Voortgezet onderwijs

Chemie Overal

De scheikundemethode waarmee jij het verschil maakt!

Vmbo, havo, vwo en TTO

Onderbouw en bovenbouw

icon Echte, actuele, herkenbare scheikunde
icon Scheikundige concepten staan centraal
icon Doelgericht richting profielkeuze en examen
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Chemie Overal is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Chemie Overal zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

3 havo/vwo

It's all Chemistry

3 vwo

Bovenbouw

NaSk2 vmbo

Bovenbouw

havo/vwo
>

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Chemie 3 havo en 3 vwo.

8e editie

Echte, actuele, herkenbare scheikunde. Scheikundige concepten staan centraal in deze nieuwe editie. Doelgericht richting profielkeuze en je kunt eenvoudig differentiëren. Voor schooljaar 2022/2023: leerjaar 3 beschikbaar.
resource-not-found

Leerboek 3 havo, Proefkatern H2

resource-not-found

Leerboek 3 vwo, Proefkatern H3

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

resource-not-found

Met Chemie Overal maak jij het verschil!

Chemie Overal biedt actuele, echte en herkenbare scheikunde waarmee jij jouw leerlingen motiveert! De resultaatgerichte aanpak met veel oefenmogelijkheden geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kun je elke leerling op maat bedienen. Tot slot ondersteunen de uitgekiende leerroutes de profielkeuze voor de leerling; wel of geen scheikunde in de Tweede Fase? Daarmee maak jij het verschil!resource-not-found
Echt en actueel

Chemie Overal sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte scheikunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.resource-not-found
Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor de toets?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Chemie Overal staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met een checklist waarin alle leerdoelen op een rij staan. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de online oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.resource-not-found
Aanpak op maat voor havo en vwo, met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. De aparte havo- en vwo boeken bereiden optimaal voor op havo/vwo bovenbouw. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

Binnen de opdrachten zijn de niveauverschillen aangegeven door de A, B, C-verdeling. Ook heeft Chemie Overal de M- en de N-route: opdrachten die jou en je leerlingen helpen bij het determineren en adviseren van de profielkeuze voor de leerling. Daarnaast is er voor zwakkere leerlingen online een remediërende leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling zijn eigen route.Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Chemie Overal ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Mitchel vanuit zijn eigen ervaring hoe hij scheikunde geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Chemie Overal

Met het online Docentenpakket bij Chemie Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, e-books, practicumwerkbladen, uitwerkingen, KTI-gecertificeerde toetsen en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij scheikunde

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

Ondersteuning

Training Digitaal toetsen

Volg de gratis training Digitaal toetsen en leer alles over deze functionaliteit: hoe je zelf een toets samenstelt, hoe je een toets plant en hoe je feedback kunt geven aan je leerlingen.

Actualiteit in de les

Extra bij Scheikunde

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Scheikunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Hét naslagwerk bij scheikunde

Binas

Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk1 en 2 en havo/vwo bovenbouw en is het hulpmiddel voor en tijdens examen. Ook is er een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Chemie Overal.

Aanmelden
Het lesmateriaal van Chemie Overal zelf inzien en beoordelen?