Middelbaar beroepsonderwijs

NU Rekenen

Klaar voor de nieuwe rekeneisen

3e editie
icon Relevant, uitdagend en motiverend lesmateriaal
icon Zelfstandig waar mogelijk
icon Grip op het leerproces
resource-not-found
Het lesmateriaal van NU Rekenen zelf inzien en beoordelen?
Vraag een beoordelingsexemplaar aan
resource-not-found

Klaar voor de nieuwe rekeneisen

De nieuwe rekeneisen gaan het vak rekenen op het mbo veranderen. Om jou en je studenten optimaal voor te bereiden op de nieuwe rekeneisen is er de nieuwe editie NU Rekenen!

Hiermee houd je grip op het leerproces, leren studenten zelfstandig waar mogelijk en sluit de lesstof aan bij het leven van de student. Ze ervaren met NU Rekenen dat je het vak rekenen dagelijks nodig hebt.Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom NU Rekenen en de nieuwe rekeneisen?

resource-not-found
Hoe ziet het vernieuwde NU Rekenen eruit? 

Motiverend lesmateriaal  

 • Functionele opdrachten over echte situaties.  

 • Eigentijds en actueel lesmateriaal. 

 • Studenten ervaren dat je rekenvaardigheden dagelijks nodig hebt. 

Zelfstandig waar mogelijk  

 • Studenten werken op hun eigen niveau. 

 • Slimme opdrachten met feedback.  

 • Hulp als studenten vastlopen. 


Grip op het leerproces
 

 • Jij bepaalt differentiatie en routes. 

 • Duidelijke dashboards geven jou inzicht.  

 • Via een  planning  stel jij de onderwerpen voor het komende jaar vast. In deze  info-sheet  lees je hoe Noordhoff de rekeneisen al vanaf schooljaar 2021/2022 in de methode integreert.

resource-not-found

START met ontdekken

Ontwikkelingen in het onderwijs zijn in een stroomversnelling geraakt. Ontdek met Noordhoff START hoe het onderwijs van morgen eruit kan zien. Ervaar hoe je de online mogelijkheden het beste kunt integreren in jouw les.

Kijk op START >>

resource-not-found
START met zorgeloos overstappen

Wist je dat Noordhoff een unieke opstartservice biedt? De opstartcoach zorgt samen met jou dat alles op tijd in orde is. Zo kies je voor een vlekkeloze start van het schooljaar, met een nieuwe methode! Met onze opstartservice krijg je (gratis):

 • een opstartcoach die je helpt bij een vlekkeloze start;

 • heldere communicatie via een persoonlijk portaal;

 • ondersteuning bij de eerste keer inloggen.

Klik hier voor meer informatie >>

Liever zelf aan de slag? Dat kan! Volg de stappen in het Goed Van Start-plan.Met NU Rekenen kun je kiezen

Digitaal, boek of beide

Bepaal zelf hoe je wilt werken: digitaal, uit een boek of met een combinatie van beide. Ontdek wat werkt, voor jou én je studenten.
Proeflicentie aanvragen

Digitaal lesmateriaal

NU Rekenen heeft een overzichtelijk online platform met opdrachten, toetsen en veel uitleg video’s voor studenten. Inclusief helder inzicht in de voortgang van je studenten.

Boek

Het boek heeft een heldere structuur en krachtige didactiek. Nieuwsgierig? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

Blended

Met NU Rekenen kun je kiezen: of volledig digitaal werken of een combinatie van boek en digitaal. Digitaal zijn er extra opdrachten beschikbaar.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor NU Rekenen.

2e editie

Alle rekenvaardigheden die in het dagelijks leven en de beroepspraktijk belangrijk zijn, vind je in NU Rekenen. Met NU Rekenen kies je voor een heldere structuur en vormgeving en een krachtige didactiek.
resource-not-found

Leerwerkboek 1F/2F deel A, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Leerwerkboek 2F deel A, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Leerwerkboek 3F deel A, Hoofdstuk 1

resource-not-found
Assortiment en prijzen

Met NU Rekenen kun je kiezen: of volledig digitaal werken of een combinatie van boek en digitaal. Ieder niveau heeft twee leerwerkboeken (deel A en deel B). Er zijn boeken voor niveau 1F, 2F en 3F. Werk je alleen online dan heb je toegang tot alle niveaus.

Kies je voor een online licentie? Er zijn licenties beschikbaar met een duur van 1 jaar, 2 jaar of 4 jaar.

Vraag de assortimentslijst 2020/2021 aan >>resource-not-found
NU Rekenen online

De digitale leeromgeving van NU Rekenen is een overzichtelijke leeromgeving met online voortgangsmonitor. Vol met (interactieve) opdrachten en en uitleg, instaptoetsen, oefentoetsen en trainers om je studenten optimaal te begeleiden. Studenten hebben toegang tot alle opdrachten op de niveaus 1F/2F, 2F en 3F. 

Uit de digitale Oefentoetsen volgt een studieadvies op maat: de student krijgt extra opdrachten en extra uitleg om zichzelf te verbeteren. Ook is er uitgebreide examentraining en 3F-plusmateriaal voor aansluiting op het hbo. Voor de student die de stof al beheerst is er een korte route uitgezet.

Nu werken met NU Rekenen betekent straks optimaal voorbereid de beroepspraktijk in.

Lees hoe jij en jouw studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal van de NU-methoden.

Toegang voor docent en student

resource-not-found
Toegang Docent

Het docentenmateriaal van NU Rekenen bestaat uit het materiaal voor de student en specifieke informatie voor de docent. Het is alleen gratis als studenten op jouw schoollocatie over een licentie voor het lesmateriaal beschikken. Met je docentlicentie heb je toegang tot het digitale lesmateriaal op alle niveaus. Verder heb je toegang tot handleidingen en toetsen, kun je resultaten monitoren en kun je eenvoudig uw eigen materiaal toevoegen.

Docentlicentie bestellen - Als docent krijg je toegang tot de online leeromgeving via de methodesite. Elke docent moet individueel een licentie aanvragen. Daarvoor is het docentnummer nodig waarmee je bij ons geregistreerd staat. Je bestelt je eigen docentlicentie eenvoudig in de  online catalogus  van Noordhoff. In  bijgaande handleiding  vind je de instructies voor het krijgen van toegang tot het digitale lesmateriaal en de instructie voor het aanmaken van een account.

Docentlicentie bestellen >>

 resource-not-found

Toegang student

Is je school aangesloten op de Educatieve Contentketen (ECK)? Op deze pagina  kun je checken of jouw school een zogeheten ECK-school is.

Handleiding generieke methoden - Voor studenten is er een stap-voor-stap handleiding die uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal. 

Route voor ECK–scholen - Studenten bestellen het leermateriaal bij een distributeur. Het lesmateriaal is beschikbaar via de ELO (elektronische leeromgeving) van jouw school.

Route voor niet-ECK-scholen - De distributie en toegang lesmateriaal van jouw studenten gaat via een activeringscode. Daarna ontvangen studenten van de distributeur per mail of als drager bij het boek een activatiecode. Studenten kopen het leermateriaal bij een lokale boekhandel: de activeringscode zit bij het boek.

Bestellingen van studentlicenties door de school - Wil je alle studentlicenties centraal bestellen? Dat kan via  dit bestelformulier .

 Ook bij Rekenen

Trainingen

resource-not-found

Leer alles over

NU Rekenen

Gratis online training.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze klantenservice ook

Met algemene vragen, bijvoorbeeld over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.Klantenservice

Kunnen we je helpen?