Noordhoff.nl   Middelbaar beroepsonderwijs     MBO Goed van Start

Goed van start

In 3 stappen aan de slag met het digitale lesmateriaal van Noordhoff mbo!

goed van start MBO header
resource-not-found

Wat leuk dat je met ons lesmateriaal aan de slag gaat!

Om ervoor te zorgen dat je het komende schooljaar goed van start kunt gaan met onze methode, vind je hieronder een checklist in 3 stappen.
Via de checklist regel je alles zelf. Heb je hulp nodig? Maak dan gebruik van onze opstartservice en wij helpen je verder.

resource-not-found
Stap 1: Docentenaccount, online lesmateriaal en boeken

Om probleemloos te kunnen werken met het lesmateriaal van Noordhoff is het noodzakelijk om een docentenaccount aan te vragen.

  • Maak een docentenaccount aan.
    Hulp nodig? Bekijk hier de uitlegvideo. Heb je al een docentenaccount, ga dan verder.

  • Je docentaccount en docentlicentie moet je koppelen om toegang te krijgen tot het digitale lesmateriaal. Heb je al toegang tot het digitale lesmateriaal, ga dan naar stap 2.

  • Heb je de juiste lesboeken in huis? Nog niet?
    Bestel ze dan hier. Ben je in bezit van de juiste boeken, ga dan verder.

resource-not-found
Stap 2: Starttraining

Test je systeem om te controleren of jouw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken. 

Voordat je met je klas aan de slag kunt, dien je een klas aan te maken.

resource-not-found
Stap 3: Inloggen voor studenten

Is je school aangesloten op de Educatieve Contentketen (ECK)? Op deze pagina kun je checken of jouw school een zogeheten ECK-school is.

  • Handleiding generieke methoden - Voor studenten is er een online training die uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal. 

  • Route voor ECK–scholen - Studenten bestellen het leermateriaal bij een distributeur. Daarna kunnen zij bij het online lesmateriaal via de website van de distributeur of via de ELO (elektronische leeromgeving) van jouw school, als dit is ingesteld.

  • Route voor niet-ECK-scholen - De distributie en toegang lesmateriaal van jouw studenten gaat via een activeringscode of via de website van de distributeur, lokale boekhandel of bij Noordhoff. In het geval van een activeringscode, dan ontvangen de studenten deze per mail.