Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior is dé methode met een compleet nieuwe aanpak. Samenhang tussen taal, spelling en lezen staat centraal. Leerlingen krijgen de kans om te groeien en stap-voor-stap te leren. De methode sluit aan op Nieuw Nederlands voor het VO.

Nieuw Nederlands Junior
resource-not-found

Waar taal beleving wordt

Groep 4 t/m 8 | Doorlopende leerlijn naar het VO | Groei monitoren met Junior Cloud

  • Succeservaring door groei

  • Taal, spelling en lezen in samenhang

  • Klaar voor de toekomst

Zichtzending aanvragen

resource-not-found

Taal is communicatie en kom je overal tegen

Weet je nog hoe trots je was toen je voor het eerst in een kringgesprek in geuren en kleuren over je uitstapje naar de dierentuin vertelde? En hoe enthousiast je klasgenoten daar op reageerden? Taal is communicatie, laat je groeien, maakt je zelfredzaam en heb je overal voor nodig. Taal is dan ook veel meer dan een los lesje grammatica of een werkwoordspellingles. Met Nieuw Nederlands Junior ontdek je de wereld van taal door te doen en taal te beleven!

Nieuw Nederlands Junior Spelling en Lezen leggen de basis om taal goed te kunnen toepassen. En dat doe je bij Nieuw Nederlands Junior Taal. Daar pas je alle vaardigheden toe doordat je toewerkt naar een eindproduct waarin alle taaldomeinen een plek hebben.

Nieuw Nederlands Junior

Dé methode met samenhang tussen taal, spelling en lezen

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Taal

Voor groep 4 t/m 8.

Taal leren met een doel. Leerlingen werken in vier weken toe naar een eindproduct, waarbij ze alle taal- en leesvaardigheden combineren en stap-voor-stap leren en groeien.

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Voor groep 4 t/m 8

Lezen met plezier! Technisch en begrijpend lezen zijn volledig geïntegreerd. Kinderen leren hierdoor teksten vlot, vloeiend en met begrip te lezen. Samenhang in lezen dus.

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Spelling

Voor groep 4 t/m 8

Spellen is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest! Uniek zijn de uitlegfilmpjes waarin leerlingen op een speelse manier de spellingsregels aanleren. Je leert spelling extra goed door te luisteren immers.

resource-not-found

Klaar voor de toekomst

De meest recente opvattingen over taal-, spelling- en leesonderwijs en de inzichten over wat werkt in de klas zijn in Nieuw Nederlands Junior verwerkt. Denk daarbij aan 21e -eeuwse vaardigheden, de nieuwste opvattingen over schrijven, woordenschat en begrijpend leesonderwijs, formatieve toetsing en de leerdoelen informatievaardigheden. Jij kan als leerkracht zelf invulling geven aan de onderwerpen en het integreren met wereldoriëntatie, een zaakvak of een actuele gebeurtenis op school.

Klaar voor de toekomst ben je vooral met ons nieuwe digitale leerplatform Junior Cloud . Leren is het proces van proberen, leren van feedback en succes beleven. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt: klaar voor de toekomst! Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kan leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert!

resource-not-found

Het beste onderwijs begint bij jou

Met Nieuw Nederlands Junior en Junior Cloud begint het beste onderwijs bij jou! We ondersteunen jou gedurende je hele leerdag. Van je lesvoorbereiding tot het periodiek analyseren van de groei van je leerlingen; van je dagstart met de hele groep tot de verlengde instructie met een klein groepje leerlingen. We helpen jou bij de organisatie van je lessen zodat jij het beste onderwijs kan geven.

Leer de methode beter kennen

Nieuwsgierig naar meer?

resource-not-found

Alle ins en outs overzichtelijk uiteen gezet

Brochure

resource-not-found

Kennismaken met Nieuw Nederlands Junior?

Webinar

resource-not-found

Levende taal, levende teksten

Whitepaper

Lees meer over praktische genrekennis voor functioneel taalonderwijs op de basisschool.

resource-not-found

Presentatie aanvragen

Onze methodespecialisten staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over één van onze methoden bij jou op school? Onze methodespecialist maakt graag een afspraak.

resource-not-found

Een proefles geven in je klas

Gratis proeflessen

Je kunt gratis per groep één of meerdere proeflessen aanvragen. Zo kun je de methode eenvoudig uitproberen.

Onderwijs verandert

Onderwijs is altijd in beweging. Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrieven. Meld je nu aan!

Aanmelden

Klantenservice

Kunnen we je helpen?