Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Rekenen   Getal & Ruimte Junior     Zo zit dat! In Getal & Ruimte Junior

Zo zit dat! In Getal & Ruimte Junior

Ja, hoe zit dat eigenlijk in Getal & Ruimte Junior? Op deze pagina lees je in verschillende artikelen hoe belangrijke thema’s uit het rekenonderwijs in Getal & Ruimte Junior zijn uitgewerkt.

header Zo zit dat getal en ruimte junior

Zo zit dat! In Getal & Ruimte Junior

Artikelen

resource-not-found

Leerlingen verder helpen in het rekenen

Contextsommen

Leerlingen die bij de contextsommen door de bomen het bos niet meer zien? Herkenbaar? Getal & Ruimte Junior heeft als doel alle leerlingen verder te helpen in het rekenen. Júist bij contextopgaven!

resource-not-found

Oefenen, oefenen en oefenen

Automatiseren

Als leerkracht biedt je veel herhaling van de basisvaardigheden. Logisch, want dat is een voorwaarde om vlot en goed te kunnen rekenen. Getal & Ruimte Junior helpt je leerlingen verder in het rekenen.

resource-not-found

Begripsvorming en getalbegrip zijn een belangrijke basis

Begripsvorming

Om goed te leren rekenen is het belangrijk dat leerlingen ook begrijpen wat ze doen. Als je als leerkracht iets nieuws aanleert aan je leerlingen, koppel je nieuwe kennis aan zaken die ze al (her)kennen.

resource-not-found

Hoe draagt Getal & Ruimte Junior bij aan rekenen op niveau

Differentiatie

Met een groep van meer dan 25 kinderen heb je in de rekenles soms wel te maken met vijf niveaus. Dat vraagt wat van je als leerkracht! Kinderen moeten zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de stof de eigen kunnen maken.

resource-not-found

Differentiatie speelt een belangrijke rol

Eerlijke leerkansen

De leerkansen van kinderen zijn niet gelijk. Maar door de manier waarop jij als leerkracht het onderwijs inricht, kun je kinderen wél een eerlijke leerkans geven.

resource-not-found

Hoe betrokken zijn jouw leerlingen tijdens de les?

Eigenaarschap

Hebben jouw leerlingen inzicht in hun eigen rekenvaardigheden? Weten ze waarom ze iets leren? Stellen ze zichzelf doelen en evalueren ze aan het eind van de les of ze die doelen hebben gehaald?

resource-not-found

Leer kinderen op zichzelf te vertrouwen.

Zelfvertrouwen

Iets nieuws leren. Leuk maar ook spannend. Je weet nog niet of het je lukt. Best spannend toch? Met structuur en houvast hebben leerlingen het zelfvertrouwen om te bouwen aan een goede rekenvaardigheid.

resource-not-found

Een soepele overgang

Van groep 2 naar 3

Er verandert veel voor kinderen als ze van groep 2 naar groep 3 gaan. Ook in de rekenles. Een soepele overgang tussen de groepen zorgt voor een goede basis van het formele rekenen.resource-not-found

Een rekenbasis om op voort te bouwen

Een stevige basis in groep 3

Als je een stevig muurtje wil metselen, zorg je dat je een laag aaneengesloten stenen onderop hebt liggen. Zo is het ook bij de rekenontwikkeling. Lees de 8 manieren waarop Getal & Ruimte Junior hieraan bijdraagt.

resource-not-found

Alle leerlingen verder in het rekenen

Combinatiegroepen

Getal & Ruimte Junior heeft als doel alle leerlingen verder te helpen in het rekenen. Daarom: vier manieren om Getal & Ruimte Junior in te zetten in je combinatiegroep, zodat je lessen naadloos in elkaar overlopen.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice