Middelbaar Beroepsonderwijs

NU Nederlands

Kies voor heldere structuur en krachtige didactiek

2e editie
icon Eenvoudig differentiëren: toegang tot alle niveaus
icon Uitgebreide examentraining voor Centraal Examen
icon Online oefenmateriaal met beroepsgerichte modules
resource-not-found
Het lesmateriaal van NU Nederlands zelf inzien en beoordelen?
Vraag een beoordelingsexemplaar aan
resource-not-found

De kracht van NU Nederlands

Kies je voor een heldere stuctuur en vormgeving en een krachtige didactiek, dan kies je voor onze mbo methode NU Nederlands. Persoonlijke leerroutes, examentraining en online opdrachten zorgen ervoor dat al meer dan 100.000 studenten enthousiast gebruik maken van NU Nederlands.

resource-not-found
START met zorgeloos overstappen

Wist je dat Noordhoff een unieke opstartservice biedt? De opstartcoach zorgt samen met jou dat alles op tijd in orde is. Zo kies je voor een vlekkeloze start van het schooljaar, met een nieuwe methode! Met onze opstartservice krijg je (gratis):

  • een opstartcoach die je helpt bij een vlekkeloze start;

  • heldere communicatie via een persoonlijk portaal;

  • ondersteuning bij de eerste keer inloggen.

Klik hier voor meer informatie >>

Liever zelf aan de slag? Dat kan! Volg de stappen in het Goed Van Start-plan.resource-not-found

Het nieuwe NU Nederlands

Laat taal leven! Motiveer studenten met aantrekkelijke en gevarieerde opdrachten én zorg dat ze goed voorbereid zijn voor het examen. Twee belangrijke speerpunten voor het nieuwe NU Nederlands waar samen met docenten, auteurs en klantpanels hard aan gewerkt wordt.

Vanaf januari 2022 verschijnt de nieuwe 3e editie van NU Nederlands:

  • 2F/3F verschijnt in 2022

  • 1F/2F verschijnt vanaf 2023

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen?

resource-not-found

START met ontdekken

Ontwikkelingen in het onderwijs zijn in een stroomversnelling geraakt. Ontdek met Noordhoff START hoe het onderwijs van morgen eruit kan zien. Ervaar hoe je de online mogelijkheden het beste kunt integreren in jouw les.

Kijk op START >>

Met NU Nederlands kun je kiezen

Digitaal, boek of beide

Bepaal zelf hoe je wilt werken: digitaal, uit een boek of met een combinatie van beide. Ontdek wat werkt, voor jou én je studenten.
Proeflicentie aanvragen

Digitaal lesmateriaal

Een overzichtelijke online leeromgeving met online voortgangsmonitor. Vol met (interactieve) opdrachten en uitleg, woordenschattrainers en oefentoetsen om je studenten optimaal te begeleiden.

Boek

Het boek heeft een heldere structuur en krachtige didactiek. Nieuwsgierig? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

Blended

Met NU Nederlands kun je kiezen: of volledig digitaal werken of een combinatie van boek en digitaal.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

2e editie

In deze nieuwe 2e editie kies je voor een heldere stuctuur en vormgeving en een krachtige didactiek. Persoonlijke leerroutes, examentraining en online opdrachten zorgen ervoor dat al meer dan 100.000 studenten enthousiast gebruik maken van NU Nederlands.
resource-not-found

Leerwerkboek 1F/2F deel A, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Leerwerkboek 2F deel A, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Leerwerkboek 3F deel A, Hoofdstuk 2

resource-not-found

Assortiment en prijzen

Met de generieke methoden van Noordhoff mbo kun je kiezen: of volledig digitaal werken of een combinatie van boek en digitaal. Ieder niveau heeft twee leerwerkboeken (deel A en deel B). Er zijn boeken voor niveau 1F, 2F en 3F. Werk je alleen online dan heb je toegang tot alle niveaus.

Kies je voor een online licentie? Er zijn licenties beschikbaar met een duur van 1 jaar, 2 jaar of 4 jaar.

Vraag de assortimentslijst 2020/2021 aan >>

resource-not-found

NU Nederlands online

De digitale leeromgeving van NU Nederlands is een overzichtelijke leeromgeving met online voortgangsmonitor. Vol met (interactieve) opdrachten en uitleg, instaptoetsen, oefentoetsen en trainers om je studenten optimaal te begeleiden. Studenten hebben toegang tot alle opdrachten op de niveaus 1F/2F, 2F en 3F. 

Uit de digitale Oefentoetsen volgt een studie-advies op maat: de student krijgt extra opdrachten en extra uitleg om zichzelf te verbeteren. Ook is er uitgebreide examentraining en 3F-plusmateriaal voor aansluiting op het hbo. Voor de student die de stof al beheerst is er een korte route uitgezet.

Nu werken met deze methode betekent straks optimaal voorbereid de beroepspraktijk in.


Lees hoe jij en jouw studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal van de NU-methoden.

Toegang voor docent en student

resource-not-found

Toegang Docent

Het docentenmateriaal van NU Nederlands bestaat uit het materiaal voor de student en specifieke informatie voor de docent. Het is alleen gratis als studenten op jouw schoollocatie over een licentie voor het lesmateriaal beschikken. Met je docentlicentie heb je toegang tot het digitale lesmateriaal op alle niveaus. Verder heb je toegang tot handleidingen en toetsen, kun je resultaten monitoren en kun je eenvoudig uw eigen materiaal toevoegen.

Docentlicentie bestellen - Als docent krijg je toegang tot de online leeromgeving via de methodesite. Elke docent moet individueel een licentie aanvragen. Daarvoor is het docentnummer nodig waarmee je bij ons geregistreerd staat. Je bestelt jouw eigen docentlicentie eenvoudig in de  online catalogus  van Noordhoff. In  bijgaande handleiding  vind je de instructies voor het krijgen van toegang tot het digitale lesmateriaal en de instructie voor het aanmaken van een account.

Docentlicentie bestellen >>

resource-not-found

Toegang student

Is je school aangesloten op de Educatieve Contentketen (ECK)? Op deze pagina  kun je checken of jouw school een zogeheten ECK-school is.

Handleiding generieke methoden - Voor studenten is er een stap-voor-stap handleiding die uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal. 

Route voor ECK–scholen - Studenten bestellen het leermateriaal bij een distributeur. Het lesmateriaal is beschikbaar via de ELO (elektronische leeromgeving) van jouw school.

Route voor niet-ECK-scholen - De distributie en toegang lesmateriaal van jouw studenten gaat via een activeringscode. Daarna ontvangen studenten van de distributeur per mail of als drager bij het boek een activatiecode. Studenten kopen het leermateriaal bij een lokale boekhandel: de activeringscode zit bij het boek.

Bestellingen van studentlicenties door de school - Wil je alle studentlicenties centraal bestellen? Dat kan via  dit bestelformulier .

 Ook bij Nederlands

Oefenen en trainingen

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Gericht oefenen voor de centrale examens. De examentrainer geeft studenten inzicht in hun niveau. Zo weten ze welke onderdelen ze al beheersen en welke onderdelen nog aandacht vragen.

resource-not-found

Leer alles over

NU Nederlands

Gratis online training

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze klantenservice ook

Met algemene vragen, bijvoorbeeld over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.Klantenservice

Kunnen we je helpen?