Goed van start

In 3 stappen aan de slag met het digitale lesmateriaal van Noordhoff mbo!

goed van start MBO header
resource-not-found
Aan de slag met het digitale lesmateriaal

In 3 stappen aan de slag met het digitale lesmateriaal van Noordhoff mbo! Direct naar de inlog-instructie studenten en de handleiding om te werken in de vernieuwde digitale leeromgeving .

Opstartservice
Wat leuk dat je met ons lesmateriaal aan de slag gaat! Om ervoor te zorgen dat je het komende schooljaar goed van start kunt gaan met onze methode, vind je hieronder een checklist in 3 stappen. Of maak gebruik van onze opstartservice en wij helpen je verder.

resource-not-found
Stap 1: Docentenaccount, online lesmateriaal en boeken

Om probleemloos te kunnen werken met het lesmateriaal van Noordhoff is het noodzakelijk om een docentenaccount aan te vragen.

  • Maak een docentenaccount aan . Hulp nodig? Bekijk hier de uitlegvideo .
    Heb je al een docentenaccount, ga dan verder.

  • Je docentaccount en docentlicentie moet je koppelen om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal. Heb je al toegang tot het digitale lesmateriaal, ga dan naar stap 2.

  • Heb je nog geen toegang? In onze webshop vraag je kostenloos een docentlicentie aan. Daarvoor is het docentnummer nodig waarmee je bij ons geregistreerd staat.
    Deze handleiding kan je verder helpen bij het aanmaken van een docentenaccount en helpt je toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal.

  • Heb je de juiste lesboeken in huis? Nog niet? Bestel ze dan hier .
    Ben je in bezit van de juiste boeken, ga dan verder.

resource-not-found
Stap 2: Computer gereed en starttraining

Test je systeem om te controleren of jouw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken. 

Problemen met het digitale gebruik van de methode? Zoals witte schermen of pagina’s die niet laden. Bekijk hier de mogelijke oplossingen.

Voordat je met je klas aan de slag kunt, dien je een klas aan te maken. Deze starttrainingen helpen je hierbij:

resource-not-found
Stap 3: Inloggen voor studenten

Is je school aangesloten op de Educatieve Contentketen (ECK)?  Op deze pagina kun je checken of jouw school een zogeheten ECK-school is.

Handleiding generieke methoden - Voor studenten is er een online training die uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal. 

Route voor ECK–scholen - Studenten bestellen het leermateriaal bij een distributeur. Het lesmateriaal is beschikbaar via de ELO (elektronische leeromgeving) van jouw school.

Route voor niet-ECK-scholen - De distributie en toegang lesmateriaal van jouw studenten gaat via een activeringscode. Daarna ontvangen studenten van de distributeur per mail of als drager bij het boek een activatiecode. Studenten kopen het leermateriaal bij een lokale boekhandel: de activeringscode zit bij het boek.