Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Biologie     Nectar

Voortgezet onderwijs

Nectar

Beleef biologie!

vmbo, havo, vwo en TTO

onderbouw en bovenbouw

icon Prikkelt en motiveert jouw leerlingen
icon Ondersteunt differentiëren en formatief werken
icon Stimuleert zelfstandig werken
resource-not-found

Beleef biologie!

Nectar

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>
resource-not-found

In het kort over Nectar

Met Nectar beleef je biologie! De herkenbare voorbeelden en gevarieerde opdrachten passen bij elke leerling; van brugklas tot aan het eindexamen. De overzichtelijke teksten en beelden bieden diepgang én stimuleren zelfstandig werken. Uiteraard zijn het boek en de online methode ook geschikt voor formatief evalueren en zijn er volop mogelijkheden om te differentiëren.

Waarom Nectar

Prikkelt en motiveert jouw leerlingen

Met behulp van duidelijke voorbeelden, gevarieerde opdrachten en interessante practica ontdekken je leerlingen hoe alle verschillende thema’s met elkaar samenhangen. Zo komt biologie écht tot leven!

Ondersteunt differentiëren en formatief werken

Dankzij leerdoelen, feedback en online dashboard begeleid je leerlingen efficiënt. Extra materiaal en leerroutes sluiten aan op hun niveau.

Stimuleert zelfstandig werken

Met een overzichtelijke structuur, herkenbare illustraties en prikkelende bronnen vertelt Nectar een duidelijk verhaal, waar elke leerling zelfstandig mee aan de slag kan.

De kern van de methode

Beleef biologie met Nectar


Met Nectar beleef je biologie! Met Nectar breng je biologie letterlijk dichter bij je leerlingen. Door interessante contexten roept de methode verwondering op en leren de leerlingen de theorie herkennen in hun eigen leefomgeving. Door uitdagende vragen en toegankelijke practica motiveert Nectar de leerling om zelf na te denken en zelf te onderzoeken. Het boek en de persoonlijke digitale leeromgeving bieden veel ruimte voor differentiatie, omdat deze onder andere drie verschillende leerlijnen bevatten: een leerlijn voor de gemiddelde leerling, voor de leerling die wat meer uitdaging aankan en voor de leerling die het vak juist moeilijker vindt.

Nectar is beschikbaar voor alle verschillende niveaus vanaf het eerste leerjaar tot en met het eindexamen. De methode biedt veel diepgang en wordt regelmatig geüpdatet.


Prikkelt en motiveert jouw leerlingen

Biologie gaat over alles dat leeft. Met Nectar leren je leerlingen biologische concepten met elkaar te verbinden en toe te passen. Dankzij duidelijke voorbeelden, gevarieerde opdrachten en interessante practica ontdekken je leerlingen hoe alle verschillende thema’s met elkaar samenhangen. Zo komt biologie écht tot leven!

Ondersteunt differentiëren en formatief werken

Nectar ondersteunt formatief werken. Elke paragraaf heeft duidelijke leerdoelen, die je op verschillende manieren kunt evalueren. Zo is er een Test Jezelf inclusief een leerdoelentabel om je voortgang mee bij te houden en een oefentoets. Leerlingen die online werken krijgen direct feedback op hun opdrachten én een dashboard geeft actueel inzicht in hun voortgang. Zo heb je alle mogelijkheden om je leerlingen efficiënt én individueel te begeleiden.

Nectar heeft veel mogelijkheden om te differentiëren. Er is extra materiaal beschikbaar, waarmee je de verdieping kunt zoeken óf juist de samenhang kan verduidelijken. Voor alle leerniveaus zijn drie (optionele) leerroutes beschikbaar, zodat je altijd aansluit op het niveau van jouw leerling.


Stimuleert zelfstandig werken 

Iedere leerling heeft een eigen leerstijl. Daarom heeft Nectar een overzichtelijke structuur als basis. Elk theorieblok komt overeen met één leerdoel en goed gekozen beelden brengen de lesstof tot leven. Zo vertellen tekst, beeld en bronnen een duidelijk verhaal waar elke leerling mee aan de slag kan.

De digitale leeromgeving biedt extra mogelijkheden om zelfstandig te werken. Uniek is de begrippentrainer Slim Stampen, die zich aanpast aan het niveau van jouw leerling. Voor de bovenbouw is er Examensprint, dé tool waarmee leerlingen zelfstandig kunnen oefenen voor het eindexamen.

Nectar in de onderbouw en bovenbouw

Nectar in de onderbouw: verwondering en samenhang

icon

Nectar in de bovenbouw van vmbo: uitlegvideo’s en examentraining

icon

Nectar in de bovenbouw van havo/vwo: Examentraining

icon
resource-not-found
Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is Nectar ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal bij de Engelse editie is in het Engels.resource-not-found
Nectar is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Heb je inhoudelijke vragen?

Bekijk de interactieve methodevideo

In de video vind je antwoorden op vragen over bijvoorbeeld de didactische pijlers van de methode.

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Nectar.

resource-not-found

Leerwerkboek A FLEX 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Leerwerkboek B FLEX 1 vmbo-kgt , Hoofdstuk 5

resource-not-found

English edition Textbook 1 havo/vwo, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Leerwerkboek 3 vmbo vmbo-gt, Hoofdstuk 1 en 2

resource-not-found

Leerwerkboek 4 vmbo vmbo-gt, Hoofdstuk 7 en 8

resource-not-found

Nectar 4e ed 4 havo FLEX boek H1 t/m H3

resource-not-found

Nectar 4e ed 4 vwo FLEX leerboek H1 en H2

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found
Proefles Nectar

Wil je in de praktijk ervaren of Nectar past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van Nectar aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

 • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

 • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

 • Een online opstarttraining en praktische tips

 • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Nectar heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Actualiteit in de les

Werken met Nectar? Joost geeft 5 tips

We hebben biologiedocent Joost gevraagd om wat tips met jou te delen, zodat je met nog meer plezier en succes gebruik kan maken van Nectar. Bekijk de video voor de tips. We laten je daar ook zien waar je in het boek en online de genoemde onderdelen vindt.

resource-not-found

Welke poster wil jij in je klaslokaal?

We hebben 3 mooie posters gemaakt met thema’s uit de biologie:

 • Bloedsomloop

 • Vogel

 • Glucosehuishouding

Wil jij deze poster(s) ontvangen?

resource-not-found

Nectar Natuur Bingo

Met de auteurs van Nectar hebben we een interactieve invulling voor jouw biologieles bedacht. Ga samen met je leerlingen naar buiten voor de Nectar Natuur Bingo!

Extra bij biologie

Naslagwerk en actualiteit

resource-not-found

Hét naslagwerk bij biologie

Binas vmbo biologie

De 2e editie van Binas vmbo biologie is bestemd voor de bovenbouw van het vmbo. Ook is het informatieboek prima te gebruiken in de onderbouw.

resource-not-found

Hét naslagwerk bij biologie

Binas havo/vwo

Binas is vernieuwd! De zevende editie van Binas havo/vwo is nog steeds jouw vertrouwde Binas, maar dan met up-to-date inhoud.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Ontdek gratis lesopeners voor biologie op NU Actueel. Benadruk de maatschappelijke relevantie van het vak door actuele fragmenten te gebruiken en prikkelende vragen te stellen. Uitwerkingen van de vragen staan in het docentenpakket van Nectar.

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Inspiratie en ondersteuning

resource-not-found
Ondersteunende materialen

Regelmatig ontvang je ondersteunende materialen, zoals een lesbrief die dieper ingaat op een relevant thema. Of de winactie met de Nectar buitenkoffer, waar alles inzit wat je nodig hebt voor een practicum buiten de school.

resource-not-found
Winnaars Nectar Buitenkoffer

Tijdens de NIBI-conferentie in Egmond, op 24 mei, hebben 4 docenten een Nectar Buitenkoffer gewonnen! Zij deden mee met het stokvangspel op onze stand en vingen het hoogste aantal stokken. Hun goede reactievermogen leverde hen de Nectar Buitenkoffer op. Nu kunnen zij naar buiten om met hun klas een practicum te doen over de waterkwaliteit van een sloot. In de koffer zit alles wat je daarvoor nodig hebt: schepnetjes, een zuurstofmeter, emmers, lepels en een bijbehorende lesbrief!

Van harte gefeliciteerd en veel plezier met de Nectar Buitenkoffer:

 • Aaldrik Hinrichs, Pieter Groen – Andreascollege, Katwijk aan Zee

 • Ilse Huizingh, CSG Augustinus, Groningen

 • Heather van der Poel, Castor College, Beverwijk

 • Ben van Dinther, Teylingen College, loc. Duinzigt, Oegstgeest

resource-not-found
Winnaars Nectar-buitenkoffer

In de Nectar-nieuwsbrief van mei vroegen we jullie waarom je vond dat jouw school de Nectar-buitenkoffer moest winnen. We hebben op deze prijsvraag heel veel prachtige inzendingen ontvangen waar jullie enorme betrokkenheid en enthousiasme voor het vak naar voren kwam.

Wij werden heel blij van deze inzendingen en vonden het dan ook moeilijk om 5 winnaars te kiezen. We hebben besloten om meer inzendingen te belonen! Deze winnaars ontvangen binnenkort de Nectar-buitenkoffer:

 • Linde College Wolvega

 • Terra-Vmbo Groen Meppel

 • Haags Montessori Lyceum Den Haag

 • Revius Lyceum Doorn

 • SG Pieter Zandt Kampen

 • Focus Beroeps Academie Barendrecht

 • Teylingen College Noordwijkerhout

 • Hermann Wesselink College Amstelveen

Met de Nectar-buitenkoffer heb je alles wat je nodig hebt voor een practicum over de waterkwaliteit van een sloot in de buurt van jouw school. Schepnetjes, een zuurstofmeter, emmers, lepels en een bijbehorende lesbrief; we hebben overal aan gedacht. De inhoud van de koffer is voor zowel onder- als bovenbouw.

resource-not-found
Heb je vragen over Nectar editie 4.1, leerjaar 4 FLEX?

Kijk hier voor de meestgestelde vragen en antwoorden daarop. Onze FLEX-methoden worden regelmatig verbeterd op basis van docentfeedback en data-analyse. Zo werken jij en je leerlingen altijd met up-to-date lesmateriaal.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Nectar zelf inzien en beoordelen?