Noordhoff.nl   Middelbaar beroepsonderwijs   Keuzedelen     NU Voorbereiding HBO

Middelbaar onderwijs

NU Voorbereiding hbo

Geeft inzicht in effectief studeren bij een hbo-opleiding.

1e druk

icon Wisselwerking boek – online omgeving
icon Gericht op realiseren van het portfolio
icon Geschikt voor alle mbo-opleidingen
resource-not-found
resource-not-found

De kracht van NU Voorbereiding hbo

Willen jouw studenten naar het hbo? Dan moeten ze goed uitzoeken wat ze willen en wat ze kunnen. Wat zijn de struikelblokken? Hoe leren ze om zelfstandig en in projectgroepen te werken? Daarnaast leren ze met deze uitgave ook hoe je effectief studeert, hoe je informatie verzamelt en wat er allemaal komt kijken bij hbo-studiemateriaal en toetsing.

NU Voorbereiding hbo bevat uitleg over het kiezen van een hbo-vervolgopleiding en uitleg over de benodigde studievaardigheden. Die uitleg wordt steeds afgewisseld met opdrachten om stappen te zetten in het keuzeproces en opdrachten om studievaardigheden te oefenen.

resource-not-found
Kenmerken NU Voorbereiding hbo

NU Voorbereiding hbo is bedoeld voor studenten van alle studierichtingen. Het bevat daarom voorbeelden uit diverse domeinen met verwijzingen naar keuzedelen over specifieke voorkennistekorten zoals rekenen en taal. Verder zijn er paragrafen opgenomen over het doen van onderzoek, het rapporteren van projectresultaten en de samenwerking in teams.

Er is veel aandacht voor de aansluiting op de leefwereld van mbo-studenten. De uitgave bevat filmpjes, voorbeelden en tests, hierbij kunnen de docent en medestudenten resultaten bespreken en feedback geven.

  • De uitgave helpt studenten bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding

  • De student oefent zijn studievaardigheden

  • Resultaat is een portfolio

resource-not-found
Maken portfolio

Het maken van een portfolio voor de keuze van een hbo-opleiding is verwerkt in een doorlopende serie opdrachten in de acht thema’s. De bedoeling is dat elke student na dit keuzedeel een eigen portfolio heeft van zijn of haar stappen in het keuzeproces en de verworven studievaardigheden.

Zo kan de student gedocumenteerd laten zien wat zijn of haar motivatie is en hoe de voorbereiding op een succesvolle start van de nieuwe opleiding is verlopen. Een student kan dit nodig hebben bij binnenkomst in het hbo en de eventuele selectie door het hbo voorafgaand daaraan.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor NU Keuzedelen mbo.

1e editie

NU Voorbereiding HBO bevat uitleg over het kiezen van een hbo-vervolgopleiding en uitleg over de benodigde studievaardigheden. Die uitleg wordt steeds afgewisseld met opdrachten om stappen te zetten in het keuzeproces.

resource-not-found

Leerwerkboek niveau 3/4, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Assortiment en prijzen

Op zoek naar juiste titels, IBSN’s en prijzen?

We maken het je graag gemakkelijk. Hier vind je onze assortimentslijst van 2024 met alle informatie die je nodig hebt.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze klantenservice ook
Met algemene vragen, bijvoorbeeld over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van NU Voorbereiding hbo zelf inzien en beoordelen?