Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Engels     Stepping Stones

Voortgezet onderwijs

Stepping Stones

Bewezen effectief Engels leren

vmbo, havo en vwo

onderbouw en bovenbouw

icon Focus op spreekvaardigheid
icon Doeltaal-leertaal om effectief Engels te leren
icon Soepel van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs
resource-not-found

Bewezen effectief Engels

Stepping Stones

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>

Engels is overal. Stepping Stones plaatst je leerlingen vanaf de eerste les volledig in de Engelstalige wereld. Alle leerlingen ervaren dat ze zich kunnen redden in deze nummer-1-wereldtaal, ongeacht hun niveau. En dat motiveert! De unieke aanpak van Stepping Stones is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Zo zijn jouw leerlingen optimaal voorbereid op de toekomst.

Waarom Stepping Stones?

Focus op spreekvaardigheid

Engels durven spreken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stepping Stones legt de nadruk op spreekvaardigheid en geeft elke leerling vertrouwen met realistische en haalbare doelen.

Doeltaal als leertaal voor effectief onderwijs

Je gebruikt doeltaal omdat je je leerlingen meer taal wilt leren. Stepping Stones helpt je verder en biedt doeltaal als voertaal en – waar het kan – ook als leermiddel: taal om van te leren.

Soepel van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs

Niveauverschillen maken een lesaanpak lastig. 'Bridging the Gap Primary' zorgt voor een gelijke start, vereenvoudigt het lesgeven en verhoogt het plezier en de effectiviteit van je lessen.

resource-not-found

De kern van de methode

Bewezen effectief Engels

Stepping Stones is een complete lesmethode voor Engels. Het helpt docenten en leerlingen van de onderbouw tot de bovenbouw. Met unieke onderdelen zoals een ‘Bridging the gap’ en focus op spreekvaardigheid met ‘Stones’ maken we het leren effectief en motiverend. Dit is Stepping Stones in een notendop:


Soepel van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs
Stepping Stones zorgt voor een vloeiende overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs met het programma 'Bridging the Gap Primary'. Dit onderdeel biedt een compacte opzet. Zo kunnen ook leerlingen met beperkte voorkennis snel succes ervaren. Dit succes is cruciaal; het bouwt het zelfvertrouwen en de motivatie op die nodig zijn om effectief Engels te leren.


Heldere doelen en structuur
De methode is gebaseerd op realistische, herkenbare en haalbare leerdoelen. Communicatie in het Engels staat centraal. Leerlingen krijgen alle benodigde bouwstenen stapsgewijs aangeboden. De heldere en consequente structuur bevordert de autonomie van de leerlingen. Dit wordt versterkt door de aansprekende en gevarieerde onderwerpen, een uniek kenmerk van Stepping Stones.

Doeltaal-Leertaal: effectief en begrijpelijk
Stepping Stones gebruikt de Engelse taal op een manier die zowel effectief als begrijpelijk is voor de leerlingen. Dit gebeurt in samenwerking met Sebastiaan Dönszelmann. De aanpak is gebaseerd op de principes van Doeltaal-Leertaal, wat betekent dat de taal ook wordt gebruikt als een middel om van te leren. Zo staan de opdrachtinstructies in Stepping Stones vol te leren taal: de doeltaal niet als de voertaal maar ook als leermiddel. Vmbo-leerlingen krijgen de theorie in het Nederlands en Nederlandse ondersteuning waar het nodig is. En alle leerlingen vinden extra ondersteuning online. Meer over Doeltaal-Leertaal.


Woordenschat: slim en duurzaam leren
Zowel in de onder- als bovenbouw wordt gebruik gemaakt van 'SlimStampen', een wetenschappelijk onderbouwd oefen- en overhoorprogramma. Dit programma is ontworpen om het leren van woordenschat te optimaliseren door herhaling en focus op woorden die de leerling nog niet goed kent. Dit leidt tot efficiënter leren en een beter langetermijngeheugen.


Doorlopende leerlijn: van fundament tot finesse
De bovenbouw van Stepping Stones bouwt voort op de solide basis die in de onderbouw is gelegd. Het curriculum in de bovenbouw is rijk en gevarieerd, met thematische vaardigheidstrainingen en een grondige voorbereiding op het examen. Bovendien wordt er aandacht besteed aan interculturele competentie, een onmisbare vaardigheid in onze steeds meer geglobaliseerde wereld.

resource-not-found
Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Heb je inhoudelijke vragen?

Bekijk de interactieve methodevideo

In de video vind je antwoorden op vragen over bijvoorbeeld de didactische pijlers van de methode.

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Stepping Stones.

resource-not-found

1 vmbo-bk Text/Workbook A FLEX, Chapter 2

resource-not-found

1 havo/vwo Text/Workbook A FLEX, Chapter 2

resource-not-found

2 vmbo-th Text/Workbook A FLEX, Chapter 1

resource-not-found

3 vmbo-gt Text/Workbook A FLEX, Chapter 3

resource-not-found

4 havo Text/workbook A FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

4 vwo Text/workbook A FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found
Proefles Stepping Stones

Wil je in de praktijk ervaren of Stepping Stones past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van Stepping Stones aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Stepping Stones is vernieuwd

Stepping Stones is vernieuwd in de onderbouw. Wil je een overzicht van alle veranderingen? Bekijk ze hier.

De 5 meestgestelde vragen over Stepping Stones

Regelmatig krijgen we vragen over Stepping Stones. Vragen die over de methode zelf gaan, maar bijvoorbeeld ook over doeltaal-leertaal of onze online omgeving. De vijf meest gestelde vragen hebben we voorgelegd aan Rinske, uitgever van Stepping Stones.

resource-not-found
Enjoying English!

YESSS, let's speak English! We weten allemaal dat je een taal pas echt leert als je hem actief gebruikt. Maar spreken in een andere taal is spannend, eng zelfs voor veel kinderen. Daarom hebben we hulp verzameld om spreekvaardigheid in de les leuk en zinvol te maken.

Goed van start met het lesmateriaal

resource-not-found

Checklist

Goed van start

Bekijk de goed-van-start-checklist en leer meer over je Noordhoff-docentaccount, licenties activeren en de online leeromgeving. Doorloop de stappen en je kunt snel aan de slag met het lesmateriaal.

resource-not-found

Methodetrainingen Noordhoff Academy

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal!

In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil je weten hoe? Ga gelijk van start met de gratis e-learning of volg de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

Extra bij Engels

Lezen en examen

resource-not-found

Lezen voor de lijst

Blackbirds 2024

Ook dit jaar hebben we een mooie selectie gemaakt met boeken van topauteurs zoals Mark Twain, Elif Shafak, Sue Townsend, H.F. Askwith, Sarah Daniels en anderen.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Stepping Stones zelf inzien en beoordelen?