Voortgezet Onderwijs

Plein M

De basis van het leergebied Mens en Maatschappij

vmbo

onderbouw

icon Naadloze overgang tussen boek en online
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Actueel, activerend en verrassend lesmateriaal
resource-not-found

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Plein M.

4e editie

Plein M - compleet vernieuwd voor schooljaar 2021/2022. In Plein M komen de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, economie en levensbeschouwing op een logische manier samen.
resource-not-found

1 vmbo-kgt deel A Leerwerkboek, Hoofdstuk 1

resource-not-found

1 vmbo-kgt economie Leerwerkboek, Hoofdstuk 1

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Activerend en verrassend

We vinden het belangrijk dat je leerlingen op verschillende manieren met de lesstof aan de slag gaan. Plein M kenmerkt zich door veel variatie in opdrachtvormen. Ook zul je verrassende opdrachten tegenkomen die je leerlingen aan het denken zetten en leuke, interessante discussies opleveren!


Van de makers van...

Ook de nieuwe editie van Plein M is weer geschreven door de auteursteams van Geschiedeniswerkplaats, buiteNLand en Pincode. Dat betekent: jarenlange ervaring - ook voor de klas - en bakken met vakkennis. Over de kwaliteit hoef je je dus geen zorgen te maken!

resource-not-found
Vernieuwd arrangement

Plein M 4e editie bestaat uit een overzichtelijk arrangement:

  • Van 3 naar 2 leerwerkboeken per leerjaar

  • Leerwerkboeken per leerjaar in één pakket

  • Van 9 naar 8 hoofdstukken per leerjaar

Verder is het arrangement van de nieuwe editie zoals je het gewend bent: het leerwerkboek bevat een online licentie en het leerwerkboek Verdieping Economie is optioneel. 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Altijd actueel

Je leerlingen zien de maatschappij voortdurend veranderen. Het leergebied mens en maatschappij is bij uitstek de plek om die veranderingen te behandelen. Dat vraagt om actueel lesmateriaal. Plein M biedt daarom jaarlijkse (online) themakaternen, waarin we inspelen op de actualiteit. Ook schrijven de auteurs regelmatig lesopeners, die gebaseerd zijn op het nieuws. Ook zal Plein M regelmatig geactualiseerd worden, zowel online als de leerwerkboeken.

Naar NU Actueel

resource-not-found
Perfecte voorbereiding op de bovenbouw

Met de nieuwe editie van Plein M kun je makkelijk differentiëren, zowel in de leerwerkboeken als online. Op die manier werken leerlingen op hun eigen niveau in klas 1 en 2, waardoor ze goed worden voorbereid op de bovenbouw. Naast de herhalingsopdrachten, de verdiepingsopdrachten en de persoonlijke leerroutes, bevat Plein M straks ook een onderdeel De Brug. Hiermee worden je leerlingen online voorbereid op klas 3: eventuele gaten in de kennis worden snel gevonden met een oefentoets en met studieadvies op maat wordt oefenstof aangeboden waarmee je leerling aan de slag kan.

Zorgeloos richting klas 3 dus!FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

resource-not-found
Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Plein M heb je toegang tot de complete inhoud van Plein M online (leerwerkboeken vmbo-lbk en -kgt, uitlegfilmpjes, en oefentoetsen); en kun je jouw leerlingen volgen via de handige dashboards. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, werkbladen en uitwerkingen, KTI-toetsen en digitale wandkaarten bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

Ondersteuning

Training Digitaal toetsen

Volg de gratis training Digitaal toetsen en leer alles over deze functionaliteit: hoe je zelf een toets samenstelt, hoe je een toets plant en hoe je feedback kunt geven aan je leerlingen.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Plein M

Aanmelden
Het lesmateriaal van Plein M zelf inzien en beoordelen?