Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Aardrijkskunde     buiteNLand

Voortgezet onderwijs

buiteNLand

Ontdek jouw wereld!

vmbo, havo, vwo en TTO

onderbouw en bovenbouw

icon Compacte kern, keuze online
icon Visueel leren centraal
icon De gouden combi met De Grote Bosatlas FLEX
resource-not-found

Ontdek jouw wereld!

buiteNLand

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>
Aardrijkskunde is overal

Van veraf naar dichtbij, van abstract naar tastbaar. Van een zeespiegelstijging naar de dijkverzwaring om de hoek. Zo raakt het verhaal altijd jouw leerlingen. En heb jij alle mogelijkheden om je vak uit te dragen, actualiteit te duiden en je leerlingen te inspireren. Dat doe je met buiteNLand, vanaf de brugklas tot en met het eindexamen!

Waarom buiteNLand?

Compacte kern, keuze online

In het boek vind je de kern voor je les, online vind je aanvullend materiaal, zoals herhaling en verdieping voor die leerling die extra ondersteuning of uitdaging nodig heeft.

Visueel leren centraal

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met prachtige foto’s om bijvoorbeeld landen te vergelijken, animaties en video’s maak je van aardrijkskunde de leukste les van de dag!

De gouden combi met De Grote Bosatlas FLEX

Voordelig arrangement waarbij je in de online leeromgeving van buiteNLand zo naar de juiste Bosatlaskaart klikt. In de digitale atlas oefen je spelenderwijs kaartvaardigheden.

resource-not-found

De kern van de methode

Ontdek jouw wereld. Met buiteNLand!

Aardrijkskunde is overal, het gaat over de wereld waarin we leven: gebieden, verschijnselen, de natuur en invloed van de mens. Er is altijd wel iets in het nieuws dat je met je leerlingen kunt bespreken in de aardrijkskundeles. Met buiteNLand gebruik je actueel materiaal, sprekende foto’s, en heldere, compacte theorie. Dit alles heeft de juiste plek in de slimme didactische opbouw. Zo leren leerlingen de wereld beter kennen, onderzoeken en begrijpen. En bereiden ze zich optimaal voor op het examen.


Compacte kern, online volop keuze

In het boek vind je de kern voor je les: de basisroute of de verkorte route. Online vind je volop keuzemateriaal, zoals herhaling en verdieping, de StoryMaps, interactieve bronnen, extra opdrachten bij de paragrafen, oefentoetsen en (samenvattings)video’s. En jij als docent kunt natuurlijk kiezen voor een eigen aanpak in de les, of je gebruikt bij de hoofdstukken de PowerPoints en docentenhandleidingen.


Ontdek de kracht van visueel leren

Ons brein verwerkt beelden wel 60.000 keer sneller dan tekst. De prachtige foto’s en andere beelden in buiteNLand brengen complexe onderwerpen dus snel tot leven in de klas. In de landenvergelijking gaan leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met twee verhalende foto’s uit twee verschillende landen. Ze passen de reeds opgedane kennis in het hoofdstuk toe op wat ze ontdekken op de foto. En met de boeiende samenvattingsvideo's, gemaakt in samenwerking met aardrijkskundedocent en influencer Roy Helmerhorst, herhalen leerlingen zelfstandig en op hun eigen tempo de belangrijkste stof uit het hoofdstuk.

In het boek gaan leerlingen vervolgens zelf aan de slag met visuele samenvattingsopdrachten, zoals stroomschema’s en andere visuele samenvattingsvormen. Visuele verbanden geven inzicht, en dat motiveert!

Zelfverzekerd het examen in

Met buiteNLand zijn leerlingen van klas 1 tot en met het examenjaar verzekerd van een sterke doorlopende leerlijn die hen voorbereidt op het examen. In de bovenbouw gaan leerlingen in jaar 3 (vmbo) en jaar 4 (havo en vwo) aan de slag met leerstof die op het centraal examen getoetst wordt. En praktische opdrachten en geografisch onderzoek in de eigen regio bieden voor het schoolexamen veel verschillende mogelijkheden tot toetsing en afsluiting. CE- en SE-stof wisselen elkaar af in de hoofdstukken, en in de examenjaren is er uiteraard volop herhaling en oefening van de stof uit de voorexamenjaren. Zo gaan leerlingen zelfverzekerd het examen in.

Beschikbaar voor TTO

Deze editie is speciaal geschreven op het juiste niveau voor de TTO-leerling, met de hulp van een native speaker en ervaren TTO-docenten.

De gouden combi met De Grote Bosatlas FLEX

Dé gouden combinatie voor aardrijkskunde: De Grote Bosatlas FLEX & buiteNLand FLEX in een voordelig combi-arrangement. Deze unieke koppeling geeft je groot gebruikersgemak en een krachtig hulpmiddel om actief mee te leren. Als docent en leerling heb je toegang tot de nieuwe online omgeving van De Grote Bosatlas en profiteer je meteen van de voordelen in de online omgeving van buiteNLand. Meer weten?

resource-not-found
buiteNLand is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Heb je inhoudelijke vragen?

Bekijk de interactieve methodevideo

In de video vind je antwoorden op vragen over bijvoorbeeld de didactische pijlers van de methode.

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van buiteNLand.

resource-not-found

Leerwerkboek FLEX 1 vmbo-kgt

resource-not-found

Leerwerkboek FLEX 1 havo/vwo

resource-not-found

Proefkatern FLEX-boek 3 vmbo-gt

resource-not-found

FLEX leerboek 4 havo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX leerboek 4 vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found
Proefles buiteNLand

Wil je in de praktijk ervaren of buiteNLand past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van buiteNLand aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij buiteNLand heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Goed van start met het lesmateriaal

resource-not-found

Checklist

Goed van start

Bekijk de goed-van-start-checklist en leer meer over je Noordhoff-docentaccount, licenties activeren en de online leeromgeving. Doorloop de stappen en je kunt snel aan de slag met het lesmateriaal.

resource-not-found

Methodetrainingen Noordhoff Academy

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal!

In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil je weten hoe? Ga gelijk van start met de gratis e-learning of volg de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Laat je inspireren

buiteNLand inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws met blogs, vlogs, podcasts, masterclasses en nog veel meer.

Laat je inspireren

Ken je deze hulpmiddelen al?

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van buiteNLand zelf inzien en beoordelen?