Lijsters

Met Lijsters zit je altijd goed!

icon Voordelige toptitels
icon Geselecteerd door experts
icon Alle sets op een rij
resource-not-found
resource-not-found
Voordelige toptitels

De nieuwe Lijsters en Blackbirds 2021 zijn beschikbaar! Ook dit jaar hebben we toptitels van populaire auteurs, zoals Marieke Lucas Rijneveld, Mel Wallis de Vries, Harlan Coben, John Green en anderen. Deze literaire boeken zijn geschikt voor de leeslijst, en passen bij de leesniveaus. Je bestelt ze in vaste voordelige sets, of per stuk. Al vanaf € 5,50 per boek. Zo zit je met Lijsters altijd goed.

resource-not-found
Toptitels - geselecteerd door experts

De Lijsters en Blackbirds zijn zorgvuldig door experts geselecteerd. Daarnaast zijn alle Lijsters gekoppeld aan leesniveaus van Lezen voor de Lijst en alle Blackbirds aan leesniveaus van  Novellist . Bovendien hebben onze experts elke set zorgvuldig geselecteerd: alle sets bevatten boeken van verschillende niveaus. Op deze manier is het heel eenvoudig om een geschikt boek te kiezen.

Meer weten over Lezen voor de Lijst? Je vindt hier een uitleg .

resource-not-found
Voor docenten – Aan de slag met Lijsters en Blackbirds

Elk voorjaar verschijnen in mei nieuwe Lijsters en Blackbirds.


Ben je op zoek naar het gratis docentenmateriaal, en overige handige informatie speciaal voor jou als docent?

resource-not-found

Vlogs van topauteurs

Lezen? Bekijk het maar!

Onze Lijstersauteurs vloggen voor jou en je leerlingen. In deze reeks van superleuke en toegankelijke vlogs vertellen Lijstersauteurs over hun Lijstersboeken. Zo bekijk je, letterlijk, samen met je leerlingen of de boeken aanspreken.

Ga naar de vlogs

Lekker lezen

Interviews met experts

resource-not-found

Goed lezen is belangrijk. Dat weet iedereen.

Lekker lezen met je klas

Scholieren lezen nauwelijks nog boeken en een kwart van alle 15-jarigen is zelfs laaggeletterd. Dus hoe krijgen we onze leerlingen weer aan het lezen? Marlies Schouwstra, eindredacteur Fictie van Nieuw Nederlands heeft daar wel ideeën over.

resource-not-found

Early Blackbirds en Penguin werken samen

The new Early Blackbirds

De experts van Penguin Random House herschreven literaire toptitels, speciaal voor de Early Blackbirds, zodat ze passen bij het taalniveau van jouw leerlingen. We gaan in gesprek met Sorrell Pitts, Series Editor van Penguin Readers.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?