Voortgezet onderwijs

Nectar

Boeiende biologie!

vmbo, havo, vwo en TTO

onderbouw en bovenbouw

icon Prachtig beeldmateriaal, uitlegvideo’s en actueel
icon Formatief leren met individuele leerroutes
icon Gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit
resource-not-found
Let op! De digitale leeromgeving is vernieuwd.

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Nectar is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Nectar zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

vmbo

Bovenbouw

havo/vwo
>

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Nectar onderbouw.

5e editie

Gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit, differentiatie in boek en online, persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties. FLEX beschikbaar voor leerjaar 1 en 2
resource-not-found

Leerwerkboek B FLEX 1 vmbo-kgt , Hoofdstuk 5

resource-not-found

Leerwerkboek A FLEX 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

English edition Textbook 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Nectar: boeiende biologie!

Nectar staat voor boeiende biologie met opdrachten van hoge kwaliteit die jouw leerlingen motiveren en aansporen tot nadenken! De leerstof en de opdrachten passen altijd bij het niveau van de leerling. Differentiatie kan in het boek en online. De persoonlijke digitale leeromgeving biedt daarnaast tal van extra opties zoals adaptieve leerroutes, een voorleesfunctie, oefentoetsen met studieadvies op maat en handige resultaten dashboards.

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

resource-not-found

Nectar: boeiende biologie!

Ontbreekt het jouw leerlingen ook wel eens aan aandacht in de les? Met Nectar houd je ze er bij! Nectar laat leerlingen zien hoe leuk biologie is! Nectar is een motiverende methode voor elke leerling. 

Nectar 5e editie onderbouw biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk Met opdrachten van hoge kwaliteit en een persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

resource-not-found
Samenhang

Elk hoofdstuk heeft een paragraaf Samenhang waarin leerlingen verbanden leggen met de stof van de voorafgaande hoofdstukken. Zo komen alle onderwerpen regelmatig terug, begrijpen jouw leerlingen de stof beter en leren ze biologie toe te passen in de wereld om hen heen. Nectar is de enige methode die op deze manier expliciet aandacht besteedt aan dit onderdeel.

resource-not-found
Volop variatie in werkvormen

Hoe houd je jouw leerlingen bij de les? Hoe maak je jouw les aantrekkelijk? Nectar biedt volop variatie in honderden opdrachten.  Elk hoofdstuk begint met een Startactiviteit. Dat is een korte, actieve, groepsopdracht inclusief het ophalen van voorkennis.

Elk hoofdstuk bevat een zeer rijk pallet aan motiverende opdrachten: invuloefeningen, tekenopdrachten, open en gesloten vragen, werken met zoekkaarten, spelen van een spel.

Daarnaast zijn de practica gevarieerd en motiverend.resource-not-found
Bronnen die tot leven komen

Vragen jouw leerlingen ook altijd wat ze moeten leren voor het proefwerk, welke zaken nu echt belangrijk zijn? De oplossing in Nectar is eenvoudig. De bronnen (beelden) vormen de rode draad door de leerstof. Daarom bevat Nectar rijk, biologisch beeld. In het digitale lesmateriaal vinden jouw leerlingen animaties.

resource-not-found
Nieuw in 2020/2021: SlimStampen bij Nectar

SlimStampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het  SlimStampen-algoritme  is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

In welke mate feiten worden beheerst, kun je afzetten tegen de  vergeetcurve  van een leerling:

  • Weet een leerling iets nog heel goed, dan zit het feitje bovenin zijn vergeetcurve.

  • Wacht je echter te lang met herhalen van het feitje, dan is de leerling het feit vergeten en moet hij opnieuw beginnen met leren.

SlimStampen zorgt ervoor dat het feitje op dát moment aangeboden wordt dat het nog net boven zijn vergeetlijn (de groene lijn in de figuur) zit. Dat geeft het grootste leerrendement.

resource-not-found
Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is Nectar ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal bij de Engelse editie is in het Engels.Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Nectar ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Stijn vanuit zijn eigen ervaring hoe hij biologie geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Nectar

Met het online Docentenpakket bij Nectar heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, materiaallijsten, KTI-gelabelde
toetsen en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij biologie

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

24 november 2021

Congres Persoonlijk Onderwijs

Ga je mee op ontdekkingsreis? Meld je dan aan voor het Congres Persoonlijk Onderwijs. Met praktische en inspirerende workshops over onder andere persoonlijk leidinggeven, de kracht van goede feedback en leren motiveren.   

Extra bij biologie

Naslagwerk en actualiteit

resource-not-found

Hét naslagwerk bij biologie

Binas

De 2e editie van Binas vmbo biologie is bestemd voor de bovenbouw van het vmbo. Ook is het informatieboek prima te gebruiken in de onderbouw.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Biologie up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen. De uitwerkingen van deze vragen vind je in het
docentenpakket.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Nectar

Aanmelden