Skip to Content

Voortgezet onderwijs

Noordhoff werkt dag in dag uit aan leermiddelen voor het voortgezet onderwijs die het beste uit leerlingen en docenten halen. Dat doen we met oog voor de toekomst en passie voor ons vak. Daartoe ontwikkelen wij innovatieve leeroplossingen voor elk niveau. Dagelijks leren en werken meer dan 1 miljoen leerlingen en 60.000 docenten met onze leermiddelen, en daar zijn we trots op.

In de digitale leeromgeving zie ik precies wat leerlingen al gedaan hebben. Op basis daarvan kan ik makkelijker differentiëren en de leerlingen beter begeleiden bij specifieke hulpvragen.

Henrike Deisz
Docente aardrijkskunde, Beatrix College in Tilburg

Bekijk hier welke methodes vanaf schooljaar 2020/2021 beschikbaar zijn in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

 

Uitgelicht

 

Eenvoudig gepersonaliseerd leren in de digitale leeromgeving 

Met de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je direct inzicht in de prestaties en voortgang van je leerlingen. Zo haal je het beste uit iedere leerling naar boven en werkt iedereen op zijn of haar eigen niveau.
 
Daarnaast biedt de digitale leeromgeving verschillende functionaliteiten om jou en de leerlingen te ondersteunen bij het leren. Met NU Actueel heb je altijd actueel lesmateriaal, Examensprint biedt digitaal examenmateriaal om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens en met het adaptieve overhoorprogramma Slim Stampen scoren leerlingen gemiddeld 2 punten hoger. 
 
Met de persoonlijke digitale leeromgeving geef je de leerlingen het eigenaarschap over het leren en houd je als docent het overzicht en de regie.  
 
Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de verschillende functionaliteiten van de persoonlijke digitale leeromgeving eruit zien.
 
Benieuwd hoe de functionaliteiten van de gepersonaliseerde leeromgeving er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren? 
 

Video's Persoonlijke Digitale leeromgeving

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

SlimStampen

SlimStampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Formatief evalueren

Meer weten, minder toetsen
180 toetsen, dat is het aantal dat leerlingen in het voortgezet onderwijs gemiddeld per jaar moeten maken. Dat is bijna elke schooldag een toets! Kan dat ook anders? De gepersonaliseerde leeromgeving bevat veel elementen waarmee leerlingen kunnen laten zien wat goed gaat en wat nog niet. Dat maakt een overgang van summatief naar formatief evalueren mogelijk: van toetsen voor een cijfer naar toetsen om te laten zien wat je al kunt.

Cruciaal bij formatief evalueren is dat het eigenaarschap bij de leerling ligt. De activiteiten die de leerling onderneemt, bepalen hoe hij leert. Hoe draagt de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving hieraan bij? Een greep uit het lesmateriaal laat de veelheid aan mogelijkheden zien.

 • De leerdoelen vormen het startpunt van het leerproces.
 • De rijke inhoudelijke feedback helpt de leerlingen om verder.
 • Videouitleg bij de theorie: leerlingen kiezen zelf hoe ze de lesstof willen verwerken.
 • Evalueren met de oefentoets, gevolgd door studieadvies op maat.
 • De overzichtelijke resultatenpagina's.

"We willen bereiken dat de leerling via de geautomatiseerde leerroutes bij het juiste einddoel komt,
daar waar hij thuishoort." - Teamleider RSG Levant in Zeewolde

Formatief evalueren

Wil je meer weten over gepersonaliseerd leren?

Alle mogelijkheden op een rij   
Leerroutes, voorleesfunctionaliteit, videouitleg… het is er allemaal in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. Wil je weten wat er vanaf schooljaar 2019/2020 per methode beschikbaar is?

Wil je meer weten over gepersonaliseerd leren?

FLEX: de ideale mix

Met een FLEX-methode benut je de volle kracht van blended leren. Altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden, gecombineerd met gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Bestelinformatie FLEX-methoden

FLEX: de ideale mix

Examensprint

De snelste weg naar het Examen met Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Werk je met onze nieuwe digitale omgeving? (methode.digitaal.noordhoff.nl)
Dan heb je als docent automatisch toegang tot Examensprint. Dit kun je hier checken. Jouw leerlingen hebben toegang als ze gebruik maken van de digitale leeromgevingen van de methode. Maken jouw leerlingen nog geen gebruik van de digitale leeromgeving dan kan je de licenties gratis bestellen via jouw leermiddelen distributeur

Werk je met niet met onze nieuwe digitale omgeving? (methode.online.noordhoff.nl)
Dan heb je als docent niet de mogelijkheid om je leerlingen digitaal te monitoren. Je leerlingen kunnen wel gratis gebruik maken van Examensprint

Examensprint

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij de methode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Onze methodes bieden alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden en of je hier komend schooljaar gebruik van kunt maken? 

Digitaal toetsen

Noordhoff Academy - onze trainingen

Begin je met één van onze methoden en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van een van onze methoden en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Noordhoff Academy - onze trainingen

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Wij staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Of heb je een vraag of opmerking over één van onze producten? We komen graag met je in contact!

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers beantwoorden graag al je vragen.

Wij staan voor je klaar!

 

Docentenpanel: samen met docenten en leerlingen!

De nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving van Noordhoff is niet zomaar tot stand gekomen. We hebben deze samen met docenten en leerlingen ontwikkeld en uitgeprobeerd. In 42 concepttesten, 20 schoolpleintests en pilots met meer dan 3000 leerlingen en 70 docenten hebben we de nieuwe leeromgeving uitgedacht, bijgesteld en verder ontwikkeld.

Op dit moment werken er dagelijks ruim 70.000 leerlingen in deze nieuwe leeromgeving. Op basis van de feedback van deze leerlingen en hun docenten ontwikkelen we verder.

Wil je ook meedenken over onze leeroplossingen? Meld je dan aan voor ons docentenpanel!

Hoe werkt het?

Het docentenpanel van Noordhoff bestaat uit ruim 200 docenten in het voortgezet onderwijs, van alle vakken. Meedenken kan op verschillende manieren: via schriftelijk onderzoek, via pilots bij jou op school of via deelname aan klankbordgroepen.

Al onze leermiddelen en leeroplossingen zijn door docenten en leerlingen uitgebreid getest en geëvalueerd.

 

Carmel - FLEX

Bekijk hier het speciale aanbod voor de Carmel-scholen. Dit jaar hebben alle docenten die werken bij Carmel een unieke kans door de LiFo-aanbesteding: alle docenten mogen namelijk een nieuwe methodekeuze maken.

Speciaal voor Carmel biedt Noordhoff FLEX. Altijd up-to-date, toegang tot onze digitale leeromgeving én elk jaar een nieuw boek dat uw leerlingen mogen houden als naslagwerk. Profiteer van de voordelen en kies voor FLEX!

 

Carmel - FLEX

Nieuws