De Bosatlas

Begrijp de wereld

icon Educatief icoon
icon Duidelijk en simpel
icon Constante verbetering
resource-not-found

De Bosatlassen

Naar welke Bosatlas ben je op zoek?

Selecteer een product

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

Vrijheid en onvrijheid in kaart en beeld

Het verhaal van De Tweede Wereldoorlog in de unieke Bosatlasaanpak. Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog zien op een nieuwe manier. 

  • Botsing van ideologieën in het interbellum

  • Inval, collaboratie, verzet, holocaust, oorlog in Nederlands-Indië, bevrijding

  • Dekolonisatie, Koude Oorlog, vredesmissies, Srebrenica, herdenken en vieren


Ga naar De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog >>

Ontdek De Grote Bosatlas

De meest spannende editie van De Grote Bosatlas ooit: de meest recente 55e editie. De vertrouwde Grote Bosatlas is volledig geactualiseerd en aangepast aan de nieuwe exameneisen. Maar het is ook de eerste schoolatlas die volledig digitaal is verschenen: praktisch, en een krachtig hulpmiddel bij het leren van atlas- en kaartvaardigheden en het verrijken van de les!

De wereld van kaarten op één plek

De Bosatlas online

De Bosatlas Online is een krachtige tool voor het verlevendigen van je aardrijkskundeles. Dit schooljaar is De Bosatlas Online gratis beschikbaar voor jou en jouw leerlingen.

Naar gratis online activeringcodes

Eenvoudige navigatie en kaartlagen

Alle kaarten zijn eenvoudig te vinden en laag voor laag op te bouwen. Je volgt de opbouw van de inhoudsopgave van de papieren atlas of je zoekt op trefwoord.

Projecteer kaarten afzonderlijk of naast elkaar

Alle kaarten uit De Bosatlas kun je afzonderlijk of naast elkaar op het digibord of op het beeldscherm projecteren. Ook is het mogelijk om één thema in verschillende gebieden te vergelijken.

Atlas- en kaartvaardigheden

Speciaal voor jouw leerlingen. Leren werken met de atlas en kaartleesvaardigheid opdoen. Er zijn vele honderden mogelijkheden om kaartinformatie te verrijken.

Gratis licentie bij Grote en Kleine Bosatlas

U regelt gemakkelijk zelf uw toegang tot De Bosatlas Online door het gebruiken van de activeringscode. Ook voor uw leerlingen is het komend schooljaar de leerlinglicentie geheel kosteloos. De licenties zijn gratis toegankelijk t/m 1 augustus 2022.


Docenten


Leerlingen

resource-not-found
De Bosatlas van de duurzaamheid

De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft, bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en tekort aan zoet water.

Speciaal voor het onderwijs: een lespakket van zestien lessen. Bij iedere les is een handleiding opgenomen voor de docent, met achtergrondinformatie en praktische tips.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?