Voortgezet onderwijs

Pincode

Pincode, economie voor jou!
vmbo, havo, vwo en TTO onderbouw en bovenbouw
icon Brengt economie dichtbij
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Actueel, activerend en verrassend lesmateriaal
resource-not-found
Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Pincode is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Pincode zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo

Onderbouw

havo/vwo/TTO

Bovenbouw

vmbo

Bovenbouw

havo/vwo
Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor Pincode vmbo onderbouw.

6 editie

Pincode is actueel en relevant en je kunt eenvoudig differentiëren met de methode. Voor schooljaar 2020/2021 zijn alle leerjaren beschikbaar.
resource-not-found

Leerwerkboek 2 vmbo-bk deel A, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Leerboek 2 vmbo-kgt, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Leerboek 2 vmbo-th, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Pincode, échte en aansprekende economie!

De grootste methode economie is vernieuwd

Pincode maakt met een glasheldere structuur en een leerlinggerichte aanpak serieuze economische inhoud overzichtelijk voor leerlingen. Pincode biedt een doorlopende leerlijn en perfecte examengarantie.De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Pincode, economie voor jou!

Pincode maakt economie relevant. De alledaagse voorbeelden en bronnen spreken de leerlingen direct aan en helpt de leerlingen om de wereld te begrijpen waarin ze leven en bewegen.

De thema’s en begrippen zijn vanzelfsprekend afgestemd met de bovenbouw. Zo is een doorlopende leerlijn naar het examen gegarandeerd.Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Pincode ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Erik vanuit zijn eigen ervaring hoe hij economie geeft en de methode gebruikt.FLEX: de ideale mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.
Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het extra ondersteuning in leren en overhoren met SlimStampen bij de talen en biologie. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk alle video's om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er uitziet.

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

Docentenpakket online bij Pincode

Met het online Docentenpakket bij Pincode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de handige resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, KTI-gecertificeerde toetsen en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

resource-not-found

Ook bij Economie

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Extra bij economie

Op de hoogte en actualiteit

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak jouw lessen Economie up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met
actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Maak kennis met Pincode

Webinars

Maak kennis met Pincode en volg de methodewebinars of bekijk de gratis Masterclasses.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Start- en verdiepende trainingen

Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende start- of verdiepende trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

resource-not-found

Opleidingen

Toetsbeleid en examinering

Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

En onze Klantenservice

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

resource-not-found

Klantenservice

Kunnen we je helpen?