Skip to Content

Benut de volle kracht
van blended leren 
met FLEX!

Bekijk hier welke methodes vanaf schooljaar 2020/2021 beschikbaar zijn in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

 

Uitgelicht

Klaar voor de toekomst met de leermiddelen van nu!

De lesmethodes van Noordhoff bieden je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Beide hebben voordelen op specifieke gebieden. Jij kiest hoe je ze wilt inzetten.

Eenvoudig differentiëren

Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan.
Met de gepersonaliseerde leeromgeving van Noordhoff heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo haal je het beste uit iedere leerling en houd je het overzicht.

In de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving werkt iedere leerling op zijn eigen niveau. In de paragrafen zijn leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Daarbij vormt de doorlopende leerlijn de basis: we hebben gekeken op welke punten op de leerlijn we extra hulp kunnen toevoegen voor leerlingen die de stof lastig vinden of extra uitdaging voor de leerlingen voor wie het makkelijk is.

Meer informatie over de leerroutes? Bekijk dan dit filmpje

"De leerroutes zijn perfect! Zo bereikt iedere leerling via zijn eigen geautomatiseerde leerroute het juiste einddoel" - Gebruikersonderzoek 2018

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van directe, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren.

"Je kunt gelijk zien wat je goed of fout had! Dus dat kun je bij de volgende vraag gelijk gebruiken." - Leerling Tabor College in Hoorn

 

 

Meer inzicht door de resultatenpagina's

Met de informatie uit de resultatenpagina's kunje als docent je leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo geef je de leerling het eigenaarschap over het leren en houd je als docent het overzicht en de regie.

 

"Het dashboard is prachtig. Het geeft veel informatie over de voortgang van leerlingen." - Docent tijdens pilot.

 

 

Formatief evalueren: 
Meer weten, minder toetsen

180 toetsen, dat is het aantal dat leerlingen in het voortgezet onderwijs gemiddeld per jaar moeten maken. Dat is bijna elke schooldag een toets! Kan dat ook anders? De gepersonaliseerde leeromgeving bevat veel elementen waarmee leerlingen kunnen laten zien wat goed gaat en wat nog niet. Dat maakt een overgang van summatief naar formatief evalueren mogelijk: van toetsen voor een cijfer naar toetsen om te laten zien wat je al kunt.
Cruciaal bij formatief evalueren is dat het eigenaarschap bij de leerling ligt. De activiteiten die de leerling onderneemt, bepalen hoe hij leert. Hoe draagt de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving hieraan bij? Een greep uit het lesmateriaal laat de veelheid aan mogelijkheden zien.

 • De leerdoelen vormen het startpunt van het leerproces.
 • De rijke inhoudelijke feedback helpt de leerlingen om verder.
 • Videouitleg bij de theorie: leerlingen kiezen zelf hoe ze de lesstof willen verwerken.
 • Evalueren met de oefentoets, gevolgd door studieadvies op maat.
 • De overzichtelijke resultatenpagina's.

"We willen bereiken dat de leerling via de geautomatiseerde leerroutes bij het juiste einddoel komt,
daar waar hij thuishoort." - Teamleider RSG Levant in Zeewolde

Gepersonaliseerd leren 

Wil je u meer weten over gepersonaliseerd leren?

Alle mogelijkheden op een rij   
Leerroutes, voorleesfunctionaliteit, videouitleg… het is er allemaal in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.
Wil je weten wat er met ingang van schooljaar 2019/2020 per methode beschikbaar is?

 

 

FLEX: de ideale mix

Met een FLEX-methode benut je de volle kracht van blended leren. Altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden, gecombineerd met gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix


Welk pakket past bij jouw school? 

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten

 

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie FLEX-methoden

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bekijk de prijsoverzichten >>

  • Stel zelf jouw pakket samen uit ons volledige aanbod.


   

   

   

   

   

   

   


  Bekijk de prijsoverzichten >>

   

Examensprint

De snelste weg naar het Examen met Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Met Examensprint kunnen jouw leerlingen rustig oefenen in de vertrouwde omgeving. Van tevoren gericht oefenen met wat je nog niet helemaal onder de knie hebt geeft leerlingen vertrouwen. En het is natuurlijk prettig voor de eindexamenkandidaat om te weten wat je allemaal al wél kunt. Zodat jouw leerlingen vol vertrouwen het examen tegemoet gaan!

Examensprint

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij de methode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

Noordhoff Academy

Noordhoff Academy biedt trainingen en opleidingen aan in het voortgezet onderwijs - voor professionals, door professionals. Er zijn zowel online als klassikale mogelijkheden. De online trainingen zijn gratis te volgen en ondersteunen je om de methode van Noordhoff en de digitale omgeving optimaal te gebruiken. De klassikale trainingen en opleidingen worden door vakspecialisten gegeven en hebben een meer praktische insteek en persoonlijke begeleiding.

Bekijk nu snel de website www.noordhoffacademy.nl en schrijf je gelijk in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Noordhoff Academy

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Wij staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Of heb je een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met je in contact!

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag al je vragen.

Wij staan voor je klaar!

 

Docentenpanel: samen met docenten en leerlingen!

De nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving van Noordhoff is niet zomaar tot stand gekomen. We hebben deze samen met docenten en leerlingen ontwikkeld en uitgeprobeerd. In 42 concepttesten, 20 schoolpleintests en pilots met meer dan 3000 leerlingen en 70 docenten hebben we de nieuwe leeromgeving uitgedacht, bijgesteld en verder ontwikkeld.

Op dit moment werken er dagelijks ruim 70.000 leerlingen in deze nieuwe leeromgeving. Op basis van de feedback van deze leerlingen en hun docenten ontwikkelen we verder.

Wil je ook meedenken over onze leeroplossingen? Meld je dan aan voor ons docentenpanel!

Hoe werkt het?

Het docentenpanel van Noordhoff bestaat uit ruim 200 docenten in het voortgezet onderwijs, van alle vakken. Meedenken kan op verschillende manieren: via schriftelijk onderzoek, via pilots bij jou op school of via deelname aan klankbordgroepen.

Al onze leermiddelen en leeroplossingen zijn door docenten en leerlingen uitgebreid getest en geëvalueerd.

 

Carmel - FLEX

Bekijk hier het speciale aanbod voor de Carmel-scholen. Dit jaar hebben alle docenten die werken bij Carmel een unieke kans door de LiFo-aanbesteding: alle docenten mogen namelijk een nieuwe methodekeuze maken.

Speciaal voor Carmel biedt Noordhoff FLEX. Altijd up-to-date, toegang tot onze digitale leeromgeving én elk jaar een nieuw boek dat uw leerlingen mogen houden als naslagwerk. Profiteer van de voordelen en kies voor FLEX!

 

Carmel - FLEX

Nieuws