Voortgezet onderwijs

Nieuw Nederlands

Nieuw Nederlands, om op te bouwen

vmbo, havo en vwo

onderbouw en bovenbouw

icon Maakt differentiëren makkelijk
icon Inhoudelijke samenhang tussen vaardigheden
icon Klaar voor het examen, klaar voor de toekomst
resource-not-found
Let op! De digitale leeromgeving is vernieuwd.

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Nieuw Nederlands bestaat voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Nieuw Nederlands zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>

De kern van de methode voor de onderbouw

Nieuw Nederlands in 3 highlights

1
Lezen, lezen, lezen
  • Meer leesteksten dan ooit
  • Rijke teksten in al hun verschijningsvormen
  • Leesplezier voor iedereen
2
Samenhang
  • Vaardigheden worden in thema’s in samenhang aangeboden
  • Expliciete transfer tussen vaardigheden in de cursus Meer dan lezen
  • Woordenschat geïntegreerd met lezen én als extra cursus
3
Bewuste taalgebruikers
  • Nieuwe cursus media (digitale geletterdheid)
  • Ruimte voor evalueren en reflecteren
  • Inzicht verbreden met de cursus Taal en Fictie

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Nieuw Nederlands onderbouw.

Onderbouw 6e editie

Met Nieuw Nederlands kun je eenvoudig differentiëren. Uniek is De brug van groep 8 naar klas 1 en verder. Bij álle theorieblokken vind je video-uitleg. Alle leerjaren volledig beschikbaar
resource-not-found

1 vmbo-basis leerwerkboek, Hoofdstuk 2

resource-not-found

1 havo/vwo leerboek, Hoofdstuk 2

resource-not-found

1 havo/vwo - De Brug

resource-not-found

Nieuw Nederlands om op te bouwen

Leerlingen worden meer dan ooit beoordeeld op hun prestaties en taalniveau. Of je nu werkt met het boek, digitaal of met een combinatie, met Nieuw Nederlands hoef je je nergens zorgen over te maken. Nieuw Nederlands daagt alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, uit om het beste uit zichzelf te halen.

Gecombineerd met Nieuw Nederlands Literatuur biedt Noordhoff een compleet aanbod!De diepte in

Alle ins en outs op een rij

Nieuw Nederlands onderbouw in nieuw jasje

De vertrouwde, glasheldere structuur die je van Nieuw Nederlands gewend bent, is in een nieuw jasje gestoken. De leerdoel gebaseerde aanpak hebben we verrijkt met variatie, differentiatie, maar ook aandacht voor fictie. Daarnaast is de de bijbehorende online leeromgeving van alle gemakken voorzien, zoals adaptieve leerroutes, feedback, studieadvies, uitlegvideo's en handige dasboards voor nog meer inzicht. 

Bekijk de brochure >>                      Met video-uitleg bij álle theorieblokken

Wil je je lessen verrijken of jouw leerlingen op een andere manier prikkelen? Video-uitleg helpt je daarbij! Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw biedt bij élk theorieblok verhelderende video-uitleg aan. De video’s kun je op verschillende manieren inzetten. Je kunt de uitleg klassikaal laten zien, maar je kunt jouw leerlingen ook zelfstandig naar de uitleg laten kijken waardoor ‘flipping the classroom’ mogelijk wordt. Hierdoor heb je tijdens de les meer gelegenheid voor individuele uitleg op maat.resource-not-found
Succes voor iedereen

Nieuw Nederlands is er voor alle leerlingen op alle niveaus. Met de adaptieve leerroutes kunnen leerlingen met gemak op- en afstromen naar een naastgelegen niveau. Hierbij is ook aan materiaal voor vwo+ gedacht. Naast volop extra online materiaal, bieden we voor niveau vmbo-basis een leerwerkboek, handig een boek en schrift ineen!

Laten we het hoofdstuk  De brug  niet vergeten. De brug herhaalt de leerstof uit de voorgaande klas over lezen, woordenschat en taalverzorging. Hiermee bereid je alle leerlingen voor op succes.resource-not-found
Poëzie en Fictie – volop leesplezier

Leesplezier staat voorop!  Poëzie en fictie is in de 6e editie losgetrokken van de hoofdstukstructuur en daarmee is er volop ruimte voor creativiteit. Met veel leesmateriaal, creatief schrijven en prikkelende opdrachten die aansluiten op de belevingswereld van de leerling.

De zes thematische hoofdstukjes zijn geschreven aan de hand van de niveaus van Lezen voor de lijst. In samenwerking met Plint is een aantal gedichten rijk geïllustreerd.resource-not-found
Media en communicatie

In Nieuw Nederlands is veel aandacht voor media en communicatie. Het is een geïntegreerd onderdeel van de methode. Zo krijgen leerlingen te maken met mediawijsheid in de vorm van bijvoorbeeld kritisch kijken, betrouwbaarheid van teksten en het zoeken naar informatie. Daarnaast worden ze uitgedaagd om zelf een vlog te maken of een websitetekst te schrijven. Het leer- en overhoorprogramma SlimStampen

Het unieke leer- en overhoorprogramma SlimStampen, ontwikkeld door  Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Nieuw Nederlands ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Rosanne vanuit haar eigen ervaring hoe zij Nederlands geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Nieuw Nederlands heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden en voorbeelduitwerkingen, werkplanners en proefwerken bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.Ook bij Nederlands

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

24 november 2021

Congres Persoonlijk Onderwijs

Ga je mee op ontdekkingsreis? Meld je dan aan voor het Congres Persoonlijk Onderwijs. Met praktische en inspirerende workshops over onder andere persoonlijk leidinggeven, de kracht van goede feedback en leren motiveren.   

Lezen voor de lijst

Nederlands en lezen

resource-not-found

Literatuur

Nieuw Nederlands Literatuur

Eindelijk! Nieuw Nederlands Literatuur. De tekst én de leerling staan centraal en sluit volledig aan bij Lezen voor de lijst©.

resource-not-found

Lezen voor de lijst

Lijsters 2021

Ook dit jaar hebben we een mooie selectie gemaakt met boeken van topauteurs Marieke Lucas Rijneveld, Mel Wallis de Vries, Adriaan van Dis, Lotte Boot en anderen. Geselecteerd door experts én passend bij de leesniveaus.

Actualiteit in de les

Extra bij Nederlands

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Nederlands up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Actuele lesbrief

TLPST

De TLPST is de maandelijkse lesbrief die Nieuw Nederlands samen ontwikkelt met Genootschap Onze Taal. De TLPST bevat aansprekende en actuele teksten over taal met opdrachten.

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Nieuw Nederlands

Aanmelden