Junior Cloud

Leren gaat de hele dag door. Hoe mooi is het om elk kind te zien groeien, ieder op z’n eigen moment. Junior Cloud is de online leeromgeving die je daarbij helpt. Je ziet precies waar je leerlingen staan én hoe jij ze kunt laten groeien.

noordhoff basisonderwijs junior-cloud header
resource-not-found

Zie ze groeien van trots

De klas valt stil, als Anna met een luide YES! opspringt en haar stoel met een klap omvalt. Ze schrikt er zelf van. Een glimlach van mijn kant. "Wil je iets met ons delen Anna?" Met een blos op haar wangen draait ze haar scherm: confetti! Fantastisch wat dit met haar doet. Van een stille, teruggetrokken leerling zie ik haar stappen zetten, groeien. Op rekenen, nooit haar sterkste vak, zie ik een stijgende lijn. Maar nog veel belangrijker? Dit moment.

Inzichten vanuit de wetenschap... toegepast in de praktijk!

Alles over Junior Cloud

Elke leerling groeit

Elke leerling groeit, als een kind stap voor stap ervaart dat hij of zij leert. Dat is het uitgangspunt in Junior Cloud! 

In Junior Cloud zorgt leren voor motivatie en niet andersom. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt. Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kunt leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert! 

resource-not-found

Op reis

Elke leerling gaat in Junior Cloud op een avontuurlijke reis, een heel schooljaar lang. De leeromgeving van elk leerjaar heeft een eigen wereld en reis, passend bij de belevingswereld en interesses van de groep. Reizen lijkt op leren: je vertrekt aan het begin van het schooljaar, je gaat op pad, ontdekt steeds iets nieuws en leert elke dag iets bij. 

Binnen hun reis werken leerlingen aan de vakken op hun rooster én aan meer, bijvoorbeeld aan de persoonlijke doelen.

resource-not-found

Digitaal én op papier

In Junior Cloud vind je een volledige aanbod voor alle vakken. Daarbij kies je zelf hoe je werkt. Volledig digitaal of met leerwerkboeken én digitaal lesmateriaal. Je kiest per klas en kan elk schooljaar wijzigen. Heb je gekozen voor een combinatie van leerwerkboeken en digitaal lesmateriaal? Dan bepaal je zelf welke vakken, blokken of lesfases je met de boeken wilt doen en welke digitaal.

Alles nog even op een rij?

#Leerkrachtiger, zie je leerlingen groeien van trots

Komend schooljaar kun je Junior Cloud uitproberen naast ons bestaande platform mijnklas.nl. Dit kan voor de meeste Noordhoff methodes voor groep 4 en 5. In de loop van het jaar komende de andere groepen er ook bij. Per schooljaar 2022-2023 is Junior Cloud een feit voor alle groepen!

resource-not-found

Hoe gaan we verder?

Het eerste lesmateriaal dat beschikbaar is, zijn modules om op speelse manier extra te oefenen met rekenen, spelling en Engels.

Alle leerkrachten en leerlingen hebben via Basispoort gratis toegang en kunnen Junior Cloud nu al uitproberen in combinatie met Getal & Ruimte Junior, Stepping Stones Junior, Flits, Wijzer! Aardrijkskunde, Wijzer! Geschiedenis, Wijzer! Natuur & Techniek en Wijzer! Verkeer.

Per schooljaar 2022-2023 worden onze methoden in de nieuwe leeromgeving Junior Cloud aangeboden. Hier staat de groei van leerlingen centraal. Je ziet precies waar ze staan én hoe jij ze kunt laten groeien. Binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving.

Geef je les aan groep 4 of 5, dan kun jij er schooljaar 2021-2022 al in werken!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?