De Bosatlas

Begrijp de wereld

icon Educatief icoon
icon Duidelijk en simpel
icon Constante verbetering
resource-not-found

De Bosatlassen

Naar welke Bosatlas ben je op zoek?

Selecteer een product
resource-not-found

Ben jij aardrijkskundedocent? Dan krijg jij de primeur!

NIEUW! De Grote Bosatlas zoals je hem nog nooit hebt gezien!

De Grote Bosatlas vernieuwt op papier én digitaal. Hoe en wat laten we nog even in het midden, maar wat vast staat is dat het helemaal anders wordt! Jij krijgt de primeur! Houd daarom de Bosatlas.nl in de gaten.

NIEUW! De Bosatlas van weer en klimaat

De Bosatlas van weer en klimaat laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden, op feestdagen en op sportevenementen. Zo is de kans op een Elfstedentocht en de kans op een kerst met temperaturen boven de 10 graden groter dan een witte kerst. Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat? Daarnaast is er ruime aandacht voor klimaatverandering en de rol van mens en natuur hierbij. Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel.

Ontdek De Grote Bosatlas

De meest spannende editie van De Grote Bosatlas ooit: de meest recente 55e editie. De vertrouwde Grote Bosatlas is volledig geactualiseerd en aangepast aan de nieuwe exameneisen. Maar het is ook de eerste schoolatlas die volledig digitaal is verschenen: praktisch, en een krachtig hulpmiddel bij het leren van atlas- en kaartvaardigheden en het verrijken van de les!

De wereld van kaarten op één plek

De Bosatlas online

De Bosatlas Online is een krachtige tool voor het verlevendigen van je aardrijkskundeles. Dit schooljaar is De Bosatlas Online gratis beschikbaar voor jou en jouw leerlingen.

Naar gratis online activeringcodes

Eenvoudige navigatie en kaartlagen

Alle kaarten zijn eenvoudig te vinden en laag voor laag op te bouwen. Je volgt de opbouw van de inhoudsopgave van de papieren atlas of je zoekt op trefwoord.

Projecteer kaarten afzonderlijk of naast elkaar

Alle kaarten uit De Bosatlas kun je afzonderlijk of naast elkaar op het digibord of op het beeldscherm projecteren. Ook is het mogelijk om één thema in verschillende gebieden te vergelijken.

Atlas- en kaartvaardigheden

Speciaal voor jouw leerlingen. Leren werken met de atlas en kaartleesvaardigheid opdoen. Er zijn vele honderden mogelijkheden om kaartinformatie te verrijken.

Gratis licentie bij Grote en Kleine Bosatlas

Je regelt gemakkelijk zelf je toegang tot De Bosatlas Online door het gebruiken van de activeringscode. Ook voor je leerlingen is het komend schooljaar de leerlinglicentie geheel kosteloos. De licenties zijn gratis toegankelijk t/m 1 augustus 2022.


Docenten


Leerlingen

resource-not-found
De Bosatlas van de duurzaamheid

De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft, bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en tekort aan zoet water.

Speciaal voor het onderwijs: een lespakket van zestien lessen. Bij iedere les is een handleiding opgenomen voor de docent, met achtergrondinformatie en praktische tips.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?