Noordhoff.nl     Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Motiveren en activeren

icon Het grootste aanbod
icon Doorlopende leerlijnen
icon Aansluiten bij interesses
resource-not-found

Onze lesmethoden

Voor welk vak zoek je een lesmethode?

Selecteer een vak

Goed onderwijs geeft ieder kind kansen op een geslaagde toekomst.

Voortgezet onderwijs

Noordhoff werkt dag in dag uit aan leeroplossingen voor het voortgezet onderwijs om het beste uit leerlingen, docenten en schoolleiders te halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak. Dagelijks leren en werken meer dan 1,1 miljoen leerlingen, docenten en schoolleiders met onze producten, en daar zijn we trots op.

Lezen = leren

Lezen en leren. Slechts één letter verschil, een letter met enorme gevolgen. Want lezen is essentieel om te leren, bij alle vakken! Wij werken samen met wetenschappers, vakdidactici en jou, dé expert in lesgeven, aan een leesvaardige toekomst. Voor iedereen.

resource-not-found
Goed van start met het lesmateriaal

Wij helpen je graag om goed van start te gaan met het lesmateriaal. In de goed-van-start-checklist lees je hoe je een Noordhoff-docentaccount aanmaakt, hoe je toegang krijgt tot het docentenpakket en hoe je je online licentie activeert. Daarnaast vind je rondleidingen door de online omgeving, zodat je snel aan de slag kunt met het lesmateriaal.

resource-not-found
Heb jij je Docentenpakket al besteld?

Om goed van start te gaan in het nieuwe schooljaar is het van belang dat je een Docentenpakket bestelt. Hiermee hebben jij en je collega’s uit je vaksectie toegang tot al het lesmateriaal van je leerlingen en volg je je leerlingen eenvoudig via de resultatenpagina’s. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, e-books, practicumwerkbladen, uitwerkingen, KTI-gecertificeerde toetsen en werkplanners bij de methode.

resource-not-found
Releases en edities komend schooljaar


We vernieuwen alleen als het zinvol is. Dan brengen we een nieuwe release of editie uit. We geven duidelijk en op tijd aan wat er verandert en -net zo belangrijk- welke invloed dat heeft op je dagelijkse lespraktijk.

Persoonlijke digitale leeromgeving

Haal het beste in je leerlingen naar boven met de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff voor het voortgezet onderwijs. De online leeromgeving maakt het mogelijk om iedere leerling op zijn of haar eigen niveau en tempo te laten werken. Met de resultatendasboards houd jij als docent altijd de regie.


Bekijk hier de mogelijkheden.

resource-not-found
Partner voor schoolleiders

Als schoolleider sta je voor flinke uitdagingen. Persoonlijk leren. Toetsing. De professionalisering van je docenten. Nieuwe leermiddelen. Hoe speel jij in op grote vragen in onderwijsvernieuwing? Noordhoff is partner voor schoolleiders. We bieden je advies, trainingen en hulp bij de implementatie van nieuwe methodes. Zo vinden we samen passende antwoorden, voor de onderwijskwaliteit op jouw school.


Klaar om vooruit te denken? Noordhoff brengt je verder.

resource-not-found
Proefles lesmethode

Wil je in de praktijk ervaren of een van onze lesmethoden past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found
💙💛Gratis toegang tot Oekraïens lesmateriaal voor vluchtelingenkinderen

Zijn er bij jouw school Oekraïense vluchtelingenkinderen aangemeld? Of ken je Oekraïense kinderen die lesmateriaal nodig hebben? Er is voor hen gratis lesmateriaal in hun eigen taal beschikbaar! Via een project van de European Education Publishers Association helpen wij lesmateriaal van de Oekraïense educatieve uitgeverij Ranok te delen, zodat deze kinderen hun opleiding in deze situatie kunnen voortzetten.

Scholen, leerlingen en hun ouders kunnen via onze site gratis digitale exemplaren downloaden van meer dan 160 Oekraïense boeken voor basis- en voortgezet onderwijs. De boeken zijn goedgekeurd door het Oekraïense Ministerie van Onderwijs.

We hopen dat deze leermiddelen veel scholen, leerkrachten en docenten in Nederland zullen bereiken, zodat zij leerlingen uit Oekraïne kunnen helpen!

resource-not-found
Nationaal Programma Onderwijs

De wereld van onderwijs is in ontwikkeling. Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) geeft hier met de menukaart richting aan - van leerachterstanden tot eerlijke kansen, van klassikaal lesgeven tot persoonlijk onderwijs. Duurzame ontwikkelingen waar elke school nu mee te maken heeft en waar we samen verantwoordelijk voor zijn. Maar hoe geef je vorm aan de effectieve interventies? Hoe zorg je dat elke leerling boven zichzelf uitstijgt? Wij brengen je verder, zodat iedereen het onderwijs krijgt dat hij verdient.


Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen?

resource-not-found

Actueel lesmateriaal

FLEX: met impact en passie


Lesgeven zoals jij wilt - 
Soms met een boek, soms digitaal. Bepaal zelf de combinatie die werkt voor jou én voor je leerlingen. Geef les zoals jij wilt, aangepast aan de individuele behoeften van je leerlingen.  


Haal het beste uit je leerlingen - 
Op basis van wetenschappelijke inzichten en ervaringen van onze gebruikers ontvang je de juiste ingrediënten om ons lesmateriaal vorm te geven. Jij kiest vervolgens de ideale mix voor jouw leerlingen.


Altijd up-to-date met de wetenschap als uitgangspunt - 
Kwaliteit van lesmateriaal staat bij ons bovenaan. We maken ons materiaal steeds beter met feedback van leerlingen, docenten en (geanonimiseerde) data uit de online leeromgeving.

Betaalbaar & behulpzaam

Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Bestelinformatie FLEX-methoden

Meer informatie

Bestellen

resource-not-found

Bestellen of een beoordelingspakket aanvragen

Bestelinformatie

Wil je producten van één of meerdere methode(n) bestellen of deze op de leermiddelen /boekenlijst zetten? Bekijk de bestelinformatie per methode.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Klassikale training

Digitaal van start met Noordhoff

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal! In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil jij weten hoe? Volg dan de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Open opleiding

Opleiding tot Toetsexpert

Word dé Toetsexpert van jouw school! Leer tijdens de vierdaagse opleiding hoe je écht goede toetsen maakt, sterk toetsbeleid opstelt en de kwaliteit waarborgt. Met mogelijkheid tot NVE-certificering.

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden
resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice