Voortgezet onderwijs

Chemie Overal

Werkt voor jouw leerling!

Vmbo, havo, vwo en TTO

Onderbouw en bovenbouw

icon Herkenbare scheikunde
icon Duidelijkheid en structuur
icon Oog voor verschillen
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Chemie Overal is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Chemie Overal zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

3 havo/vwo

It's all Chemistry

3 vwo

Bovenbouw

NaSk2 vmbo

Bovenbouw

havo/vwo
>
resource-not-found
In het kort over Chemie Overal

Chemie Overal biedt actuele, echte en herkenbare scheikunde waarmee jij jouw leerlingen motiveert! De resultaatgerichte aanpak met veel oefenmogelijkheden geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kun je elke leerling op maat bedienen.

Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

NIEUW: Chemie Overal 8e editie voor 2022/2023. Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket.

8e editie

Echte, actuele, herkenbare scheikunde. Scheikundige concepten staan centraal in deze nieuwe editie. Doelgericht richting profielkeuze en je kunt eenvoudig differentiëren. Voor schooljaar 2022/2023: leerjaar 3 beschikbaar.
resource-not-found

Leerboek 3 havo, Proefkatern H2

resource-not-found

Leerboek 3 vwo, Proefkatern H3

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found

De kern van de methode

Nieuwe editie: compact mét focus

Chemie Overal, werkt voor jouw leerling

De nieuwe editie is compacter en heeft een hoofdstuk minder. Zo houdt een leerling makkelijker focus op de theorie. Het ‘echte’ scheikundehoofdstuk Bouwstenen van stoffen is naar voren gehaald. Zodat de leerling eerder advies krijgt voor keuze in de bovenbouw te kiezen. In elk hoofdstuk zit digitaal een voorkennistoets, oefentoets en begrippentrainer.

De nieuwe experimenten worden in het boek kort toegelicht. Online zijn ze verder uitgewerkt. Invulbare Worddocumenten zijn een handig sjabloon van een onderzoeksverslag. Het boek heeft als bijlagen rekensystemen (formule, verhaal, verhoudingstabel); lijst met symbolen; nieuw Periodiek systeem; lijst met formules; kenniskaarten en een register.

Herkenbare scheikunde

Chemie Overal sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte scheikunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. Nieuw beeld (zoals prachtige infographics) schetst de context. De leerling krijgt relevante en actuele lesstof op eigen niveau. Dat motiveert om aan de slag te gaan!

Oog voor verschillen

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Met de leerroutes in het boek en de online leeromgeving bedien je iedere leerling op eigen niveau. Natuurlijk met opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden. De A, B, C-verdeling geeft niveauverschil in de opdrachten aan. De methode heeft een M- en N-route. Met opdrachten die jou en je leerlingen helpen bij het vaststellen en adviseren van de profielkeuze. Daarnaast is er online een leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling écht een eigen weg.


Duidelijkheid en structuur

Iedere paragraaf heeft dezelfde heldere structuur. Die bestaat uit theorie, contexten en opgaven. De theorie en opdrachten sluiten naadloos aan op de leerdoelen. Zo weten je leerlingen altijd waar ze staan. Deze editie heeft compactere contexten. In de vernieuwde digitale leeromgeving vinden je leerlingen een voorkennistoets, oefentoets en een begrippentrainer bij ieder hoofdstuk. Het boek introduceert de experimenten, de digitale leeromgeving werkt ze verder uit.

resource-not-found
Chemie Overal is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Chemie Overal ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Mitchel vanuit zijn eigen ervaring hoe hij scheikunde geeft en de methode gebruikt.

resource-not-found

Bij de les

Als je start met Chemie Overal

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Chemie Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.


Toetsen en oefenen

Bekijk meer info over de voordelen van Digitaal toetsen. En lees over de beste examen-voorbereiding: oefenen met oude examens.

Maak je les actueel

Daag je je leerlingen uit met dilemma's en stellingen uit de actualiteit. Je vindt ze voor jouw methode gratis op NU Actueel.


Trainingen en opleidingen

We bieden je véél meer dan een methode. Je kunt bij ons terecht voor vakinhoudelijke kennis, de recentste ontwikkelingen en een flinke dosis inspiratie.

Zorgeloos overstappen werkt zo

Bestel een beoordelingspakket voor Chemie Overal

icon

Neem contact op met je accountmanager

icon

Schakel je eigen opstartcoach in

icon

Goed van Start

icon

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

4-daagse opleiding - eerste startdatum: 14 februari 2022

Toetsexpert (open inschrijving)

Wil jij alles weten over toetsing en examinering? Van het maken van goede toetsvragen, tot het schrijven en waarborgen van toetsbeleid? Volg dan de 4-daagse opleiding tot Toetsexpert en word dé expert van jouw school.

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Chemie Overal.

Aanmelden

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Het lesmateriaal van Chemie Overal zelf inzien en beoordelen?