Skip to Content

Junior Cloud

Leren gaat de hele dag door. Hoe mooi is het om je leerlingen daarin te begeleiden! Om elk kind te zien groeien, ieder op z’n eigen moment. Junior Cloud is de online leeromgeving die je daarbij helpt. Met lesmateriaal voor alle vakken en op het juiste niveau voor elk kind. Je ziet precies waar je leerlingen staan én hoe jij ze kunt laten groeien.

De klas valt stil, als Anna met een luide YES! opspringt en haar stoel met een klap omvalt. Ze schrikt er zelf van. 

Een glimlach van mijn kant. “Wil je iets met ons delen Anna?”. Met een blos op haar wangen draait ze haar scherm: confetti! 

Fantastisch om te zien wat het met haar doet. Van een stille, teruggetrokken leerling zie ik haar stappen zetten, groeien. Op rekenen, nooit haar sterkste vak, zie ik een stijgende lijn. Maar voor mij nog veel belangrijker? Dit moment. 

 

Elke leerling groeit

Elke leerling groeit, als een kind stap voor stap ervaart dat hij of zij leert. Dat is het uitgangspunt in Junior Cloud! 

In Junior Cloud zorgt leren voor motivatie en niet andersom. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt. Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kunt leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert!  

 

Het beste onderwijs begint bij jou

In Junior Cloud begint het beste onderwijs bij jou! Junior Cloud ondersteunt jou gedurende je hele leerdag. Van je lesvoorbereiding tot het periodiek analyseren van de groei van je leerlingen; van je dagstart met de hele groep tot de verlengde instructie met een klein groepje leerlingen. Junior Cloud helpt jou bij de organisatie van je lessen zodat jij het beste onderwijs kunt geven.

Het beste onderwijs begint bij jou

Op reis

Elke leerling gaat in Junior Cloud op een avontuurlijke reis, een heel schooljaar lang. De leeromgeving van elk leerjaar heeft een eigen wereld en reis, passend bij de belevingswereld en interesses van de groep. Reizen lijkt op leren: je vertrekt aan het begin van het schooljaar, je gaat op pad, ontdekt steeds iets nieuws en leert elke dag iets bij. 

Binnen hun reis werken leerlingen aan de vakken op hun rooster én aan meer, bijvoorbeeld aan de persoonlijke doelen.

Op reis

Digitaal én op papier

In Junior Cloud vind je een volledige aanbod voor alle vakken. Daarbij kies je zelf hoe je werkt. Volledig digitaal of met leerwerkboeken én digitaal lesmateriaal. Je kiest per klas en kan elk schooljaar wijzigen. Heb je gekozen voor een combinatie van leerwerkboeken en digitaal lesmateriaal? Dan bepaal je zelf welke vakken, blokken of lesfases je met de boeken wilt doen en welke digitaal.

Digitaal én op papier

Hoe gaan we verder?

Je kunt sinds maart 2020 kennismaken met Junior Cloud. Het eerste lesmateriaal dat beschikbaar is, zijn modules om op speelse manier extra te oefenen met Rekenen, Spelling en Engels. Alle leerkrachten en leerlingen hebben via Basispoort gratis toegang en kunnen Junior Cloud nu al uitproberen.

Klik hiervoor binnen Basispoort  op de tegel met het logo van Junior Cloud. 

De komende maanden wordt Junior Cloud uitgebreid.
Eerst groeit het aanbod Ambrasoft-modules. Vanaf januari 2021 vind je het eerste lesmateriaal van de methoden van Noordhoff in Junior Cloud. Je kunt dan Junior Cloud uitproberen in combinatie met Getal & Ruimte Junior, Stepping Stones Junior, Flits, Wijzer! Aardrijkskunde, Wijzer! Geschiedenis, Wijzer! Natuur en Techniek en Wijzer! Verkeer.

Het materiaal voor groep 5 is als eerste beschikbaar. Geef je les in groep 5, dan kan jij als eerste kennismaken met Junior Cloud!

Hoe gaan we verder?

Nieuwsgierig geworden?

Ben je enthousiast geworden over hét nieuwe digitale platform. En wil je nu al weten wat Junior Cloud kan betekenen voor jouw school? Maak dan snel kennis met Junior Cloud.

Nieuwsgierig geworden?

Aan de slag met Junior Cloud?

We betrekken leerkrachten, leerlingen en schooldirecteuren nauw bij de ontwikkeling van Junior Cloud. Ook jij kunt Junior Cloud zelf uitproberen. Je doet dit nu via Basispoort. Wanneer je inlogt op Basispoort zie je hier een afbeelding van Junior Cloud. Door hierop te klikken kom je direct in de online omgeving. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen. 

Aan de slag met Junior Cloud?