Basisonderwijs

Getal & Ruimte Junior

Je komt verder met Getal & Ruimte Junior
Groep 1 t/m 8 Perfecte aansluiting op het voortgezet onderwijs
icon Aandacht: één onderwerp per week en iedere dag klassikale instructie
icon Zelfvertrouwen: altijd werkende rekenstrategieën
icon Eigenaarschap: uitleg in het leerlingmateriaal, formatief toetsen en reflectie
resource-not-found
Met aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap komt elk kind verder

Om goed te leren rekenen, heb je herhaling nodig in een duidelijke structuur. Getal & Ruimte Junior gebruikt een heldere gestructureerde rekendidactiek met aandacht voor één onderwerp en duidelijke en altijd werkende strategieën. Elke dag is er tijd voor automatiseren en memoriseren.

Kinderen krijgen dagelijks instructie en gaan in kleine stapjes van oefenen naar toepassen. Elke week wordt na het ophalen van de voorkennis veel aandacht aan de strategie besteed. Zo kunnen kinderen zich de rekenvaardigheid echt eigen maken voordat ze gaan toepassen. Dit toepassen gebeurt door middel van een stappenplan en is volledig gebaseerd op het drieslagmodel uit het ERWD-protocol.

Kinderen komen sneller verder, zonder omwegen. Dit geeft zelfvertrouwen!

Al je leerlingen de aandacht geven die ze nodig hebben

Eenvoudig differentiëren

resource-not-found
Ieder kind leert rekenen in zijn eigen tempo. Met Getal & Ruimte Junior bied je ze allemaal de aandacht én de lesstof die ze nodig hebben.

In het basismateriaal is differentiatie binnen elke les en opdracht mogelijk. Leerlingen zien zelf welke opdrachten bij hun niveau en tempo aansluiten. Zo blijven ze gemotiveerd en uitgedaagd. Ze stromen uit op 1F, 1S en 2F.

Voor zeer sterke rekenaars is er de leerlijn Meesterwerk. Echt anders rekenen met drie grotere opdrachten per week, opgebouwd volgens de hogere niveaus van de taxonomie van Bloom.
Voor kinderen die het basisniveau niet halen, is er vanaf groep 5 de Niveaulijn. Zij werken aan dezelfde doelen, maar doen dit in handelingsniveau en moeilijkheidsgraad één of meerdere stapjes terug.

Beoordeel zelf

Lesmateriaal bekijken

resource-not-found

Getal & Ruimte Junior, Leerwerkboek 6, Blok 6

resource-not-found

Getal & Ruimte Junior, Leerwerkboek Niveau 6

resource-not-found

Getal & Ruimte Junior, Groep 6, Meesterwerkboek

Leer de methode beter kennen

Nieuwsgierig naar meer?

resource-not-found

Alle ins en outs overzichtelijk uiteen gezet

Brochure Getal & Ruimte Junior

Voor wie in detail verder wil lezen over onder andere de didactiek, opbouw en structuur, differentiatie, leerlijnen en strategieën, en de materialen van Getal & Ruimte Junior, is er een uitgebreide methodebrochure van de rekenmethode.

resource-not-found

Kennis maken met Getal & Ruimte Junior?

Webinar Getal & Ruimte Junior

Methodespecialist Niels Bak vertelt in deze webinar in een half uur over de keuzes die in de methode zijn gemaakt en hoe jouw leerlingen stapsgewijs, vol zelfvertrouwen en resultaatgericht leren rekenen met Getal & Ruimte Junior.Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken.

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?