Voortgezet onderwijs

Stepping Stones

Stepping Stones, on top of the world!
vmbo, havo en vwo onderbouw en bovenbouw
icon 100% Engelstalige instructies
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Actueel, activerend en verrassend lesmateriaal
resource-not-found
Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Stepping Stones is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Stepping Stones zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor Stepping Stones onderbouw.

7e editie

De 7e editie is volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.)
resource-not-found

1 vmbo-bk Text/Workbook A FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

1 havo/vwo Text/Workbook A, Hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX 2 vmbo-th Text/Workbook A, Hoofstuk 1

resource-not-found

Stepping Stones, on top of the world!

25 years of experience and innovation

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld! Alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, ervaren dat ze zich in verschillende situaties kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen, filmpjes en werkvormen.

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Stepping Stones, on top of the world!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden jouw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld.  English as a world language  staat centraal: de veelzijdigheid spat van de pagina's af. Voor alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, opent Stepping Stones de deuren naar deze wereld. 

Bekijk de brochure >>                  resource-not-found
100% Engels, 100% echt

Leerlingen ervaren vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels!

Als we jouw leerlingen onderdompelen in die Engelstalige wereld, dan hoort daar natuurlijk doeltaalgebruik bij. De 7e editie is dan ook volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.) Toch wat hulp nodig? Extra Nederlandstalige hulp vinden jouw leerlingen online.

Bridging the Gap

Beginnen leerlingen met een achterstand aan de brugklas? De Bridging the Gap-cursussen in Stepping Stones 7e editie zorgen ervoor dat al jouw leerlingen een goede basis leggen voor Engels!

De nieuwe Bridging the Gap Primary-cursus in de 7e editie is gebaseerd op Stepping Stones Junior, dé methode Engels voor het Basisonderwijs. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg beter doorlopende leerlijnen.

resource-not-found
Het leer- en overhoorprogramma SlimStampen

Het unieke leer- en overhoorprogramma SlimStampen, ontwikkeld door  Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Activerend en verrassend

Stepping Stones 7e editie onderbouw bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de 5-minute games voor extra competitie, een andere keer gaan de leerlingen bewegen in de klas en maken ze daarbij gebruik van een van de meervoudige intelligenties.

Bovendien hebben we werkvormen toegevoegd waarbij de eigen inbreng van leerlingen gevraagd wordt: ze maken bijvoorbeeld zelf vragen bij een tekst of maken een filmpje over hun eigen woonomgeving.

Vernieuwde spreek- en schrijflijn
De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak. De opdrachten en Stones (standaardzinnen) zijn minder gesloten en daardoor staat de eigen inbreng van leerlingen centraal.resource-not-found
resource-not-found
It all starts with Stepping Stones

Succes voor iedere leerling, van kleuterklas tot en met het eindexamen!

Engels spreken moeilijk? Met de doorlopende leerlijn van Stepping Stones Junior naar Stepping Stones wordt het makkelijker, én vergroot je het zelfvertrouwen van je leerlingen. Hiermee kunnen ze zich redden met de nummer-1-wereldtaal.

Meer informatie >>FLEX: de ideale mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.
Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Altijd actueel

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het extra ondersteuning in leren en overhoren met SlimStampen bij de talen en biologie. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk alle video's om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er uitziet.

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

Docentenpakket online bij Stepping Stones

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, werkplanners en hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren.
Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

resource-not-found

Ook bij Engels

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Extra bij Engels

Lezen en actualiteit in de les

resource-not-found

Lezen voor de lijst

Blackbirds 2020

Ook dit jaar hebben we een mooie selectie gemaakt met boeken van topauteurs zoals Roald Dahl, Becky Albertalli en anderen.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Engels up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Start- en verdiepende trainingen

Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende start- of verdiepende trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

resource-not-found

Opleidingen

Toetsbeleid en examinering

Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

En onze Klantenservice

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

resource-not-found

Klantenservice

Kunnen we je helpen?