Basisonderwijs

Wijzer! Aardrijkskunde

Een reis door de wereld
Groep 5 t/m 8 Samenhang tussen de zaakvakken door verbindende thema's met SamenWijzer!
icon In elk hoofdstuk een topografieles
icon Heldere structuur en eenvoudige lesorganisatie
icon Alle lesstof in één leerwerkboek of op de tablet
resource-not-found
Leert kinderen alles over de wereld

Wijzer! Aardrijkskunde brengt de wereld in de klas, met panoramische kijkplaten, voorleesverhalen en animaties op het digibord. De methode prikkelt de nieuwsgierigheid, brengt kennis en begrippen bij en laat kinderen die toepassen. In elk hoofdstuk vind je een topografieles met de Bosatlas.

De 20 basislessen zijn kerndoeldekkend. Je kunt deze uitbreiden met activerende taken en 'SamenWijzer!-lessen'. In deze vakoverstijgende lessen wordt verbinding gelegd tussen geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. De activerende taken geven een concrete invulling aan het abstracte begrip ‘21ste-eeuwse vaardigheden’. Ze zijn uitdagend en doen een beroep op het probleemoplossend vermogen van de leerlingen. Dit geeft ruimte voor ieders talent.

Opbrengstgericht werken door helder gestructureerde lessen en expliciete leerdoelen

Gebruiksgemak, overzicht en houvast

resource-not-found

Structuur geeft kinderen en leerkrachten houvast. Kinderen werken prettig en overzichtelijk in één leerwerkboek. Wijzer! Aardrijkskunde is ook geheel digitaal beschikbaar.

Elk hoofdstuk is op dezelfde manier opgebouwd. De stappen van de les volgen elkaar logisch op. Een les begint altijd met de leerdoelen en sluit af met een terugblik op het leerproces. De leerprestaties van de leerlingen verbeteren zo systematisch en doelgericht en de effectiviteit van het onderwijs wordt daarmee verhoogd.

Een les moet gemakkelijk gegeven kunnen worden. Daarom is er een complete en heldere handleiding. Met het digibord word je gemakkelijk door de stappen van de les gevoerd.

Zichtzending aanvragen

Beoordeel zelf

Lesmateriaal bekijken

resource-not-found

Wijzer! Aardrijkskunde, Leerwerkboek Groep 6

resource-not-found

Wijzer! Aardrijkskunde Handleiding Groep 6

resource-not-found

Wijzer! Opzoekboekje

Leer de methode beter kennen

Nieuwsgierig naar meer?

resource-not-found

Eén overzichtelijke brochure voor Wijzer! De Serie

Methodebrochure Wijzer! Aardrijkskunde

Lees meer over Wijzer! Aardrijkskunde én Wijzer! De Serie in deze compacte methodebrochure. Inhoud en didactiek, opbouw en structuur, en de soorten lessen binnen de zaakvakken komen allemaal aan bod.

resource-not-found

In ongeveer 45 minuten kennismaken met Wijzer! De Serie?

Webinar Wijzer! De Serie

Natasja Derksen-Hoekstra, methodespecialist basisonderwijs, vertelt je in deze webinar over de belangrijkste kenmerken en de online leeromgeving van de zaakvakkenmethoden Wijzer! De Serie.

Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken.

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?