Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Economie     Pincode

Voortgezet onderwijs

Pincode

Échte en aansprekende economie

vmbo, havo, vwo en TTO

onderbouw en bovenbouw

icon Moderne economie uit het echte leven
icon Toegankelijk, concreet en herkenbaar voor iedere leerling
icon Leren met plezier én effectiviteit
resource-not-found

Échte en aansprekende economie

Pincode

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>
resource-not-found
Pincode in het kort

Economie is overal. En de economie verandert iedere dag. Daarom veranderen we met Pincode mee. Met Pincode ben je zeker van een methode die aansluit bij het curriculum én bij de moderne economie uit het echte leven van je leerling. Dat zorgt voor nog meer leerplezier!

Waarom Pincode?

Moderne economie uit het echte leven

Pincode sluit naadloos aan op het curriculum en de moderne economie. Het behandelt actuele thema's zoals de SDG's, waardoor leerlingen praktische kennis opdoen die ze dagelijks kunnen gebruiken.

Toegankelijk, concreet en herkenbaar voor elke leerling

Pincode maakt complexe economische onderwerpen begrijpelijk door heldere teksten en praktische voorbeelden. Zo haalt elke leerling op zijn eigen manier het beste uit de les en past de stof echt toe.

Leren met plezier én effectiviteit

Concrete, actuele voorbeelden en een heldere structuur om economie begrijpelijk en relevant te maken. Met een focus op diversiteit zorgen we ervoor dat elke leerling zich herkent in de lesstof.

resource-not-found

De kern van de methode

Dit is Pincode

Ontdek met de nieuwe 7e editie van Pincode onderbouw een eigentijdse economiemethode die naadloos aansluit op de huidige economische realiteit. Met Pincode krijg je toegang tot moderne onderwerpen – zoals de SDG's – en bied je praktische kennis aan die relevant is voor het dagelijks leven van je leerlingen. Onze methode maakt economie concreet en begrijpelijk met actuele voorbeelden, heldere teksten en activerende opdrachten. Dankzij onze focus op diversiteit en inclusie, herkent elke leerling zich in de lesstof. Bovendien wordt complexe stof eenvoudig gemaakt met ondersteunende instructievideo's en praktische rekenvoorbeelden.

Moderne Economie uit het echte leven
Met Pincode heb je een economiemethode die naadloos aansluit op de actuele economische realiteit. Uiteraard sluit de methode ook perfect aan op het examenprogramma. Daarnaast helpen we je om moderne onderwerpen zoals de SDG's te behandelen. Zo voorzie je jouw leerlingen van praktische kennis die ze echt kunnen gebruiken in het dagelijkse leven!

Aansprekend en herkenbaar voor iedereen
Je weet het als geen ander: economie is overal, maar wordt soms wat abstract ervaren. Door concrete, actuele voorbeelden leren leerlingen de economische wereld waarin ze leven te begrijpen en te duiden. Naar het examen en daarna! Een heldere structuur, toegankelijke teksten en activerende opdrachten motiveren je leerlingen. En met onze focus op diversiteit, zorg je ervoor dat elke leerling zichzelf in de lesstof herkent.

Toegankelijk, concreet en herkenbaar voor iedere leerling
Je wilt natuurlijk het beste uit elke les halen. Pincode helpt daarbij. De heldere teksten en ondersteunend beeldmateriaal vereenvoudigen complexe onderwerpen. Begrippen en processen worden bondig en begrijpelijk uitgelegd. Beeldend, met foto’s en infographics. In de digitale omgeving komen veel bronnen uit het boek tot leven.

Daarnaast is er extra aandacht voor rekenen. Door praktische voorbeelden snappen je leerlingen de stof beter. En met een mix van het werken uit boek en de digitale leeromgeving, speel je in op de individuele behoeften van elke leerling.

Doorlopende leerlijn naar de bovenbouw
Met Pincode ben je verzekerd van een doorlopende leerlijn naar de bovenbouw. Met onder andere Examensprint heb je een online en adaptieve examentrainer met échte examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen. Zo weet je leerling precies wat hij moet doen om het eindexamen te halen.

resource-not-found
Pincode is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Pincode.

resource-not-found

NIEUW! 7e editie 2 vmbo-kgt onderbouw, hoofdstuk 1

resource-not-found

NIEUW! 7e editie 2 havo onderbouw, hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX Leeropdrachtenboek 3 vmbo-gt, Hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX Katern 1 - 4/5/6 vwo: Schaarste en ruil

resource-not-found

FLEX Katern 2 - 4/5/6 vwo: Markt: vraag en aanbod, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found
Proefles Pincode

Wil je in de praktijk ervaren of Pincode past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van Pincode aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Pincode ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Erik vanuit zijn eigen ervaring hoe hij economie geeft en de methode gebruikt.resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Pincode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Goed van start met het lesmateriaal

resource-not-found

Checklist

Goed van start

Bekijk de goed-van-start-checklist en leer meer over je Noordhoff-docentaccount, licenties activeren en de online leeromgeving. Doorloop de stappen en je kunt snel aan de slag met het lesmateriaal.

resource-not-found

Methodetrainingen Noordhoff Academy

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal!

In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil je weten hoe? Ga gelijk van start met de gratis e-learning of volg de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Laat je inspireren

Pincode inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws met blogs, vlogs, podcasts, masterclasses en nog veel meer.

Laat je inspireren

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Pincode zelf inzien en beoordelen?