Voortgezet onderwijs

Nieuw Nederlands

Alles voor een sterke taalbasis

Voor vmbo, havo en vwo

onderbouw en bovenbouw

icon Lezen staat centraal
icon Unieke doorlopende leerlijn
icon Samenhang tussen de vaardigheden
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Nieuw Nederlands bestaat voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Nieuw Nederlands zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>
resource-not-found
In het kort over Nieuw Nederlands

Enthousiasmeren voor lezen, verwonderen over taal, stem geven aan wat je denkt en voelt. In de nieuwe 7e editie staat lezen en bewust taalgebruik voorop. Zo bieden we lezen aan in samenhang met andere vaardigheden en woordenschat. We hebben nieuwe cursussen: Meer dan lezen, Media, Taal en Puzzelen. Daarmee werken we aan een sterke taalbasis voor je leerlingen.Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

NIEUW: Nederlands 7e editie voor 2022/2023! Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket.

Onderbouw 7e editie

In de nieuwe 7e editie staat lezen en bewust taalgebruik voorop. Zo bieden we lezen aan in samenhang met andere vaardigheden en woordenschat.
resource-not-found

Proefkatern FLEX 1 vmbo-bk, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Proefkatern FLEX 1 vmbo-th, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Proefkatern FLEX 1 havo-vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Proefkatern FLEX 1 vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found

De kern van de methode

Nieuw Nederlands: alles voor een sterke taalbasis

Lezen, lezen, lezen

Lezen – misschien wel de belangrijkste vaardigheid – staat voorop. Met de eigentijdse cursus Lezen bied je je leerlingen een stevige basis. We combineren leesvaardigheid met woordenschat en korte schrijfopdrachten, beide ingrediënten voor effectief leesonderwijs. We bieden meer teksten dan ooit tevoren en hebben aandacht voor leesplezier.

Bewuste taalgebruikers

In een wereld waarin informatie met een druk op de knop gevonden en gedeeld kan worden, is het meer dan ooit van belang om die informatie op waarde te kunnen schatten. Taal is daarbij de sleutel. Leerlingen werken met online en offline bronnen, feedback, (zelf)evaluatie en leren feiten, ervaringen, gevoelens en meningen (van anderen) onder woorden brengen. In de gloednieuwe cursus Media staat digitale geletterdheid in de schijnwerpers.

Samenhang

Het is voor veel leerlingen lastig om verbanden tussen de verschillende vaardigheden van het vak te herkennen. ‘Hoezo kan ik signaalwoorden uit een leestekst ook gebruiken als ik zelf ga schrijven?’ We bieden verschillende vaardigheden in samenhang aan, zodat leerlingen de verbanden tussen bijvoorbeeld lezen en schrijven zelf kunnen ervaren. Deze integratie zie je meteen in de Thema’s (lessenserie) en de cursus Meer dan lezen.

Aandacht voor het vak

Het vak Nederlands is veelomvattend. Het is niet alleen het vak waarbij we leerlingen leren hoe ze moeten lezen, spreken en schrijven, waarna ze die vaardigheden toepassen bij andere vakken. Het is óók een vak met relevante en pakkende inhoud. Nieuw Nederlands geeft vorm aan die inhoud met de nieuwe cursus Taal. Die geeft leerlingen kijk op: waar komt taal vandaan, hoe kunnen we taal leren, wat kan er fout gaan? Daarnaast hebben we natuurlijk ook aandacht voor andere vorm- en kennisaspecten van het vak, zoals fictie, spelling en grammatica zodat ze bouwen aan een sterke taalbasis.

resource-not-found
Gratis magazine

Ken jij Zeven al? Hét magazine waarmee we de 7e editie van Nieuw Nederlands vieren. Het geeft een klein kijkje achter de schermen, maar vooral over het vak Nederlands: enthousiasmeren voor lezen, verwonderen over taal, stem geven aan wat je denkt en voelt.


Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Nieuw Nederlands ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Rosanne vanuit haar eigen ervaring hoe zij Nederlands geeft en de methode gebruikt.

resource-not-found
Nieuw Nederlands is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

resource-not-found

Laat je inspireren

Nieuw Nederlands inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws met blogs, vlogs, podcasts, masterclasses en nog veel meer.

Laat je inspireren
resource-not-found

Bij de les

Als je start met Nieuw Nederlands

Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Nieuw Nederlands heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Toetsen en oefenen

Bekijk meer info over de voordelen van Digitaal toetsen. En lees over de beste examen-voorbereiding: oefenen met oude examens.

Maak je les actueel

Daag je je leerlingen uit met dilemma's en stellingen uit de actualiteit. Je vindt ze voor jouw methode gratis op NU Actueel.Trainingen en opleidingen

We bieden je véél meer dan een methode. Je kunt bij ons terecht voor vakinhoudelijke kennis, de recentste ontwikkelingen en een flinke dosis inspiratie.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

4-daagse opleiding - eerste startdatum: 14 februari 2022

Toetsexpert (open inschrijving)

Wil jij alles weten over toetsing en examinering? Van het maken van goede toetsvragen, tot het schrijven en waarborgen van toetsbeleid? Volg dan de 4-daagse opleiding tot Toetsexpert en word dé expert van jouw school.

Zorgeloos overstappen werkt zo

Bestel een beoordelingspakket voor Nieuw Nederlands

icon

Neem contact op met je accountmanager

icon

Schakel je eigen opstartcoach in

icon

Goed van Start

icon
resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Nieuw Nederlands

Aanmelden

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Het lesmateriaal van Nieuw Nederlands zelf inzien en beoordelen?