Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Natuurkunde / NaSk1     Overal NaSk

Voortgezet onderwijs

Overal NaSk

Werkt voor jouw leerling

Vmbo, havo en vwo

Onderbouw en bovenbouw

icon Herkenbare NaSk
icon Oog voor verschillen
icon Duidelijkheid en structuur
resource-not-found

Werkt voor jouw leerling

Overal NaSk

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>
resource-not-found
In het kort over Overal NaSk

NaSk is Overal! Leerlingen ervaren de lesstof van Overal in de wereld om hen heen. De natuurkundige concepten komen tot leven in herkenbare en actuele contexten. Iedere leerling werkt naar zijn of haar vermogen door de vele mogelijkheden voor differentiatie en formatief werken. De duidelijke structuur biedt houvast en zekerheid. NaSk kwam nog nooit zo dichtbij, haar aantrekkingskracht was nog nooit zo groot!

Waarom Overal NaSk?

Herkenbare NaSk

Het vak wordt herkenbaar door up-to-date voorbeelden en contexten. Er is nu nog meer aandacht voor maatschappelijke thema’s. Zo sluit de lesstof nog beter aan bij de belevingswereld van je leerlingen.

Duidelijkheid en structuur

Ieder hoofdstuk heeft dezelfde structuur, een paragraafopener die leerlingen aan het denken zet, gevolgd door theorie in herkenbare contexten en vervolgens de verwerkingsopdrachten.

Oog voor verschillen

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Met leerroutes in boek en online werken leerlingen altijd op hun eigen niveau. Met een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

resource-not-found

De kern van de methode

Overal NaSk. Werkt voor jouw leerling

Met de nieuwe 5.2 editie Overal NaSk maken je leerlingen op een toegankelijke en leuke manier kennis met NaSk. De abstracte natuur- scheikunde wordt concreet gemaakt door up-to-date en herkenbare voorbeelden. Laat je leerlingen het vak beleven met behulp van afwisselende werkvormen zoals experimenten, doe-opdrachten en discussie-opdrachten.


Herkenbaar en tot de kern

NaSk leuk maken voor je leerlingen begint bij het herkenbaar maken van de lesstof. In Overal NaSk vind je daarom up-to-date voorbeelden en contexten en is er extra aandacht voor maatschappelijke thema’s, zo sluit de lesstof nog beter aan bij de belevingswereld van je leerlingen. Daarnaast is er kritisch gekeken naar de hoeveelheid lesstof en dat wat niet in het boek hoeft is verplaatst naar online. Zo houden jij en je leerlingen focus op dat wat belangrijk is!


Strakke leerlijnen

Met Overal NaSk wordt leren makkelijk voor je leerlingen. Doormiddel van de leerdoelen aan het begin en aan het einde van de paragraaf weten je leerlingen precies wat er van ze wordt verwacht.

Actief aan de slag en kritisch denken

Overal biedt veel mogelijkheden om actief met de lesstof aan de slag te gaan. In iedere paragraaf vind je doe-opdrachten waarmee je leerlingen actief op ontdekkingstocht gaan met de concepten uit de betreffende paragraaf. Aan het einde van de paragraaf vind je discussieopdrachten in de vorm van een concept cartoon. Deze discussieopdrachten stimuleren leerlingen om kritisch na te denken over maatschappelijke en natuurwetenschappelijke vraagstukken. Leerlingen kunnen daarnaast actief aan de slag met een ruim aanbod aan practica.


Voor elk niveau een eigen aanpak

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Overal NaSk biedt elke leerling een passende lesvorm. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden. Voor vmbo-bk geeft het leerwerkboek korte theorieblokjes afgewisseld met veel (praktische) opdrachten. Vmbo-kgt en vmbo-t/havo hebben een leeropdrachtenboeken met langere theoriekaders. Voor havo/vwo/gymnasium geven de leeropdrachtenboeken de uitgebreidere theorie die nodig is voor de natuur- en scheikunde in de bovenbouw. Voor tweetalig onderwijs is Overal NaSk havo/vwo onderbouw ook beschikbaar in het Engels als It’s all Science. Belangrijk: het digitale lesmateriaal is Nederlandstalig.

resource-not-found
Overal NaSk is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Overal NaSK.

resource-not-found

NIEUW! Editie 5.2 havo/vwo 1-2 onderbouw, hoofdstuk 2

resource-not-found

NIEUW! Editie 5.2 vmbo-kgt 1-2 onderbouw, hoofdstuk 8

resource-not-found
Proefles Overal NaSk

Wil je in de praktijk ervaren of Overal NaSk past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van Overal NaSk aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found
Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Goed van start met het lesmateriaal

resource-not-found

Checklist

Goed van start

Bekijk de goed-van-start-checklist en leer meer over je Noordhoff-docentaccount, licenties activeren en de online leeromgeving. Doorloop de stappen en je kunt snel aan de slag met het lesmateriaal.

resource-not-found

Methodetrainingen Noordhoff Academy

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal!

In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil je weten hoe? Ga gelijk van start met de gratis e-learning of volg de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Laat je inspireren

Overal NaSk inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws met blogs, vlogs, podcasts, masterclasses en nog veel meer.

Laat je inspireren

Ken je deze hulpmiddelen al?

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen?