Voortgezet onderwijs

Nectar

Boeiende biologie!

vmbo, havo, vwo en TTO

onderbouw en bovenbouw

icon Prachtig beeldmateriaal, uitlegvideo’s en actueel
icon Formatief leren met individuele leerroutes
icon Gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Nectar is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Nectar zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

vmbo

Bovenbouw

havo/vwo
>
resource-not-found

In het kort over Nectar

Nectar staat voor boeiende biologie. De opdrachten motiveren je leerlingen om zelf na te denken! De leerstof en de opdrachten passen altijd bij het niveau van de leerling. Differentiatie kan in het boek én online in de persoonlijke digitale leeromgeving. Die heeft mooie mogelijkheden, zoals adaptieve leerroutes, een voorleesfunctie, oefentoetsen met studieadvies op maat en overzichtelijke dashboards met resultaten.

Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Nectar onderbouw.

5e editie

Gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit, differentiatie in boek en online, persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties. FLEX beschikbaar voor leerjaar 1 en 2
resource-not-found

Leerwerkboek B FLEX 1 vmbo-kgt , Hoofdstuk 5

resource-not-found

Leerwerkboek A FLEX 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

English edition Textbook 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found

De kern van de methode

Boeiende biologie

Nectar boeiende biologie

Nectar houdt je leerlingen bij de les en laat zien hoe leuk biologie is! Het is een prikkelende methode voor elke leerling. De 5e editie voor de onderbouw biedt alles wat je nodig hebt voor je lessen. Opdrachten van hoge kwaliteit en een persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties. Nectar is de juiste mix van boek en online lesmateriaal. De combinatie zorgt ervoor dat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof verwerken.Volop variatie in werkvormen

Hoe maak je de les aantrekkelijk en houd je de aandacht vast? Nectar biedt volop variatie in honderden opdrachten. Met een 'Startactiviteit' begin je ieder hoofdstuk, dat is een korte, actieve groepsopdracht. Je kunt putten uit een zeer rijk pallet aan opdrachten: invuloefeningen, tekenopdrachten, open en gesloten vragen, zoekkaarten, een spel én gevarieerde practica. De bronnen (beelden) vormen de rode draad door de leerstof. Daarom bevat Nectar rijk, biologisch beeld. In het digitale lesmateriaal vinden jouw leerlingen animaties.

Verbanden leggen

Samenhang' komt in elk hoofdstuk terug. In die paragraaf leggen leerlingen verbanden met de stof van vorige hoofdstukken. Zo komen alle onderwerpen regelmatig terug en begrijpen je leerlingen de stof beter. Ze leren biologie toe te passen in de wereld om hen heen, daarin is Nectar uniek.

SlimStampen bij Nectar

Het overhoorprogramma SlimStampen is ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Het slimme is dat het zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van je leerling. Door 'slim te stampen' scoren leerlingen 2 punten hoger op een kennistoets!

SlimStampen werkt met de vergeetcurve:

  • Weet een leerling iets nog heel goed, dan zit het bovenin de vergeetcurve.

  • Wacht je te lang met herhalen, dan is de leerling het feit vergeten en moet opnieuw beginnen met leren.

Lesstof wordt op dát moment aangeboden dat het nog net boven de vergeetlijn zit (de groene lijn). Dat geeft het grootste leerrendement.

Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Nectar ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Stijn vanuit zijn eigen ervaring hoe hij biologie geeft en de methode gebruikt.

resource-not-found
Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is Nectar ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal bij de Engelse editie is in het Engels.resource-not-found
Nectar is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

resource-not-found

Bij de les

Als je start met Nectar

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Nectar heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.


Toetsen en oefenen

Bekijk meer info over de voordelen van Digitaal toetsen. En lees over de beste examen-voorbereiding: oefenen met oude examens.

Maak je les actueel

Daag je leerlingen uit met dilemma's, cijfers en stellingen uit de actualiteit. Je vindt ze voor jouw methode gratis op NU Actueel.

Trainingen en opleidingen

We bieden je véél meer dan een methode. Je kunt bij ons terecht voor vakinhoudelijke kennis, de recentste ontwikkelingen en een flinke dosis inspiratie.

Zorgeloos overstappen werkt zo

Bestel een beoordelingspakket voor Nectar

icon

Neem contact op met je accountmanager

icon

Schakel je eigen opstartcoach in

icon

Goed van Start

icon

Extra bij biologie

Naslagwerk en actualiteit

resource-not-found

Hét naslagwerk bij biologie

Binas

De 2e editie van Binas vmbo biologie is bestemd voor de bovenbouw van het vmbo. Ook is het informatieboek prima te gebruiken in de onderbouw.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Biologie up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen. De uitwerkingen van deze vragen vind je in het
docentenpakket.

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Nectar

Aanmelden
resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Het lesmateriaal van Nectar zelf inzien en beoordelen?