Basisonderwijs

Wijzer! Verkeer

Zelfstandig op weg
Groep 1 t/m 8 Met praktijklessen van de Fietsersbond
icon Flexibel en makkelijk te organiseren
icon Focus op praktijkervaring
icon Plezier en beleving
resource-not-found
Zelfstandig en veilig leren deelnemen aan het verkeer


Met Wijzer! Verkeer kies je voor kwaliteit en een perfecte aansluiting op het vernieuwde verkeersexamen. Wijzer! Verkeer is volledig gericht op de belevingswereld van het kind en de verkeerssituatie in de eigen buurt. Zo leren kleuters waar je op moet letten met buitenspelen, terwijl oudere kinderen leren hoe zij zich op de fiets moeten gedragen. Elk les is verrijkt met filmpjes, animaties en interactieve opdrachten, zodat kinderen met plezier leren zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

Jij kiest: alleen basislessen of ook taken, projecten en praktijklessen van de Fietsersbond

Flexibele methode

Jij kiest: alleen basislessen of ook taken, projecten en praktijklessen van de Fietsersbond.

Met de 15 tot 20 basislessen per leerjaar voldoe je volledig aan de kerndoelen. Wil je meer herhaling en verdieping? Dan kan met activerende taken, projecten en toetsen. Verkeer is een vak dat je vooral leert in de praktijk. Daarom is voor de groepen 4 tot en met 8 bij ieder thema een praktijkles gemaakt door de Fietsersbond. In deze lessen worden de vaardigheden die bij de aangeboden theorie horen in de praktijk geoefend. Je kunt zelf bepalen wanneer deze les het beste in je lesprogramma past.
resource-not-found

Beoordeel zelf

Lesmateriaal bekijken

resource-not-found

Wijzer! Verkeer, Werkboek groep 3

resource-not-found

Wijzer! Verkeer, Leerwerkboek groep 7

resource-not-found

Wijzer! Verkeer, Handleiding groep 7

Leer de methode beter kennen

Nieuwsgierig naar meer?

resource-not-found

Brochure Wijzer! Verkeer

De ins en outs in een compacte brochure

Wil je meer lezen over onder andere de opbouw, inhoud en didactiek van Wijzer! Verkeer, lees of download dan hier de methodebrochure.

resource-not-found

In een half uur kennismaken met Wijzer! Verkeer?

Webinar Wijzer! Verkeer

Monique van Bavel, methodespecialist Basisonderwijs, vertelt je over de belangrijkste onderdelen van deze actuele verkeersmethode en de online leeromgeving.

Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken.

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?