Noordhoff.nl     Noordhoff lezen is leren

Lezen = leren

Lezen en leren. Slechts één letter verschil, een letter met grote gevolgen. Want lezen is essentieel om te leren, bij elk vak! Wij werken samen met wetenschappers, vakdidactici en jou, dé expert in lesgeven, aan een leesvaardige toekomst. Voor iedereen.

Lezen = leren Header

Wie leest heeft de toekomst

Wie gunnen we dat nu niet?

resource-not-found
Bekijk onze leestips!

Inspiratie nodig? De Kinderboekenweek was voor ons aanleiding om met onze collega’s de leukste boeken voor jou en je leerlingen op een rijtje te zetten. Veel plezier met samen lezen!

resource-not-found

Wat doen we? Lees de whitepaper

Goed lezen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Een maatschappelijk probleem met een grote impact. Want leesvaardigheid is essentieel om je te kunnen redden in de maatschappij, het onderwijs en in je beroep.

Noordhoff helpt leerlingen en studenten om een betere lezer te worden. Op basis van wetenschappelijke inzichten en ervaring kiezen we de juiste ingrediënten om ons lesmateriaal en trainingsaanbod verder te ontwikkelen. Dat doen we voor de doorlopende leerlijn: van leren lezen op de basisschool tot het begrijpen van studieteksten in het hoger onderwijs. Zo zorgen we voor betere motivatie, meer plezier, goed leesbegrip en grotere woordenschat.


Noordhoff streeft naar een leesvaardige toekomst. Voor iedereen. Hoe?

Lees erover in de whitepaper

Dag van de jonge jury

Op de dag van de jonge jury spatte het leesplezier eraf. Bekijk hier de sfeerimpressie.

resource-not-found

Lezen is essentieel

Leesvaardigheid verhogen is nu vooral verankerd in de taalvakken. We willen dit echter verweven in ál ons lesmateriaal. Hoe? Door de auteurs van onze lesboeken extra te trainen op dit onderwerp. Zo zorgen we samen voor rijkere teksten in ons lesmateriaal.