Voortgezet onderwijs

Neue Kontakte

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits!

vmbo, havo en vwo

onderbouw en bovenbouw

icon Duits om écht te gebruiken
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Sterke doorlopende leerlijn
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Neue Kontakte is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Neue Kontakte zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>

De kern van de methode voor de onderbouw

Neue Kontakte in 3 highlights

1
Duits om echt te gebruiken - Sprachmittel
 • Spreken lukt vanaf dag 1.
 • Sprachmittel: bouwen met korte zinsdelen en woordjes.
 • Met zelfvertrouwen eigen zinnen maken.
2
Maak van iedere les je eigen les
 • Glasheldere structuur – duidelijke onderscheid in kern-stof en extra’s.
 • Compact en afwisselend.
 • Gevarieerde keuzemogelijkheden.
3
Ontdek het Duits(land) van nu
 • Verrassende Landeskunde.
 • NU Actueel: nieuws met opdrachten en steeds vers van de pers!
 • Volop beleving met aansprekende onderwerpen.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Neue Kontakte onderbouw.

Onderbouw 7e editie

Met Neue Kontakte leren jouw leerlingen al vanaf de eerste les om zich in het Duits uit te drukken. Bouwstenen met Duitse zinsdelen helpen daarbij. Leuk als ze onderweg in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland iets nodig hebben en het lukt. Dat motiveert!
resource-not-found

1-2 vmbo-bk Deutschbuch A, Hoofdstuk 4

resource-not-found

1-2 havo/vwo Deutschbuch A, hoofdstuk 2

resource-not-found

3 vwo Deutschbuch A, Hoofdstuk 1

resource-not-found
Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

Neue Kontakte, de grootste methode Duits in het Voortgezet onderwijs, is volop in ontwikkeling! Zowel de onderbouw- als de havo/vwo bovenbouw-editie zijn ingrijpend vernieuwd. De nieuwe edities zijn afwisselend, compact en actueel. Tegelijkertijd herken je direct de glasheldere structuur, die is gebleven.

Neue Kontakte is en blijft een leerlinggerichte en communicatieve methode. Een evenwichtige methode waarmee je het beste uit elke leerling haalt.

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Neue Kontakte onderbouw, vanzelfsprekend Duits

Duits leren is pas zinvol als je het ook écht kunt gebruiken. Met Neue Kontakte leren jouw leerlingen al vanaf de eerste les om zich in het Duits uit te drukken. Bouwstenen met Duitse zinsdelen helpen daarbij. Leuk als ze onderweg in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland iets nodig hebben en het lukt. Dat motiveert! 

Het leer- en overhoorprogramma SlimStampen

Het unieke leer- en overhoorprogramma SlimStampen, ontwikkeld door  Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

resource-not-found
Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak.

Nieuw zijn de Sprachmittel: geen vaste, voorgekookte zinnen, maar praktische losse bouwstenen met Duitse zinsdelen. De leerlingen leren vanaf de eerste spreekles om die bouwstenen helemaal naar hun eigen hand te zetten.

resource-not-found
Gevarieerd en volop keuze

De nieuwe editie bevat precies genoeg lesstof voor een schooljaar. De hoofdstukken zijn compact en de kernstof is duidelijk onderscheiden van de extra's. Overal in de methode is het duidelijk afgebakend: wat moet per se en wat mág zeker ook.
Kies zelf uit het rijke menu aan extra’s:

 • creatieve en activerende werkvormen in de Spielkarten

 • grondige herhaling van grammatica en woorden in de Wiederholung

 • opdrachten om alvast te oefenen voor het Goethe-certificaat.

resource-not-found
Contact met cultuur

Neue Kontakte neemt de leerling mee op een verrassende ontdekkingsreis door de DACH-landen. Door de hoofdstukken heen komen jouw leerlingen Landeskunde-weetjes tegen. En ook in de teksten en filmpjes besteden we volop aandacht aan de Duitstalige landen en cultuur.

Docent aan het woord - ‘9 vragen in het klaslokaal’

Ben je benieuwd hoe andere docenten Neue Kontakte ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docente Tara Ofman vanuit haar eigen ervaring hoe ze Duits geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Neue Kontakte

Met het online Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met Digitaal toetsen.

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen ’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

Ook bij Duits

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

Ondersteuning

Training Digitaal toetsen

Volg de gratis training Digitaal toetsen en leer alles over deze functionaliteit: hoe je zelf een toets samenstelt, hoe je een toets plant en hoe je feedback kunt geven aan je leerlingen.

Ook bij Duits

Actualiteiten

resource-not-found

NU Actueel

Actualiteit in de les

Maak jouw lessen Duits up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Ga je starten met Neue Kontakte?

Leerjaar 1-2 bestellen

De online licentie is 1 jaar geldig, dus het is van belang om de goede keuze te maken. Check hier waar je rekening mee moet houden.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Neue Kontakte.

Aanmelden
Het lesmateriaal van Neue Kontakte zelf inzien en beoordelen?