Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Mens & Maatschappij     Plein M

Voortgezet Onderwijs

Plein M

De basis van het leergebied Mens en Maatschappij

vmbo

onderbouw

icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Actueel, activerend en verrassend lesmateriaal
icon Unieke koppeling met De Grote Bosatlas FLEX
resource-not-found
resource-not-found
In het kort over Plein M

Gevarieerd, persoonlijk, actueel én verrassend. Plein M past bij de maatschappij waarin we leven en die je leerlingen herkennen. De compacte methode leunt sterk op de actualiteit van mens en maatschappij. Met onderwerpen uit het nieuws die prikkelen en aanzetten tot discussie. Jij hebt volop mogelijkheden om te differentiëren. Met het leerwerkboek en in de online omgeving. Daarmee leg jij een ijzersterk fundament voor klas 3.

Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Plein M.

4e editie

Plein M - compleet vernieuwd voor schooljaar 2021/2022. In Plein M komen de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, economie en levensbeschouwing op een logische manier samen.

resource-not-found

1 vmbo-kgt deel A Leerwerkboek FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

1 vmbo-kgt economie Leerwerkboek FLEX, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

De kern van de methode

Plein M voor vmbo onderbouw

Veel variatie

We vinden het belangrijk dat je leerlingen op verschillende manieren met de lesstof aan de slag gaan. Plein M kenmerkt zich door veel variatie in opdrachtvormen. Ook zul je verrassende opdrachten tegenkomen die je leerlingen aan het denken zetten en leuke, interessante discussies opleveren. Plein M is geschreven door de auteursteams van Geschiedeniswerkplaats, buiteNLand en Pincode. Dat betekent: jarenlange ervaring - ook voor de klas - en bakken met vakkennis. Over de kwaliteit hoef je je dus geen zorgen te maken!

Overzichtelijk arrangement

Plein M bestaat uit een overzichtelijk arrangement:

  • 2 leerwerkboeken per leerjaar

  • Leerwerkboeken per leerjaar in één pakket

  • 8 hoofdstukken per leerjaar

Het leerwerkboek bevat een online licentie en het leerwerkboek Verdieping Economie is optioneel.

Altijd actueel

Je leerlingen zien de maatschappij voortdurend veranderen. Het leergebied mens en maatschappij is bij uitstek de plek om die veranderingen te behandelen. Dat vraagt om actueel lesmateriaal. Plein M biedt daarom (online) themakaternen, waarin we inspelen op de actualiteit. Ook schrijven de auteurs regelmatig lesopeners, die gebaseerd zijn op het nieuws. Plein M wordt regelmatig geactualiseerd, online en in de leerwerkboeken.


Perfecte voorbereiding op de bovenbouw

Met Plein M is differentiëren makkelijk. In de leerwerkboeken én online. Op die manier werken leerlingen op hun eigen niveau in klas 1 en 2, waardoor ze goed zijn voorbereid op de bovenbouw. Naast de herhalingsopdrachten, de verdiepingsopdrachten en de persoonlijke leerroutes, heeft Plein M ook een onderdeel De Brug. Hiermee worden je leerlingen online voorbereid op klas 3. Eventuele hiaten in de kennis zijn zo gevonden met een oefentoets. Met studieadvies op maat wordt oefenstof aangeboden waarmee je leerling aan de slag kan. Zorgeloos richting klas 3 dus!

resource-not-found
Nieuw! Unieke koppeling met De Grote Bosatlas FLEX

Vanaf komend schooljaar kun je werken met de unieke koppeling met De Grote Bosatlas FLEX. Vanuit Plein M is de juiste kaart slechts één muisklik van je vandaan. Met de interactieve digitale atlas leert je leerling de wereld beter bekijken, begrijpen en breng je kaarten met eigen foto’s en video’s zelf tot leven.

Uniek en gemakkelijk! Bekijk het zelf in de proeflicentie. Deze ontvang je bij een gratis beoordelingspakket van Plein M.

resource-not-found
Plein M is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

resource-not-found

Bij de les

Als je start met Plein M

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Plein M heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

Maak je les actueel

Daag je leerlingen uit met dilemma's, cijfers en stellingen uit de actualiteit. Je vindt ze voor jouw methode gratis op NU Actueel.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Klassikale training

Digitaal van start met Noordhoff

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal! In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil jij weten hoe? Volg dan de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Open opleiding

Opleiding tot Toetsexpert

Word dé Toetsexpert van jouw school! Leer tijdens de vierdaagse opleiding hoe je écht goede toetsen maakt, sterk toetsbeleid opstelt en de kwaliteit waarborgt. Met mogelijkheid tot NVE-certificering.

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Plein M

Aanmelden
resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Plein M zelf inzien en beoordelen?