Noordhoff.nl   Basisonderwijs     Whitepapers

Zie jezelf groeien!

Leren gaat de hele dag door. Voor je leerlingen maar ook voor jezelf! Daar helpen we je graag bij met webinars en whitepapers, zodat jij het beste uit jezelf en je leerlingen haalt.

header whitepapers

Whitepapers

Speciaal voor jou! Geselecteerde whitepapers over Close Reading en actief rekenonderwijs tot het vergroten van de spreekvaardigheid en het belang van toetsen bij het vak Engels. Veel leesplezier!

resource-not-found

Elke leerling een vloeiende lezer

Marita Eskes

Elke leerling kan vloeiend leren lezen. Natuurlijk kost het de ene leerling meer tijd dan de andere, maar met jouw hulp krijgen ze het onder de knie.

Lees hier hoe je een stevige basis voor een goede leesvaardigheid en tekstbegrip legt.

resource-not-found

Actief rekenonderwijs

Remco Hoeymans

Deze whitepaper gaat in op het belang van actief rekenonderwijs en hoe leerkrachten dit vorm kunnen geven binnen hun klassenpraktijk.

resource-not-found
Lees onze blog

Wil je meer weten over het belang van een doorlopende leerlijn, de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, of andere gerelateerde onderwerpen. Houd onze blog in de gaten! Wij plaatsen enkele keren per maand een nieuw artikel.

resource-not-found

Eerlijke leerkansen

Sarah Bergsen

De kansen van kinderen zijn niet gelijk. Maar door de manier waarop je je onderwijs vormgeeft, kun je wel streven naar eerlijke leerkansen. In het blog licht Sarah Bergsen haar missie toe: eerlijke leerkansen voor alle kinderen.

resource-not-found

Zo ontwerp je Close Reading-lessen

Kyra Laarveld & Karen Versloot

Met Close Reading kun je je leesonderwijs een boost geven. Je leerlingen duiken diep in teksten en leren verbanden leggen en kritisch lezen. Ga aan de slag in de klas met dit handige stappenplan, en met de tips.

resource-not-found

Close Reading

Karin Versloot

Over lezen met begrip

Begrijpend lezen is ongelooflijk belangrijk voor je leerlingen. Niet alleen op school, maar ook later, om te kunnen functioneren in de samenleving.

resource-not-found

Close Reading in de praktijk

Karin Versloot

Lezen met de neus dicht op de tekst

Verbanden leggen en kritisch nadenken over teksten – dat vinden veel leerlingen lastig. Met Close Reading kun je daar gericht aan werken en zo je onderwijs in tekstbegrip verstevigen.

resource-not-found

De kracht van samenhangend taalonderwijs

Joanneke Prenger

Praktische tips om doelgericht te werken aan meer samenhang in je (taal)lessen.

Het taal- en leesonderwijs worden motiverender en betekenisvoller voor je leerlingen als je taaldomeinen in samenhang behandelt.

resource-not-found

Levende taal, levende teksten

Suzanne van Norden

Praktische genrekennis voor functioneel taalonderwijs op de basisschool.

Je leert geen taal om taal te leren, maar om taal te kunnen gebruiken in allerlei situaties. Het begrip ‘genre’ is hierbij een hulpmiddel.

resource-not-found

Waarom en hoe geef je goede instructies in het Engels?

Doeltaal is voertaal

Bij goede Engelse lessen maak je gebruik van het principe ‘doeltaal is voertaal’. Benieuwd wat dat betekent en hoe je dit op een goede manier aanpakt? Je leest het in dit artikel.

resource-not-found

Jonge kinderen leren Engels op een natuurlijke manier

Engels in het basisonderwijs | Wel of niet vroeg beginnen?

Welke redenen hebben scholen om vroeg vreemdetalenonderwijs te geven? In dit artikel lees je wat veelgehoorde argumenten tegen vvto zijn en de redenen waarom steeds meer scholen voor vvto kiezen.

resource-not-found

Activiteiten om spreekvaardigheid te vergroten

Krijg ze aan de praat

Veel leerlingen durven niet te praten in het Engels, of vinden het gewoon heel moeilijk. In deze whitepaper lees je over mogelijke oorzaken van het niet spreken, voorwaarden en activiteiten om de spreekvaardigheid te vergroten.

resource-not-found

De voordelen van het gebruik van ‘songs and chants’

Engels leren met songs en chants

Samen zingen en chanten is niet alleen leuk, er zijn veel meer redenen waarom het juist heel goed werkt bij het leren van een vreemde taal. Wat die redenen zijn en wat een chant precies is, lees je in dit artikel.

resource-not-found

Content and Language Integrated Learning | Vakintegrerend taalonderwijs

CLIL in het basisonderwijs

Er is steeds meer belangstelling voor CLIL in het basisonderwijs. Maar wat is CLIL nu precies? Dat lees je in dit artikel. Wat zijn de voordelen van CLIL en waar moet je aan denken bij het invoeren van CLIL op school?

resource-not-found

Hoe en waarom toets je bij het vak Engels?

Toetsing en evaluatie

Toetsen en evalueren is noodzakelijk om de vorderingen van jouw leerlingen te kunnen volgen. Er zijn vele manieren om dit te doen en het is belangrijk om te weten wat je precies wilt toetsen en waarom.

resource-not-found

Geef jonge kinderen een stevige basis om verder te kunnen leren

Kyra Laarveld

Deze whitepaper gaat over hoe jonge kinderen op een hele andere manier leren en hoe je hierop kan inspelen als leerkracht.

resource-not-found

Expliciete Directie Instructie

Marcel Schmeier

Creativiteit en vrijheid dankzij leerdoelen en leerlijnen

Als schoolteams gezamenlijk per vak de leerdoelen en leerlijnen formuleren en deze centraal stellen in hun onderwijs, dan geeft dit ruimte voor creativiteit en eigen vakmanschap.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice