Voortgezet onderwijs

Stepping Stones

Stepping Stones, on top of the world!

vmbo, havo en vwo

onderbouw en bovenbouw

icon Doeltaal als leertaal voor alle niveaus
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Actueel, activerend en verrassend lesmateriaal
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Stepping Stones is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Stepping Stones zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>

De kern van de methode voor de onderbouw

Stepping Stones in 3 highlights

1
English is everywhere
  • Doeltaal als leertaal voor alle niveaus.
  • Vol zelfvertrouwen aan de slag in het Engels!
  • Ondersteuning in het Nederlands waar nodig
2
It’s all about you
  • Succesbeleving door differentiatie: kies voor uitdaging of ondersteuning.
  • Ontwikkel jezelf, reflecteer continue op je leerproces, en volg de leerlijn kritisch kijken.
  • Maak eigen keuzes: wat wil jíj leren?
3
Enjoy learning English
  • Activerende opdrachten, verrassende bronnen en aansprekende thema’s.
  • Leer de échte Engelse wereld kennen in Countries & Cultures.
  • Actuele en authentieke onderwerpen uit de Engelstalige wereld.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Stepping Stones onderbouw.

7e editie

De 7e editie is volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.)
resource-not-found

1 vmbo-bk Text/Workbook A FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

2 vmbo-th Text/Workbook A FLEX, Hoofstuk 1

resource-not-found

3 vmbo-gt Text/Workbook A FLEX, Hoofdstuk 3

resource-not-found

1 havo/vwo Text/Workbook A FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found
Doeltaal-leertaal - volop inspiratie

Als docent gebruik je de doeltaal, omdat je leerlingen meer taal wil leren. Wij willen je graag inspireren en helpen met lestips, een podcast, achtergrondinformatie over het waarom van doeltaal-leertaal, én met gratis masterclasses van vakdidacticus, trainer en docentenopleider Sebastiaan Dönszelmann. Ook is er het gloednieuwe gratis doeltaal-leertaalspel: Let’s talk! Zo heb jij alles in handen om doeltaal als leertaal in te zetten in je les.


Bekijk hier onze inspiratiepagina en meld je meteen aan voor de masterclasses.

resource-not-found

Stepping Stones, on top of the world!

25 years of experience and innovation

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld! Alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, ervaren dat ze zich in verschillende situaties kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen, filmpjes en werkvormen.

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Stepping Stones, on top of the world!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden jouw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld.  English as a world language  staat centraal: de veelzijdigheid spat van de pagina's af. Voor alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, opent Stepping Stones de deuren naar deze wereld. 

Bekijk de brochure >>                  resource-not-found
100% Engels, 100% echt

Leerlingen ervaren vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels!

Als we jouw leerlingen onderdompelen in die Engelstalige wereld, dan hoort daar natuurlijk doeltaalgebruik bij. De 7e editie is dan ook volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.) Toch wat hulp nodig? Extra Nederlandstalige hulp vinden jouw leerlingen online.

resource-not-found
Bridging the Gap

Beginnen leerlingen met een achterstand aan de brugklas? De Bridging the Gap-cursussen in Stepping Stones 7e editie zorgen ervoor dat al jouw leerlingen een goede basis leggen voor Engels!

De nieuwe Bridging the Gap Primary-cursus in de 7e editie is gebaseerd op Stepping Stones Junior, dé methode Engels voor het Basisonderwijs. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg beter doorlopende leerlijnen.

Het leer- en overhoorprogramma SlimStampen

Het unieke leer- en overhoorprogramma SlimStampen, ontwikkeld door  Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

resource-not-found
Activerend en verrassend

Stepping Stones 7e editie onderbouw bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de 5-minute games voor extra competitie, een andere keer gaan de leerlingen bewegen in de klas en maken ze daarbij gebruik van een van de meervoudige intelligenties.

Bovendien hebben we werkvormen toegevoegd waarbij de eigen inbreng van leerlingen gevraagd wordt: ze maken bijvoorbeeld zelf vragen bij een tekst of maken een filmpje over hun eigen woonomgeving.

Vernieuwde spreek- en schrijflijn
De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak. De opdrachten en Stones (standaardzinnen) zijn minder gesloten en daardoor staat de eigen inbreng van leerlingen centraal.resource-not-found
Nieuw in leerjaar 3

Voor komend schooljaar zijn ook de gloednieuwe delen 3 van de 7e editie beschikbaar, met veel vernieuwingen! Een aantal paragrafen is anders ingevuld om expliciet aandacht te besteden aan Mediawijsheid en aan examenvoorbereiding in het vmbo. Ook kunnen de leerlingen meer zelf kiezen; zo ze kunnen met onderwerpen aan de slag die zij het leukst vinden. Benieuwd?

Bekijk hier de vernieuwingen op een rij >>

resource-not-found
It all starts with Stepping Stones

Succes voor iedere leerling, van kleuterklas tot en met het eindexamen!

Engels spreken moeilijk? Met de doorlopende leerlijn van Stepping Stones Junior naar Stepping Stones wordt het makkelijker, én vergroot je het zelfvertrouwen van je leerlingen. Hiermee kunnen ze zich redden met de nummer-1-wereldtaal.

Meer informatie >>FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Stepping Stones

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, werkplanners en hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren.
Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij Engels

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

4-daagse opleiding - eerste startdatum: 14 februari 2022

Toetsexpert (open inschrijving)

Wil jij alles weten over toetsing en examinering? Van het maken van goede toetsvragen, tot het schrijven en waarborgen van toetsbeleid? Volg dan de 4-daagse opleiding tot Toetsexpert en word dé expert van jouw school.

Extra bij Engels

Lezen en actualiteit in de les

resource-not-found

Lezen voor de lijst

Blackbirds 2021

Ook dit jaar hebben we een mooie selectie gemaakt met boeken van topauteurs zoals John Boyne, Harlan Coben, Mary Shelley Frankenstein, John Green en anderen

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Engels up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Stepping Stones.

Aanmelden
Het lesmateriaal van Stepping Stones zelf inzien en beoordelen?