Junior Cloud

Leren gaat de hele dag door. Hoe mooi is het om elk kind te zien groeien, ieder op z’n eigen moment. Junior Cloud is de online leeromgeving die je daarbij helpt. Je ziet precies waar je leerlingen staan én hoe jij ze kunt laten groeien.
noordhoff basisonderwijs junior-cloud header
Zie ze groeien van trots

De klas valt stil, als Anna met een luide YES! opspringt en haar stoel met een klap omvalt. Ze schrikt er zelf van. Een glimlach van mijn kant. "Wil je iets met ons delen Anna?". Met een blos op haar wangen draait ze haar scherm: confetti! Fantastisch wat dit met haar doet. Van een stille, teruggetrokken leerling zie ik haar stappen zetten, groeien. Op rekenen, nooit haar sterkste vak, zie ik een stijgende lijn. Maar nog veel belangrijker? Dit moment.

resource-not-found

De diepte in

Alles over Junior Cloud

Elke leerling groeit

Elke leerling groeit, als een kind stap voor stap ervaart dat hij of zij leert. Dat is het uitgangspunt in Junior Cloud! 

In Junior Cloud zorgt leren voor motivatie en niet andersom. Elk kind ziet hoe het zichzelf verbetert en ontwikkelt. Daarbij is ‘leren’ belangrijker dan ‘meten’. Een resultaat is immers niet voor altijd, je kunt leren van je fouten en daardoor elke dag een stukje groeien. En dat motiveert!  

Op reis

Elke leerling gaat in Junior Cloud op een avontuurlijke reis, een heel schooljaar lang. De leeromgeving van elk leerjaar heeft een eigen wereld en reis, passend bij de belevingswereld en interesses van de groep. Reizen lijkt op leren: je vertrekt aan het begin van het schooljaar, je gaat op pad, ontdekt steeds iets nieuws en leert elke dag iets bij. 

Binnen hun reis werken leerlingen aan de vakken op hun rooster én aan meer, bijvoorbeeld aan de persoonlijke doelen.resource-not-found
resource-not-found
Digitaal én op papier

In Junior Cloud vind je een volledige aanbod voor alle vakken. Daarbij kies je zelf hoe je werkt. Volledig digitaal of met leerwerkboeken én digitaal lesmateriaal. Je kiest per klas en kan elk schooljaar wijzigen. Heb je gekozen voor een combinatie van leerwerkboeken en digitaal lesmateriaal? Dan bepaal je zelf welke vakken, blokken of lesfases je met de boeken wilt doen en welke digitaal.

Hoe gaan we verder?

Het eerste lesmateriaal dat beschikbaar is, zijn modules om op speelse manier extra te oefenen met Rekenen, Spelling en Engels. Alle leerkrachten en leerlingen hebben via Basispoort gratis toegang en kunnen Junior Cloud nu al uitproberen.

De komende maanden wordt Junior Cloud uitgebreid.
Eerst groeit het aanbod Ambrasoft-modules. Vanaf januari 2021 vind je het eerste lesmateriaal van de methoden van Noordhoff in Junior Cloud. Je kunt dan Junior Cloud uitproberen in combinatie met Getal & Ruimte Junior, Stepping Stones Junior, Flits, Wijzer! Aardrijkskunde, Wijzer! Geschiedenis, Wijzer! Natuur en Techniek en Wijzer! Verkeer.

Het materiaal voor groep 5 is als eerste beschikbaar.

resource-not-found
Probeer nu

Nieuwsgierig geworden?

Ben je enthousiast geworden over hét nieuwe digitale platform. En wil je nu al weten wat Junior Cloud kan betekenen voor jouw school? Maak dan snel kennis met Junior Cloud.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?