo voelen (aankomend) zorgverleners zich altijd thuis bij ZorgPad.

resource-not-found
Webinarreeks

In deze actuele webinarreeks delen verschillende experts hun inzichten over onderwerpen die centraal staan in het KD2020. Je ontdekt hoe wij dit vertalen in ZorgPad Zorg & Welzijn. Daarnaast vertellen twee docenten je hoe zij praktijkgestuurd leren proberen vorm geven met verschillende instrumenten, waaronder ZorgPad Zorg & Welzijn. Bekijk de webinars.

Aan de slag

Praktische informatie

resource-not-found
Aan de slag met ZorgPad Zorg & Welzijn

Ga je aankomend schooljaar met ZorgPad Zorg & Welzijn aan de slag? Uiteraard helpen we je graag op weg. Zo bieden we verschillende trainingen en workshops zoals een praktische starttraining voor docenten en een verdiepende training ZorgPad Zorg & Welzijn. Daarnaast kunnen we je ondersteunen bij het inrichten van het curriculum, bieden we didactisch implementatieadvies en een deskundige helpdesk.


Mbo-certificaten
ZorgPad Zorg & Welzijn heeft ook lesmateriaal voor de volgende zes mbo-certificaten: C0018 Basis voor deskundige zorg (KD2016), C0027 Regievoering en vakontwikkeling in de zorg (KD2016), C0052 Creëren van een optimale woon- en leefomgeving voor de zorgvrager (KD2020), C0053 Individuele zorg verlenen (KD2020), C0054 Basis voor deskundige zorg (KD2020) en C0055 Regievoering en vakontwikkeling in de zorg (KD2020).


Prijzen & Licenties
Bekijk de brochure van de verschillende pakketten en licenties of ga naar de webshop:


KD2020


KD2016

Bekijk al onze licenties in de webshop >>

resource-not-found
Maatwerk

Wil je de zekerheid dat je met ons lesmateriaal het complete kwalificatiedossier afdekt? Kies dan voor onze Compleet-licentie. Past een deelpakket beter? Kies dan voor het gemak van onze Basis- of Specifiek-licentie. Daarnaast is het mogelijk om een eigen selectie van een of meerdere thema’s te maken. Bijvoorbeeld om je bestaande lespakket aan te vullen. Of om een stevige basis samen te stellen die je aanvult met eigen materiaal. Misschien ziet de inrichting van het eerste jaar er bij jouw opleiding compleet anders uit, leid je vooral zij-instromers op of wil je de kosten zo laag mogelijk houden voor studenten. Welke reden je ook hebt, maatwerk is mogelijk!


Bespreek je wensen en neem contact op met onze accountmanager.

Praktijkverhalen

De kracht van ZorgPad Zorg & Welzijn

resource-not-found

Eindredacteur aan het woord

Anneke Ormel

“In ZorgPad leggen we voortdurend de verbinding tussen theorie en praktijk. Daarnaast hebben we er rekening mee gehouden dat studenten tegenwoordig anders leren.”

resource-not-found

Auteur aan het woord

Karin Krenning

“Doordat ik zelf in de zorg werk, weet ik waar je als zorgprofessional tegenaan kan lopen en wat voor kennis je dan in huis moet hebben”.

resource-not-found

Docent en student aan het woord

Gerda van der Kaa en Lianne van der Zwan

"Waar ik vooral blij mee ben, is dat de inhoud in overzichtelijke blokken wordt aangeboden. Leerlingen lezen eerst een stuk tekst en kunnen dan meteen een opdracht doen die daarover gaat. Ze passen de kennis die ze opdoen dus direct toe.”

resource-not-found

Praktijkgestuurd leren met ZorgPad Zorg & Welzijn

Zo doet OPPstap dat

Bij particuliere onderwijsinstelling OPPstap staat werkplekleren centraal. De modulaire opbouw van ZorgPad Zorg & Welzijn sluit goed aan bij hoe OPPstap het eigen curriculum heeft ingericht. Paulien en Sonja vertellen erover.

resource-not-found

Versneld leren met ZorgPad Zorg & Welzijn

Zo doet Koning Willem 1 college dat

Het vooruitstrevende Koning Willem 1 College gebruikt al jaren ZorgPad Zorg & Welzijn bij zijn opleidingen. Leonie Muis, allround verpleegkundige en mbo-docent aan het KW1 College, vertelt over haar ervaring met ZorgPad Zorg & Welzijn.

Kwalificatiedossier 2020

resource-not-found

Zorg & Technologie

Zorgprofessionals met technologische kennis

Taken verschuiven en technologie is steeds belangrijker bij het bieden van goede zorg. Hoe ga je daar als docent mee om? En hoe helpt ZorgPad Zorg&Welzijn bij het toekomstbestendig maken (en houden) van zorgprofessionals?

resource-not-found

Hoe zet je zorgvragers zelf aan het roer?

Eigen regie

Zélf de regie over je leven houden. Ook als je zorg nodig hebt. Het is een veelgehoorde wens van zorgvragers. Maar wat vraagt het precies van verpleegkundigen en verzorgenden? En hoe leren ze dat?

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found

Wij staan voor je klaar!

Wil je kennis maken met ZorgPad Zorg&Welzijn? We komen graag naar je toe om deze leeroplossing aan je te presenteren. Ook verzorgen wij trainingen ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar. En, hebben wij verschillende deskundigen in huis voor onderwijsadvies op maat.

Met vragen over levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice of kijk bij veelgestelde vragen.

resource-not-found

Blijf op de hoogte

Wij delen regelmatig best practices, interviews, events, leuke weetjes en meer. Wil je op de hoogte blijven?

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Zorgpad Zorg & Welzijn zelf inzien en beoordelen?