Noordhoff.nl     Bosatlas

De Bosatlas

Begrijp de wereld

icon Educatief icoon
icon Duidelijk en simpel
icon Constante verbetering
resource-not-found

De Bosatlassen

Naar welke Bosatlas ben je op zoek?

Selecteer een product
resource-not-found
Maak een reis door de eeuwen heen

Van 2 maart tot 16 juli 2023 toont het Allard Pierson in Open kaart – van atlas tot streetmap zeven eeuwen cartografie in Nederland en werpt een blik in de toekomst. De Bosatlas heeft een belangrijke rol in deze tentoonstelling. Aan de hand van papieren Bosatlaskaarten uit verschillende periodes, maar ook met de interactieve digitale kaarten, maken de bezoekers een reis door verschillende eeuwen van Bosatlascartografie. Speciaal voor scholen is er een rijk onderwijsprogramma over de stijging van de zeespiegel.

150 Kamerleden ontvangen de 56ste editie van De Grote Bosatlas

Donderdag 31 maart ontvangen alle 150 Tweede Kamerleden een exemplaar van de allernieuwste editie van De Grote Bosatlas, symbolisch uitgereikt door Roy Helmerhorst, aardrijkskundedocent van het jaar. De thema’s in deze 56ste editie – van de energietransitie tot migratiestromen en watermanagement – zijn namelijk niet alleen nauw verbonden met het vak aardrijkskunde, maar spelen ook een rol in de dagelijkse politiek.

De Grote Bosatlas FLEX

Maak kennis met De Grote Bosatlas FLEX, de perfecte mix van boek en online! Met een gepersonaliseerde leeromgeving voor de docent en de leerling en de nieuwe Grote Bosatlas 56e editie voor in de klas.

Lees meer over De Grote Bosatlas FLEX »

Op 22 maart 2023 heeft Marjolein Merx laten zien waarom de combinatie van de papieren atlas en Bosatlas Online zo sterk is.
Kijk het webinar hier terug »

De Bosatlas van weer en klimaat

De Bosatlas van weer en klimaat laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden, op feestdagen en op sportevenementen. Zo is de kans op een Elfstedentocht en de kans op een kerst met temperaturen boven de 10 graden groter dan een witte kerst. Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat? Daarnaast is er ruime aandacht voor klimaatverandering en de rol van mens en natuur hierbij. Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel.

resource-not-found

De Bosatlas van de duurzaamheid

De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft, bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en tekort aan zoet water.

Speciaal voor het onderwijs: een lespakket van zestien lessen. Bij iedere les is een handleiding opgenomen voor de docent, met achtergrondinformatie en praktische tips.

Bosatlas Online bij 55e editie verdwijnt per 1 augustus 2022

De afgelopen jaren heb je gratis gebruik kunnen maken van de digitale omgeving van De Grote Bosatlas 55e editie. Deze is inmiddels verouderd en past niet meer bij de wensen van deze tijd. Dit voorjaar verschijnt de nieuwe, 56e editie van De Grote Bosatlas met een vernieuwde digitale omgeving: De Grote Bosatlas FLEX. Daarom wordt vanaf 1 augustus 2022 de digitale omgeving bij De Grote Bosatlas 55e editie niet meer aangeboden.

Wil je volgend schooljaar Bosatlas Online blijven gebruiken? Kies dan voor een De Bosatlas 56e editie FLEX:

  • Toegang tot de volledig nieuwe Bosatlas Online

  • Per 10 licenties één Grote Bosatlas 56e editie cadeau

En als je komend schooljaar start met De Grote Bosatlas FLEX, dan ontvang je in het eerste jaar nog eens 25% korting op de licentieprijs. En werk je met buiteNLand FLEX? Dan kun je gemakkelijk overstappen op het extra voordelige combi-arrangement.

Meer weten of kosteloos proberen?

resource-not-found

Digitale tentoonstelling Bosatlassen 1877-1939

Ter gelegenheid van het 140 jaar bestaan van De Bosatlas is er in samenwerking met de Universiteit Utrecht gewerkt aan het inzichtelijk maken van een bijzondere digitale collectie Bosatlassen. De digitale tentoonstelling Bosatlassen: de wereld in beeld (1877-1939) biedt een prachtig overzicht van alle vooroorlogse edities van de Bosatlas, de belangrijkste schoolatlas van Nederland gedurende de afgelopen anderhalve eeuw.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice