Voortgezet onderwijs

Getal & Ruimte

De beste voorbereiding op het examen!

vmbo, havo, vwo en TTO

Onderbouw en bovenbouw

icon Effectieve didactiek: veel theorie met gericht oefenen
icon Aandacht voor wiskundig denken
icon Eenvoudig differentiëren in boek en online
resource-not-found
Let op! De digitale leeromgeving is vernieuwd.

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Getal & Ruimte is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Getal & Ruimte zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>

De kern van de methode voor de onderbouw

Getal & Ruimte in 3 highlights

1
Effectieve didactiek
 • Uitgebreide theorie en gericht oefenen
 • Differentiatie met testopgaven en leerroutes
 • Aandacht voor wiskundig denken
2
Differentiatie in boek en online
 • Differentiatie met testopgaven en leerroutes
 • Leerroutes online zijn adaptief en door de docent in te stellen
 • Volop mogelijkheden voor formatief evalueren
3
Rekenen geïntegreerd
 • Sluit aan op de onderwerpen in de wiskundeboeken
 • Rekenen in boeken en online
 • Geen aparte rekenmethode meer nodig!

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Getal & Ruimte onderbouw.

12e editie

Getal & Ruimte heeft een heldere gestructureerde didactiek en je kunt eenvoudig differentiëren. Instructievideo’s bij theorieblokken. Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 1 en 2 vmbo en leerjaar 1, 2 en 3 havo/vwo.
resource-not-found

Leerboek 1 vmbo-kgt deel 1, Hoofdstuk 3

resource-not-found

Leerboek 1 havo/vwo deel 1, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Numbers & Space leerboek 1 vwo, Hoofdstuk 2

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Getal & Ruimte onderbouw: al ruim 50 jaar bewezen kwaliteit!

Met de nieuwe 12e editie van Getal & Ruimte heb je hoogwaardig lesmateriaal dat van toegevoegde waarde is voor jou als docent én voor jouw leerling. Je kiest met Getal & Ruimte voor een methode met al meer dan 50 jaar bewezen kwaliteit. Een degelijke en betrouwbare wiskundemethode met een heldere didactische structuur, een hoog gebruiksgemak en volop mogelijkheden tot differentiatie in tempo en niveau.

resource-not-found
Heldere didactische structuur

Getal & Ruimte, al 50 jaar toonaangevend, is dé methode waarbij een heldere didactische structuur centraal staat: het BHE-model: Basisstof, Herhaling en Extra stof. Na een oriëntatie op het onderwerp en de bijbehorende context volgt de theorie. Daarna verwerven de leerlingen de benodigde vaardigheden, door middel van veel oefenen in oplopende moeilijkheidsgraad. Op deze manier werken de leerlingen stapsgewijs toe naar het gewenste afsluitende niveau.

Voor de docent is in de handleidingen direct de link aangebracht met de door de overheid gedefinieerde tussendoelen c.q. eindtermen. Op deze manier weet je altijd waar je leerlingen staan.

Veel instructievideo's

De wiskundige theorie leert je leerling van jou als docent én via de theoriekaders. In de 12e editie hebben we de theorie aangevuld met instructievideo’s bij de belangrijkste theorie-kaders.

Voor havo/vwo onderbouw zijn het instructievideo’s van de WiskundeAcademie, speciaal ontwikkeld voor Getal & Ruimte; voor vmbo zijn het instructievideo’s op maat gemaakt voor deze doelgroep.

Bekijk de video >>

resource-not-found
Denkactiviteiten en onderzoeksvaardigheden

Getal & Ruimte 12e editie onderbouw besteedt volop aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden zoals probleemoplossend denken, projectmatig werken en onderzoeksvaardigheden. Zo is er meer aandacht voor Wiskundige Denkactiviteiten:

 • in de denkopgaven die in de reguliere stof gemarkeerd zijn met een letter D bij havo/vwo en met een lampje bij vmbo;

 • in de Kangoeroe-opgaven (voor havo/vwo onderbouw en vmbo-t/havo);

 • in de qWistig opgaven (voor vmbo), met extra speels en creatief oefenmateriaal.

Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn er onderzoeksopdrachten, die zeer geschikt zijn voor projectmatig werken.

resource-not-found
Numbers & Space - English edition

Voor tweetalig onderwijs is Getal & Ruimte ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal, de uitwerkingenboeken en de toetsen zijn nu volledig in het Engels. Daarnaast zijn er extra onderzoeksopdrachten in het kader van CLIL, taalgericht vakonderwijs.

resource-not-found

Rekenen geïntegreerd

Rekenen is een belangrijk vak, met veel raakvlakken en overlap met wiskunde. Of je nu aparte rekenlessen heeft of het rekenen in de wiskundelessen integreert: in alle gevallen kun je met het rekenaanbod van Getal & Ruimte uit de voeten.

In een los rekenboek, dat met de werkboeken meegeleverd wordt, kan de leerling oefenen met lesmateriaal uit de verschillende domeinen. En dat via de vertrouwde Getal & Ruimte didactiek: eerst theorie met uitgewerkte voorbeelden en daarna veel oefenen. Het rekenmateriaal brengt al jouw leerlingen op het gewenste eindniveau: 2F in vmbo en 3F in havo/vwo.

Je hoeft dus geen aparte rekenmethode meer aan te schaffen!

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Getal & Ruimte

Met het online Docentenpakket bij Getal & Ruimte heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, presentaties en projecten, toetsen, studiewijzers en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je voor leerjaar 1 toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Profielkeuze voor havo en vwo

Welke wiskunde kiest jouw leerling?

Moet jouw leerling een keuze maken voor wiskunde A, B, C of D? Kijk hieronder voor meer informatie over de profielkeuze voor havo en vwo. De informatie in de brochure geldt voor de examens die vanaf 2017 (havo) / 2018 (vwo) worden afgenomen. Bekijk de Brochures.

resource-not-found

Wiskunde A, B, C of D

Brochure havo

Speciaal voor leerlingen: handige informatie over de keuze voor wiskunde A, B, C of D!

resource-not-found

Wiskunde A, B, C of D

Brochure vwo

Speciaal voor leerlingen: handige informatie over de keuze voor wiskunde A, B, C of D!

Ook bij wiskunde

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

24 november 2021

Congres Persoonlijk Onderwijs

Ga je mee op ontdekkingsreis? Meld je dan aan voor het Congres Persoonlijk Onderwijs. Met praktische en inspirerende workshops over onder andere persoonlijk leidinggeven, de kracht van goede feedback en leren motiveren.   

Extra

Nog meer wiskunde

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak jouw lessen Wiskunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Alvast op de hoogte

Inhoudsopgaven

Bekijk de inhoudsopgaven van de verschillende leerjaren.

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Getal & Ruimte.

Aanmelden