Voortgezet onderwijs

Geschiedenis-werkplaats

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij
vmbo, havo, vwo en TTO onderbouw, bovenbouw
icon Maakt geschiedenis relevant en actueel
icon Kernachtig én compleet
icon Met véél functionele en aansprekende bronnen
resource-not-found
Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Geschiedeniswerkplaats is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Geschiedeniswerkplaats zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo en TTO

Bovenbouw

vmbo

Bovenbouw

havo, vwo
Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor Geschiedeniswerkplaats onderbouw.

3e editie

Geschiedeniswerkplaats maakt geschiedenis relevant en actueel. Je kunt eenvoudig differentiëren en de methode is kernachtig én compleet. Voor schooljaar 2021/2022: Alle leerjaren beschikbaar.
resource-not-found

Informatieboek 1 havo/vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Werkboek 1 havo/vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

In de nieuwe Geschiedeniswerkplaats is geschiedenis niet alleen iets van vroeger, maar ook van nu. De methode is kernachtig en tegelijkertijd compleet. De kern van de lesstof wordt op een gestructureerde en overzichtelijke manier behandeld. Hierdoor kunnen de leerlingen gemakkelijk zelfstandig aan de slag en weten zij precies wat de hoofdzaken van de lesstof zijn. En je kunt er op vertrouwen dat alle examenstof aan bod komt!

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Wat zegt het verleden over de wereld van nu? In de nieuwe Geschiedeniswerkplaats is geschiedenis niet alleen iets van vroeger, maar ook iets van nu. Jouw leerlingen koppelen het heden actief aan het verleden, waardoor je het vak gemakkelijk dichtbij jouw leerlingen brengt. Bekijk de korte video om te zíen wat Geschiedeniswerkplaats bijzonder maakt.

Bekijk de brochure >>resource-not-found
Visueel in plaats van tekstueel

Geschiedenis is van oorsprong een talig vak. Voor sommige leerlingen is dat een struikelblok. In Geschiedeniswerkplaats zijn de teksten daarom opgedeeld aan de hand van leerdoelen. De teksten zijn kort, gericht op de kern, en helder opgebouwd met signaalwoorden.

Het beeld bij de tekst laat de teksten spreken en zo maken we het vak geschiedenis visueel. De nieuwe Geschiedeniswerkplaats bevat meer en groter beeld, opdrachten die leerlingen leren kijken en fullcolour werkboeken. Dit brengt niet alleen het vak tot leven, maar neemt ook de minder taalvaardige leerlingen mee.

Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is Geschiedeniswerkplaats ook beschikbaar in het Engels. De TTO-editie is geen vertaling vanuit het Nederlands. Het taalniveau van de methode sluit aan bij de ontwikkeling van de woordenschat en kennis van het Engels. De tekst in het informatieboek en werkboek bouwt zich geleidelijk op. Zo struikelen uw leerlingen niet direct over woorden die zij nog niet kennen.

Bovendien is er veel aandacht voor Europese en internationale oriëntatie. Aan het eind van iedere paragraaf is er bijvoorbeeld een vraag opgenomen met een internationaal karakter of een verwijzing naar het heden.

resource-not-found
Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Geschiedeniswerkplaats ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Jet vanuit haar eigen ervaring hoe zij geschiedenis geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de ideale mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.
Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Geschiedeniswerkplaats

Met het online Docentenpakket bij Geschiedeniswerkplaats heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, PowerPoint-presentaties, docententips per paragraaf, KTI-gecertificeerde toetsen en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij geschiedenis

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Extra bij geschiedeniswerkplaats

Op de hoogte en actualiteiten

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen geschiedenis up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Webinars

Maak kennis met Geschiedeniswerkplaats en volg de methodewebinars.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Start- en verdiepende trainingen

Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende start- of verdiepende trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

resource-not-found

Opleidingen

Toetsbeleid en examinering

Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

En onze Klantenservice

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

resource-not-found

Klantenservice

Kunnen we je helpen?