Noordhoff.nl   Basisonderwijs     Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior

Het leren van taal, spelling en lezen in het basisonderwijs moet anders. Actief en creatief, in samenhang met elkaar. Nu kán het ook anders! Met Nieuw Nederlands Junior.

Nieuw Nederlands Junior
resource-not-found

Klaar voor de nieuwe kerndoelen

Nieuw Nederlands Junior is kerndoelproof

De curriculumherziening van het SLO is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, die ook in de Nieuw Nederlands Junior zijn verwerkt. Hoe komen de kerndoelen terug in Nieuw Nederlands Junior? Wij zetten het voor je op een rij.

Lees het hier >>
resource-not-found

Waar taal beleving wordt

Nieuw Nederlands Junior

Nieuw Nederlands Junior is een geheel nieuwe aanpak voor taalonderwijs. Waarbij taal, spelling en lezen in samenhang perfect op elkaar aansluiten, maar waarbij de vakken ook los van elkaar gebruikt kunnen worden. Een manier die werkt én leuk is.

Het gaat bij Nieuw Nederlands Junior om groei en creatief bezig zijn met taal. Actief leren. Door te doen en te proberen. Een methode vol uitdagingen en plezier. Door leren steeds weer op een andere manier te beleven, bijvoorbeeld in een rap, reisgids of vlog, ervaren leerlingen hun eigen taalavontuur. En groeien ze.

Nieuw Nederlands Junior is bewezen effectief, eenvoudig in gebruik (voor leerkracht en leerling) én met heldere stappen. Leerlingen zijn dankzij Nieuw Nederlands Junior gemotiveerd waardoor het lesgeven leuker en makkelijker wordt.

Hoe bevalt Nieuw Nederlands Junior andere scholen?

Vraag het een referentieschool of lees de ervaringen

Ben je benieuwd wat gebruikers van Nieuw Nederlands Junior vinden? Wij plaatsen het hele jaar reacties en verhalen van scholen die met Nieuw Nederlands Junior Taal, Spelling en/of Lezen werken en net zo enthousiast zijn als wij over deze nieuwe aanpak van taalonderwijs. Daarnaast zijn er referentiescholen die je met veel plezier, telefonisch of per e-mail, antwoord geven op al je vragen.

Dé methode met samenhang tussen taal, spelling en lezen

resource-not-found

Samenhang voor beter taalonderwijs

Met Nieuw Nederlands Junior combineer je taal, spelling en lezen in één leerlijn. Deze samenhang is bewezen effectief en zorgt voor meer gemak bij het lesgeven.

resource-not-found

Creatief en actief leren

Met Nieuw Nederlands Junior gaan leerlingen actief en creatief aan de slag met taal, spelling en lezen. Het zorgt ervoor dat kinderen zichtbaar plezier hebben in de lessen.

resource-not-found

Heldere aanpak

De heldere structuur en vaste opbouw van de lessen dragen bij aan een positieve gebruikerservaring. En zowel voor de leerkracht als voor de leerling geldt dat de positieve gebruikservaring bijdraagt aan betere resultaten.

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Taal

Voor groep 4 t/m 8

Met onze unieke aanpak waarbij leerlingen in vier weken toewerken naar een eindproduct wordt taal écht beleving. Door het combineren van taal- en leesvaardigheden leren en groeien ze stap-voor-stap.

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Spelling

Voor groep 4 t/m 8

Spellen is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest! Uniek zijn de uitlegfilmpjes gericht op auditieve didactiek, waarin de leerlingen eerst luisteren naar klanken en deze vertalen naar de goede schrijfwijze.

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Voor groep 4 t/m 8

Elke dag lezen met begrip en met plezier! Technisch en begrijpend lezen zijn volledig geïntegreerd. Kinderen leren hierdoor teksten vlot, vloeiend en met begrip te lezen. Samenhang in lezen dus.

resource-not-found

Beoordelingsmateriaal aanvragen

Nieuw en exclusief bij Noordhoff: de e-zichtzending!

Stel gratis je eigen pakket van beoordelingsmateriaal samen en ontvang het direct in je mailbox. Met de e-zichtzending kun je de digitale versie van de boeken en lesmaterialen van de methode bekijken en uitproberen. Inclusief proeflessen en een proeflicentie voor leerkracht en leerling. Wil je de methode ook op papier zien en voelen? Bestel dan een fysieke zichtzending.

resource-not-found


De Junior-lijn - Bewezen effectief

Nieuw Nederlands Junior is de nieuwste methode in onze Junior-lijn. Nieuw Nederlands Junior sluit perfect aan op de meest gebruikte methode Nederlands in het Voortgezet Onderwijs. Met een gedegen bewezen effectieve didactiek, gebaseerd op inzichten uit de wetenschap. We vertalen dat wat bewezen effectief is in praktische toepassingen. Je kunt hiermee als leerkracht direct in de klas aan de slag.

resource-not-found

Hoe mooi is het om kinderen te zien groeien.

Klaar voor de toekomst met Junior Cloud

Leren gaat de hele dag door. Hoe mooi is het om je leerlingen daarin te begeleiden! Om elk kind te zien groeien, ieder op z’n eigen moment. Junior Cloud is de online leeromgeving die je daarbij helpt.

Ga naar Junior Cloud »

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice