Goed van Start

In 7 checks aan de slag met het digitale lesmateriaal!
header 7 stappen VO doc 1220x560
Check 1: Leerlingentoegang geregeld?

Neem contact op met jouw leermiddelendistributeur om de licenties voor de leerlingen klaar te laten zetten.

resource-not-found
resource-not-found
Check 2: Heb je een docentenaccount?

Je hebt een docentenaccount nodig om een Docentenpakket of beoordelingspakket te bestellen. Om te voorkomen dat niet-docenten de beschikking krijgen over docentenmateriaal wordt er een controle uitgevoerd op elke aanvraag.

Maak een docentenaccount aan . Let op: gebruik altijd je schoolmailadres! 

Bekijk de volgende video om te weten te komen hoe de toegang voor jou precies verloopt en hoe je een docentenaccount aan kunt maken. Naast een docentenaccount heb je een docentenlicentie nodig die geactiveerd is (zie check 3 voor docentenlicentie).

Bekijk hier de uitlegvideo >>

Check 3: Heb je een docentenlicentie van je methode?

Je licentie voor het Docentenpakket bestel je via  docentenpakket.nl . Nadat je je bestelling hebt afgerond, ontvang je van ons een orderbevestiging.

Het Docentenpakket is standaard te gebruiken door 20 docenten.

Bekijk de instructievideo >>

resource-not-found
resource-not-found
Check 4: Is jouw docentenlicentie geactiveerd?

Er zijn vervolgens twee toegangsroutes. Kijk goed welke toegangsroute voor jouw school van toepassing is. 

Toegangsroute 1: Via de ELO

Gaan je leerlingen via de ELO naar het lesmateriaal, dan verloopt de toegang voor docentenmateriaal ook via de ELO. De productlinks bij je bestelling zijn na ontvangst van het leveringsbericht beschikbaar voor de coördinator Directe Toegang/ELO-beheerder op jouw school. Deze plaatst vervolgens de productlinks in de ELO bij de juiste docenten.

Toegangsroute 2: Toegang via de Noordhoff-methodewebsite met gebruik van een activeringscode

Deze route biedt een alternatief voor scholen die toegangsroute 1 niet kunnen gebruiken. Voor toegangsroute 2 geldt dat de besteller (en/of de coördinator Directe Toegang van jouw school) de activeringscode en de bijbehorende instructie verkrijgt via het downloadportaal  van Noordhoff. Check 5: Is je computer gereed?

Test je systeem  om te controleren of jouw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken.    

Problemen met de pop-up instellingen?  Bekijk de instructievideo
Problemen met de cookie instellingen?  Bekijk de instructievideo

resource-not-found
resource-not-found
Check 6: Zijn je klassen aangemaakt?

Noordhoff-klaskoppeling
Maakt je school gebruik van een klassenkoppeling via de ELO* (Magister of SOMtoday), dan worden de klasgegevens automatisch gesynchroniseerd. Je hoeft hier niets voor te doen.

Let op de volgende aandachtspunten - Wanneer een school werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, kan niet worden gewerkt met handmatig door de docent aangemaakte klassen. Een school die werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, moet gebruik maken van hetzelfde ‘merk’ LAS** en ELO.

Voorbeeld:  als een school de productlinkjes in de Somtoday ELO zet en Magister gebruikt als LAS, kan de school geen gebruik maken van de Noordhoff-klaskoppeling.

In dat geval moet de school zelf in Klassenbeheer klassen importeren (waarna docent en leerling zich moeten koppelen); of handmatig klassen aanmaken (waarna docent en leerling zich moeten koppelen). Om de klassen te koppelen , dien je de eerste keer in te loggen via de ELO.

Maakt je school handmatig klassen aan? 

  • Scholen die werken met dezelfde ELO als LAS-koppeling hoeven niets meer te doen: de klassen worden automatisch aangemaakt

  • Scholen die niet werken met een ELO of met hetzelfde merk ELO als Las-koppeling moeten zelf klassen aanmaken. Dit werkt net als eerdere jaren door in MijnSchool de klassen aan te maken en de leerlingen aan de juiste klas voor komend schooljaar te koppelen.

Wil je zelf klassen toevoegen? Bekijk de instructievideo.

*ELO: Elektronische leeromgeving / **LAS: Leerling administratie systeem

Check 7: Aan de slag!

Wanneer leerlingen werken op een eigen laptop, computer of tablet, kun je ze adviseren daarop een  systeemcheck  te doen. 

Benieuwd wat je allemaal in de digitale omgeving kunt doen? 
Maak je gebruik van docentenmateriaal met een verschijningsdatum na 2017?

Lesgeven op afstand en (bijna) geen ervaring met de digitale leeromgeving?
Vind  hier instructies  hoe je de digitale leeromgeving kunt inzetten als je les gaat geven op afstand. 

resource-not-found

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Start- en verdiepende trainingen

Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende start- of verdiepende trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

resource-not-found

Opleidingen

Toetsbeleid en examinering

Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

En onze Klantenservice

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

resource-not-found